Inget solskenshumör men solen skiner i alla fall :)


20120719-130251.jpg
Jag vet, jag borde vara glad för jag får min föräldrapenning inom tre dagar. Men jag kan inte sluta tänka på alla andra som utsätts för sånt här. Det kunde varit min mamma, min farfar, eller någon cancersjuk som inte orkar ta fajten. Mamma säger att jag bryr mig för mycket av andra, att jag inte kan ta världen på mina axlar för det blir för tungt. Men då tänker jag att är vi några fler som tar ”världen på våra axlar” så blir det inte lika tungt. Sprid gärna blogginlägget och försäkringskassan så de styr upp sin kommunikation. Och så att andra som får tampas med deras svåra terminologi får veta att de inte behöver acceptera den.

Jag ska coola ner mig nu. Vi är på väg till landet, vi ska bara vara där över dan och grilla med kusiner och moster.

20120719-130646.jpg 20120719-130654.jpg
Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Inget solskenshumör men solen skiner i alla fall :)”


 1. Maria skriver:

  Elaine! Kan inte du och Gustav adoptera mig? Nej men skämt åt sido, jag har världens bästa föräldrar men när jag blir mamma (vilket är lång tid kvar) så vill jag bli en blandning av dig och min mamma. Ni är är båda coola, inspirerande och framför allt…människor!

  Matheo kommer vara så stolt över dig precis som jag är över min mamma.

  Hoppas att ni har det bra på landet.

  / Maria sitter på tåget mot Gbg och drömmer om framgång och kärlek.

 2. Louise skriver:

  Jag har faktiskt bara blivit bra bemött av fk. Okej att man får ligga på lite, men hela mitt liv har jag ansett att ska något bli gjort ordentligt så får
  man se till det själv. Och som lite extra försvar till fk, det kan inte vara så lätt att gör deras jobb med den lilla budget de har och ytterligare snack om nedskärningar. Jag tror inte att gå på fk är rätt väg, utan till de som styr deras tillgångar.

 3. Nkosazana skriver:

  haha Braaimeister Elaine?

 4. Ulrika skriver:

  Försäkringskassan är inte att leka med.
  Jag fick vänta i 3 månader på att få min smittbärarpenning när jag var sjuk för flera år sedan. Men jag fick dem iaf, det gick inte lika bra för min lillasyster när hon fick så ont i ryggen att hon knappt kunde stå upp.
  Hon har själv skrivit om det, om du vill läsa finns det här: http://bowlerhatgirl.wordpress.com/2012/05/30/forsakringskassan-vilket-javla-skamt/

 5. Ems skriver:

  Nyligen,eller egentligen häromdagen blev jag lämnad efter några år tillsammans med min sambo. Han kände att vi inte hade någon framtid tillsammans vilket faktiskt är en bra anledning för att välja att gå vidare i livet, han fortsatte däremot att strö salt i såren med att säga att han inte hade älskat mig sedan årsskiftet och bara sagt de gulliga sakerna för att slippa ta tag i verkligheten. Efter att han berättat detta kände jag mig genast så otroligt utblottad, här har jag trott att allt varit bra då jag fått presenter efter hans resor etc men i själva verket har det handlat om hans feghet i att våga ta tag i saker. Det blir bättre, i know.. men just nu känns livet faktiskt en aningen hopplöst. Du ger en mig en gnutta glädje så jag under några minuter får tänka på annat. TACK!

 6. Deniz skriver:

  Min syster är utförsäkrad. Har inte fått några pengar på 3 år!!! Hon har två barn och nu har hon precis blivit opererad för livmoderscancer och hon har en tumör i huvudet som hon kollar upp då och då.
  Hennes läkare har skrivit personligt brev till försäkringskassan men de bryr sig inte 🙁
  Tyvärr har vi röstat fram den här regeringen dock inte jag! Jag vill hellre ha en 500 mindre i min plånbok så att de sjuka och ungdommar får en bra start i livet. Ingen väljer att bli sjuk eller ensamstående kvinna o.s.v.
  Jag hoppas att vi tänker en gång till när vi röstar framtidens Sverige år 2014 🙂

Lämna en kommentar