I love Lady Dahmer – min nattläsningsblogg


Hej finingar, vet ni vad jag har börjat göra? Jag har börjat läsa bloggar på nätterna när jag ska hålla mig vaken och amma längre än vanligt. Igår hittade jag min nya favoritblogg, Lady Dahmer.

Hon är så underbar, säger allt det där man kan tänka med aldrig säger. Jag läste i timmar! Sen säger hon saker som jag inte tänkt förut, men faktiskt kan hålla med om och skratta åt. Min rabiata del känner igen sig i henne, för hon är lite rabiat fast med stort hjärta och en härlig stor glimt i ögat också. Det är mycket allvar och mycket humor på samma gång. De som inte ser glimten och hjärtat i hennes inlägg blir säkert provocerade, men jag älskar hennes sätt trots, eller kanske tack vare att vi är så olika.

Hon har hår under armarna.

Jag kör vaxning.

Hon ”langar” upp tutten när hon ammar.

Jag skyler tutten.

Hon kan vara fräck på ett sätt som får en att börja fnissa


br />
20120717-184113.jpg
Jag vågar aldrig vara så fräck, även om jag vill, jo ibland. (”Puppy mathafacka”)

Skulle man vara kompis med henne så tror att vi skulle ha himla kul och skratta åt varandras olikheter men ändå acceptera dem och kanske lära oss ett och annat av dem. Ni som vill läsa en blogg med substans som säger allt det där ni tänker, men för guuuuds skull aldrig skulle säga – Läs Lady Dahmer.

Nu vill jag hitta fler coola bloggar, de behöver inte ha substans. Jag gillar ju inredning, resor, fastigheter och annat. Bloggkommentatorerna ställde en rolig bloggfråga häromveckan som gav en en och annat bloggtips. Kan inte ni svara på den så gör jag också det.

Vilka bloggar följer du? Nämn tre som du tycker är bra, och tre som du läser ändå.

Bra: Lady Dahmer, Bloggkommentatorerna och Blondinbella.

Ändå: (skämskudden åker fram) Kenza, Paow, Kissie Min förklaring är att jag är fascinerad av vad som gör storbloggarna stora, förstår frtf inte… kanske är det vanans makt? Medan jag studerade deras bloggstil så fastnade jag helt ofrivilligt, jag VILL inte läsa deras bloggar men vanans makt tar mig dit var och varannan dag. Känner ni igen er?<

Bloggvännerna har ordet

47 svar till “I love Lady Dahmer – min nattläsningsblogg”


 1. Mia skriver:

  Vad kul att du lyfter Lady Dahmer, vårt samhälle behöver få höra vad hon har att säga! Jag har flöjt henne ett tag och tar med mig mycket av det hon skriver i mitt föräldraskap. Jag hoppas att många av dina läsare och hittar till hennes blogg!

 2. A skriver:

  Jag känner verkligen igen mig – vanans makt tar över och jag har även en automatisk bloggläsningsordning 😛
  Brukar börja och sluta med pepp-bloggarna 😉

  Bra bloggar: Elaine, Blondinbella och Sabismode.se

  Ändå bloggar: Kenzas, Fokis och Andreas Wijk

 3. Victoria skriver:

  Bra-bloggar:
  Lady Dahmer (ger mig många tankar, ibland håller jag med, ibland inte)
  Spiderchick.nu (ger mig skratt, kul att läsa när man dessutom varit gravid santidigt och har barn i samma ålder)
  Hannabjorkstedt.blogg.se (ger mig fotoinspiration)

  Ändå-bloggar:
  Har nog slutat med alla såna faktiskt 🙂

 4. Nkosazana skriver:

  Förrutom din så läser jag..

  Beyondblackwhite.com (Lättläst och alla är trevliga. Är för svarta kvinnor som dejta regnbågen. Mycket prat om pojkar och sånt.)

  whataboutourdaughters.com (En blog dedikerad till den gruppen som är mest utsatt i värden, svarta kvinnor. Försvarandet av dem mot alla som vill dem ont. MYCKET bra sida och läsvärd du som vill flytta till New York då denna också rör svarta kvinnor mest boende i USA)

  hmm tredje? Har så många personliga bloggar också på listan…

  Men tips antar jag till dig Elaine, afroego.se för oss med lite mörkare hy… Hon är utbildad Makeup artist.

 5. Leonor skriver:

  Elaine! Kan inte du berätta varför du har valt de träningskorna du har? Jag har sett dom på ngn bild en gång och är intresserad av likadana. Är du nöjd? Tack! <3

 6. Linda skriver:

  Så gör jag med, läser bloggar under amningen 🙂 Jag läser också Paow 🙂 å nu fick jag ytterligare tips, tack!

 7. marie skriver:

  Hej Elaine!
  Nu när det är sommarlov (ska förresten läsa Retorik A på SH i höst) har jag bytt ut mina genvägar i menyraden från synonymer.se ne.se och annat viktigt till mina favoritbloggar.
  Där finns förutom din blogg även, Ebba von Sydow, Alex Schulman, Amanda Schulman och en som heter Nu när du finns.
  en tjej som jag pluggade med tidigare skriver en helt fantastisk blogg tuvaminnalinn.se Hon skriver naket och utlämnande och bedövande vackert. Hon är såld på vintage och driver även ett företag Oddlovin.se. Bloggen innehåller allt möjligt, jämför gärna New York-tips, det brukar jag göra när jag åker dit!

 8. Christina skriver:

  ÅH! Jag skrev ju för ett tag sedan att jag är ny här och precis har fastnat för dig, så skriver du om Lady Dahmer som jag har följt i över två år nu! Ni är bra bloggare båda två, tycker det är viktiga saker som tas upp. Hon diskuterar samhäll och normer medan du pekar på allt positivt; härlig blandning och skön läsning till skillnad från all kändistävlan, mode, festande osv. Bella är ju också kul att läsa, man blir så inspirerad av hennes driv!

 9. Lisa skriver:

  http://www.kryddhyllan.blogspot.se/?m=1

  En av mina favoritbloggar.

  Tack för en härlig blogg Elaine.

  / Lisa

 10. Nathalie skriver:

  Lady Dahmers blogg är bäst alltså – Natasja är så himla cool och fastän man inte alltid håller med henne så får man sig verkligen en tankeställare efter att ha varit inne på hennes blogg. Såå bra!

  Mina tre bra bloggar – rodeo.net/niotillfem (behöver jag ens förklara mig??), underbaraclaras.com (Claras blogg och livsstil sticker verkligen ut i mängden och så är hon också jättecool!), spiderchick.nu (välskriven, rolig, intressant, tjejen har humor!)

  Mina tre ”guilty pleasures” – blondinbella.se (sorry, vet att ni är vänner, men ändå..), Maria Montazamis och hennes två döttrars bloggar (hahahahaha… no comment on that one!)

  Kram:)

 11. Therese skriver:

  Underbaraclara och spiderchick gillar jag:)

 12. Matilda skriver:

  Du måste läsa Spiderchick.nu! Underbar blogg.

 13. Nikki skriver:

  Jag ÄLSKAR: underminhud.wordpress.com, Hon skriver helt underbart!, sandraiam.blogg.se, min syster, hon har ett så bra sätt att uttrycka sig kring småbarnslivet.Det gillar jag (: Sen gillar jag Anna på elle.se, hon tar så sinnessjukt vackra bilder & sen heter hennes son Sonny-Lou, bara det liksom(:

  Skäms inte över några så det fick bara bli de bra(:

 14. Ami skriver:

  Du får gärna spana in min blogg om mitt liv i LA där jag pluggar, fotar, reser runt, osv. Den har lösenord men maila om du vill ha det:)

 15. Karin skriver:

  Langa fram bröstet och sov. Varför ska du hålla dej vaken?

 16. Ellen skriver:

  Jag kan inte välja bara tre.. Så jag drar några jag kommer på. Hanapee (för jössenamn!) lady dahmer, Fredrik backman (sjukt rolig), mullehästen (asaballarolig tjej som skriver om sin högst egensinniga häst, på ett väldigt underhållande sätt). Mja vilka har vi mer… Monasuniversum! Också väldigt skojig. Spiderchick växer på mig mer och mer, hennes humor bet inte på mig först men nu älskar jag hennes blogg. Ja nä jag har flera till, men jag kommer inte på dom just nu. Men enjoy! 🙂

 17. Ellen skriver:

  Juste några skämsbloggar också.. Det har jag mest bara mina gamla vänners gravidbloggar, som är helt usla :p helt ovärda. Står bara hur mycket dom fick sova inatt, och vad dom har ätit till middag. Bokstavligt talat så är det de enda som dom skriver.. Blöpp så ointressant! 🙂 annars tror jag att jag har rensat bort alla andra sådana bloggar.

 18. Ellen skriver:

  Jamen herregud! Gaymasen glömde jag 😀 en favorit!

 19. Tove skriver:

  Du är min nattbloggare! Bästa läsningen för att hålla sig vaken 😀 jag ammar också…ibland fuskar jag o kollar fast han inte är hungrig är man nyfiken så är man. Tack för den fina underhållningen Elaine, du rockar!
  Kram Tove

 20. Du får gärna kika in hos mig också och se om du trivs 🙂

  Ha en fin onsdag 🙂

 21. Linda skriver:

  Mina top 3 måste-bloggar är:
  * Fredrik Backman (fredrik.cafe.se), i mitt tycke Sveriges roligaste kille och den enda anledningen till att jag läser Cafe 😛
  *Mullebloggen (mullebloggen.se), om livet som vit, tjock och luddig -förmodligen Sveriges roligaste och mest verbala häst!
  * Matplatsen (bloggfamiljen.se/matplatsen), den bästa matbloggen av dem alla med varrierad mat och ett sunt tänk kring mat!

  Sen är ju min blogglista i övrigt jäkligt lång: Kryddburken, Ebba von Sydow, din blogg, Tyra (och självklart även Darios), Amy von Sydow, Blondinbella mfl

  Sen är det skämsbloggarna: Kissies, Kenzas och gaybloggen, men det pratar vi inte om 😉

  Kram

 22. Katten Jones skriver:

  Mina favoriter:
  Lady Dahmer ( så klart )
  P.S I made this ( inspiration överallt )
  Failbook ( närhelst jag behöver skratta åt eller förfäras över människors dumhet )

  Jag är väldigt förtjust i min egen blogg också för det mesta 😉

  Och de jag skäms över…
  Jockiboi, Hanna Widerstedt och Kissie… Varför jag fascineras är ett mysterium…

 23. johannabd skriver:

  Bra:(förutom din ;)) Happilyeverafter.se, underbaraclaras.com, bloggfamiljen.se/matplatsen
  Ändå: Blondinbella, Kenza, Kissie.

  Älskar också LadyDahmer 🙂

 24. Mirre skriver:

  Haha känner verkligen igen mig. Skäms faktiskt lite över att jag läser storbloggarnas bloggar, men som du säger blir det en vana. Det är nästan som en bok – man vill veta vad som händer sen.

 25. Men fy bubblan vad fint!

  Sånt här gör mig rörd och gråtmild intill benmärgen. Inte bara för att jag är den som lyfts fram just nu, utan för att inlägg överhuvudtaget som helt osjälviskt och generöst handlar om att lyfta nån annan än sig själv är ett verktyg i kvinnokampen. Sharing is caring. Länkkärlek deluxe. Fler borde ta efter dig! Jag ska försöka göra detsamma!

  Du är en sån där människa som alltid bemöter dina läsare med positivitet och ödmjukhet och det vill jag inspireras av! Det avväpnar folk. Det tar udden av en möjlig aggressiv eller känslig diskussion och gör alla vänligare inställd. Jag känner det varje gång jag är här; den där lusten att vara lite snällare och vänligare. 🙂

  Tack!

  Kram!

  HURRA! <3

 26. nina skriver:

  Gud jag klarar inte av lady D, spyr faktiskt nästan lite i min mun så fort jag hör något om henne (fram tills nu har hon bara varit extremt flitig kommentator på bloggkommentatorerna) eller den där enda gången jag faktiskt klickade mig in på hennes blogg. Det har inget med hennes beslut om varken amning, hårrakning, eller något annat att göra – utan faktiskt bara hennes sätt att skriva och attityd. Burr. Håll dig till det som du är Elaine, du verkar faktiskt som en jättego människa.

 27. Johanna skriver:

  Jag läser din såklart, Blondinbella, Hannah Graaf, Magdalena Graaf, Anna Hibbs och Petra Tungården. Jag läste tidigare Paow och Kissies men bestämde mig för att jag inte skulle lägga energi på bloggar och bloggare som irriterade mig. Paow är bara en sorglig, ung och destruktiv själ och Kissie hetsar unga osäkra tjejer när hon lägger upp bilder på sin (enligt mig) sjukligt smala kropp som hon påstår är vältränad, snarare nerbantad skulle jag säga.. Skulle jag tvingas välja bara en blogg.. Gissa vilken.. DIN såklart fina bästa Elaine!! En riktig förebild och inspiration!

 28. Anna skriver:

  Bra
  * Mammabloggen inga konstigheter, http://hormonerhemorrojder.com/ : Börja läs från början. Alla vi småbarnsföräldrar känner igen oss
  *Hildas Hem, http://www.hildashem.se/
  * Petra Brask, http://petrabrask.wordpress.com/

  Ändå
  * http://martinmelinblogg.se/

 29. Sherlock skriver:

  Bra: Glitterfjolla, Lady Dahmer, En annan du
  Ändå: en som just bytte namn till.. ehm.. lipstick and low carb, var det nog.. Fru Jensen. Milla (mammami)

 30. Petite Caja skriver:

  Att bara välja tre som är bra? För svårt 🙁 Om jag endast håller mig till de få svenska jag följer så blir det: LD (så klart) samt dessa tre: Fredrik Backman, Genusfotografen och Emmas Vintage… måste också slänga in Cimon Lundberg!

  Har fler ’ändå’-bloggar som är engelska och då oftast typ Lifehacker, The Kitchn osv.

 31. t. skriver:

  Har alltid avskytt Blondinbellas oavsiktiliga överklassdryghet, som när hon skriver om sin missonimatta eller om andra saker som man bara.. ”nej vännen.. lämna det utanför bloggen”. Jag tycker hon har fantastiskt (och lite skrämmande ibland) driv och beundrar hennes vilja. Men utöver det.. nej. Glömmer aldrig när hon skrev att hon tyckte att man skulle göra sig fin innan pojkvännen kom hem, ta på sig läppglans och lite ny parfym. Gud, kvinna! Jag kräks!

  Nä men seriöst. Lady Dahmer är Internet Sveriges behållning, hon är cool, hon vågar och hon är bara allmänt awesome. Glad att du skriver om henne! 😀 Happy Face! 😀

 32. Mina tre favoriter är: Lady Dahmer, Apan satt i granen och UnderbaraClara.

  Mina tre jag läser ändå: Kenza, Blondinbella och Tyra.

 33. Jenny skriver:

  Jag läser bara tre bloggar.
  Lady Dahmer
  ketchupmamman (min idol)
  fredrik Backman

 34. Du får gärna läsa min blogg om du vill 🙂

  Annars rekommenderar jag Lady Dahmer, Gaymasen, Matplatsen och Ketchupmamman. Den sistnämnde är otroligt rolig.

  Sov gott!

 35. Annikan skriver:

  Nina Åkestam – överlägset intressantast i blogggvärlden, om kapitalism, jämnställdhet och reklam. Och annat man inte visste fanns t ex: http://blogg.resume.se/nina-akestam/2012/07/12/dagens-internetlektion/

 36. darling skriver:

  Bästa, bästa bloggen har Vilda barn! hostlycka.blogspot.com
  Andra bästa är audhumble.se
  Tredje Lady D såklart!

  Jag har slutat läsa ändå-bloggarna.. det gav ju ingenting..

  Brukar oxå läsa bloggar när jag ammar 😀

 37. Anna skriver:

  ÄLSKAR också Lady Dahmer! Så fantastiskt roligt att läsa den. Gillar också Tobias Boström (tror jag att han heter???) på Nöjesguiden. Har slutat läsa bloggar jag inte gillar.

 38. Lady Dahmer är underbar! Alltid rak på sak 😀

 39. Elin skriver:

  ja visst är hon underbar. Hon säger det ingen annan vågar

 40. Angela skriver:

  Lady Dahmer är så sjukt ball!

 41. linsan skriver:

  Såg att någon annan också nämnt Fredrik Backmans blogg. Den kan verkligen rekommenderas!
  Fin och rolig blogg som dessutom har en massa trevligt folk i kommentatorsfältet. Alla är vänner liksom. På torsdagar är det även ”bloggfika”.

  Knivlisas blogg gillar jag också. Dessutom lite roligt att innan hon födde sitt barn så sa hon typ att hon inte skulle bli ”en sån där mammablogg”. Ändå så består den nu mest av bilder på hennes ofantligt söte son.

  Förutom en del ”kända” bloggar så brukar jag leta upp nån random blogg och läsa, bara för att liksom… Såna där bloggar som det aldrig är något kommenterar på i stort sett. Och så brukar jag slänga in en liten hälsning i kommentatorsfältet och tänka att ”nu blev hon/han nog nyfiken på vem jag är och hur jag egentligen kommit hit till den här bloggen” hihi.

  Sen så håller jag med dig om bloggar som ex Kissies. Man vill liksom inte läsa men man gör det ändå. Jag läser av samma anledning dom du, försöker förstå hur/varför de blivit så stora. Jag kan inte svara på det men nåt är det ju som gör att man inte kan sluta fast man hatar sig själv en smula för att man läser.

Lämna en kommentar