Vikten av förebilder


20120702-004516.jpg
Visst är det härligt att kunna se upp till någon, beundra personen och tänka att ”så vill jag bli någon gång”. I frågestunden så frågade en bloggvän om jag hade några förebilder. Någon jag skulle vilka vara som. Jag skulle vilja vara lika kvicktänkt, rolig och cool som Ellen de Generes – hon är en klar förebild. Jag skulle vilja ha förmåga att förvandla mina fiender och vara lika kärlelsfull som Jesus – yes Guds son är min förebild också. Sen skulle jag vilja vara en lika bra lyssnare som min man Gustav – han är min förebild. Sen skulle jag vilja vara lika socialt kompetent som Stefan (alla älskar honom vid första ordutbytet) – han är min förebild. Farfars orädda inställning till allt, förmåga att anpassa sig lika bra till 1931 som till 2012 – inte illa.

Där har ni mina förebilder mina bloggvänner. Och förutom dom så hittar jag vardagsförebilder lite här och var. Det kan vara en insiktsfull kommentar från en bloggvän, som till exempel Sussi häromdagen, som gör att jag önskar att jag kan bli så stark en vacker dag. Eller bara ett uppmuntrande ord från en främling som ser hur förtvivlad jag ser ut på en bänk med otröstlig Matheo. Sånt gör mig mållös och lycklig – jag vill också dela ut vardagsglädje till omgivningen.

Puss på er finingar, hoppas ni får en fin
måndag med vardagsförebilder och glädje – både att ni ger och får. ❤❤

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Vikten av förebilder”


 1. Anna skriver:

  Vilka fina förebilder du har runt dig. Du är en fantastiskt bra förebild själv. Just saying 😉 Ha en fin start på veckan!

 2. Christina skriver:

  Jag är ganska ny på din blogg. Började kika in här när jag hörde att du var gravid (följer ju Bella och älskar allt som har med graviditeter och bebisar att göra). I början var det just det som var intressant men nu läser jag allt. Jag är ganska emot träningsbloggar och sådant då jag har en vän som är så inne i allt sånt att jag varit rädd för att hon ska få en ätstörning. Men du inspirerar verkligen till tusen. Du visar på en sund inställning och dina små vardagsfilosofier får mig att tänka till också. Jag önskar mig din bok i födelsedagspresent då det verkar så sjukt intressant med retorik och jag antar att jag bara ville säga att du har blivit en av mina nya förebilder. När jag blir mamma vill jag vara lite som dig; positiv och sund inställning till viktnedgång, kärleksfull både mot man och barn och väldigt driven, ärlig och ja, jag känner ju inte dig men du verkar så himla snäll och godhjärtad! Blev en väldigt hattig kommentar nu men jag ville bara säga det. Du inspirerar!
  / snart myndig

 3. johanna skriver:

  Roligt att du svarade! Jag kan bara säga att jag instämmer i Christinas kommentar ovan. Förresten vilken fantastiskt söt bild du hittade 🙂

 4. Heidi skriver:

  Du som nyss varit på bb. Var det något ni glömt packa ner som ni absolut saknade? Något som borde finnas med på bb-listorna men som inte gör det? 😉 Kram

 5. Nkosazana skriver:

  Jesus var en fin människa.

  Jag har mina egna förebilder från mitt land, Mandiba, Steve Biko, Desmond Tutu etc (Tror du skulle gilla honom Elaine då du är kristen han säger precis vad han tycker och tänker) och alla som miste sina liv. Min mamma framför allt.

 6. V skriver:

  Du är min förebild Elaine!!

Lämna en kommentar