När små självklara saker blir stora – Dagens perspektiv från bloggvän


Hej Elaine! Vill bara skriva att tack för en jätte bra blogg :) Nu när jag är sjuk, spenderar i princip all min tid inne på sjukhus så har jag mycket tid över till att läsa bloggar och din är en av de jag följer stenhårt.

Det du skriver om Extreme Home Makeover, lite lustigt. Jag satt och tänkte på det igår. Hur tragiskt det är allt som kan hända olika familjer, sjukdom, olycka osv. Just nu klarar jag inte av att se på sådana program, bölar som en tok, så det blir som du säger Ellen istället ;) Det slog mig hårt att nu sitter jag i exakt samma sits. Att jag är riktigt, riktigt sjuk. Jag vill så klart inte vara sjuk, jag har alltid haft fullt upp, träffat vänner jobbat osv. Nu gör det ont i kroppen att bara ta sig upp ur soffan och jag har gått igenom fruktansvärt mycket smärta osv. de senaste månaderna. Jag fick reda på att jag inte bara har en men två kroniska leversjukdomar i oktober 2011, sedan dess har det bara gått utför väldigt snabbt och läkarna håller på att få upp mig på transplantationslistan för en ny lever. Jag har legat inne nu i 3 månader, har tur om jag klarar mig några dagar hemma med familj och vänner. Jag kämpar på, jag vet att jag inte har något val. Jag ska inte säga att det inte är synd om mig, för det jag går igenom är helvete. MEN det finns alltid folk som har det värre. Jag har en chans till ett nytt liv. Visst känner jag för att ge upp, allt oftare för det blir tuffare och tuffare. Men jag har inget val, jag måste fortsätta kämpa för mig själv och min stackars familj. Din blogg är så positiv och inspirerande. Men du vågar ändå ta upp ämnen som det ibland är hysch hysch om. Det gillar jag! Du är inte blyg ;) Grattis till lille sonen, han är för bedårande. Ni är en fantastisk fin liten familj!! Duktig du är med viktnedgången, och roligt att se att du tar det lugnt och försiktigt. Du är så fin som du är, men jag förstår dig. Jag går ner 5kg på en vecka sen upp det osv. pga. vätska osv. som jag lägger på mig. Längtar tills jag fått min nya lever och jag är ”frisk!” Tack igen för en super bra blogg. Kram Johanna

Ni hittar Johannas blogg här

Johanna, tack för din kommentar. Du HAR en chans till ett nytt liv och du SKA få bli frisk, ha inget annat fokus än det. Mata själen med bra saker; läsa och titta på upplyftande saker. Skriv en lista på saker du ska göra när du blivit frisk, men inte bara det utan saker du kan göra nu; ringa den där gamla vännen, prata ut med släktingen eller bubbla drömmar med en inspirerande vän.

Jag ska be för dig och jag ber alla bloggvänner att hålla tummar/tår och/eller be för dig. Amen! Stor kram Johanna

Bloggvännerna har ordet

1 svar till “När små självklara saker blir stora – Dagens perspektiv från bloggvän”


 1. Malin skriver:

  Åh Johanna vad jag gråter. Jag önskar jag kunde hjälpa henne på något vis.
  Jag håller med dig Elaine. Johanna SKA bli frisk! Mental styrka är viktigast i världen hela tiden. Speciellt när kroppen vägrar!
  Jag kallar mig inte kristen (någon eller något finns självklart men jag förstår det inte ännu), men OJ vad jag ber till vem eller vad som lyssnar, att Johanna ska få en lever snart! Hon har kämpat länge nog!
  Kram till Johanna och alla andra som kämpar på varje dag!
  Ta hand om er!

Lämna en kommentar