Kikar på Jimmie Åkessons tal i Almedalen


Talet är en blandning mellan skrämseltal, smädestal och hyllningstal. Skrämseltalet går ut på att Åkesson blickar mot EU som han kallar för ”Monsterstaten”, i samband med det så hötter han ett finger och säger ”Vi varnade om det här!”. Skrämseltalet gör sig påmint när han pratar om Sverige ”Vi ser hur det brinner i förorter – massbråk, stenkastning mot poliser, Sverige slits isär.” Smädestalet är riktat mot regeringen som han kallar för ”Arroganta och fega” att de driver en ”blunda-och-hoppas-politik”. Och till sist hyllningstalet till det egna partiet som ska bli ”det tredje största 2014” och ”Sverigedemokraterna påverkar!”.

Resten av analysen kan ni läsa inom kort på SVTdebatt.

Bloggvännerna har ordet

5 svar till “Kikar på Jimmie Åkessons tal i Almedalen”


 1. Maria skriver:

  Det är intressant att Jimmie nu ändrat sig och är positivt inställd till ett femte jobbskatteavdrag! På detta sätt, har han omöfliggjort att regeringen kommer att föreslå detta under överskådlig tid, tyvärr!

 2. Anna skriver:

  Han ger mig kalla kårar den där grabben. Kort sagt.

 3. Nkosazana skriver:

  Jag är visserligen invandrare.. men IMO, så är Sveriges invandrar system är ett skämt och en massa invandrare som har inte respekt.

  Plus ni är för lata på straff. Beter dom sig så som dom gör här i Malmö i mitt land.. Det hade dom INTE vågat.

  Ganska lätt att se varför den här Jimmie är populär.. Kanske en riktig debatt och ta fram vad som är problemen skulle vara lösningen och då kanske inte så många röstar på Jimmie.

 4. pippi skriver:

  Ja trots att jag inte är SDare och kan tycka att partiet består av en hel del motsägelsefulla tomtar så kan jag hålla med om väldigt mycket av det Åkesson säger. Som ovan kommentar skriver, svenskarna blundar, daltar och totalförnekar det faktum att vi är på väg åt fel håll.
  Men visst, med kramar och lite mer bidrag kanske bråkstakarna ger med sig?
  Eller?
  Nä, lyft fram problemen i ljuset, våga diskutera dom och lägg ner pajkastningen om rasism och främlingsfientlighet, det är inte DET folk åsyftar när man pratar om problemen i vårt samhälle!

 5. Nkosazana skriver:

  Men det är inte bara invandrares fel. Kompetensen måste tas i hand om bland dom. Jag känner ingenjörer med utländsk bakgrund som inte kan få jobb här och funderar på att flytta till England och USA där de FÅR jobb. Och ändå behöver Sverige folk med techical degrees medan svenskar utbildar sig till ’flum’ yrken.

  Ni borde ha ett system som USA. Där folk blir stolta att blir medborgare.

  Sen kan man ju alltid diskutera visheten med att ta in outbildat folk från Somalia och Afghanistan t.ex.. Och det är inte bara Sverige som har problem med dem.. Också i USA och England.

Lämna en kommentar