Att köra själv för första gången


Det känns lite förbjudet, roligt och busigt!

Min första destination alldeles själv, vart skulle jag åka och vilken skiva (vem har skivor nuförtiden) skulle jag spela. Det fick bli Kelly Rowlands gamla och skjutsa mamma till jobbet kändes så rätt.

Mamma var stolt som en tupp! 😀

Ni bloggvänner med körkort minns säkert första gången ni var ute och körde med bilen alldeles själva – härlig känsla inte sant?!

/Elaine, äskar att ha körkort.

Bloggvännerna har ordet

20 svar till “Att köra själv för första gången”


 1. Cilla skriver:

  Första turen var både hemsk och underbar på samma gång 🙂 Som du säger känner man sig lite busig!
  Lycka till och ha så kul 🙂

 2. Linnéa skriver:

  Känner igen mig med musiken! Men när jag väl satt mig i bilen och satt på radion så fick jag panik, har ju inte kört med musik på när jag övningskörde. Så jag stängde av radion och njöt av tystnaden istället. 😉 Körde upp på efm och jag kom inte hem fören efter midnatt, åkte runt till alla jag kände och var mallig! Grattis till kortet! 🙂

 3. Tina skriver:

  Frihet!!! Det är det jag alltid känner när jag kör bil. Att kunna ta mig varsomhelst, närsomhelst (ok, nästan…) är den bästa känslan!
  Jag minns det verkligen som igår när jag tog mitt körkort (nu 13 år sedan). Första kvällen cruisade jag omkring i 5-6 timmar. Plockade upp kompisar, hög musik på i bilen, långa turer ut på landet, runt i stan och sen hem igen. Fy sjutton vad underbart!!!
  Stort grattis till körkortet Elaine! Grymt bra jobbat! Kram

 4. Sara skriver:

  Hihi ah det kommer jag val ihag 🙂 Akte och hamtade pappa pa jobbet, snacka om att han blev overraskad eftersom jag inte berattat om uppkorningen for nagon 🙂

  Nu langtar jag tills jag har rad och behov av att kopa min forsta bil…var trots allt 6 ar sedan jag tog korkort 😛

  Kram 🙂

 5. erika skriver:

  Vad kommer du o Gustav o knodden att färdas i för bil?Något säkert hoppas jag.

 6. Sandra skriver:

  Jag åkte och hälsade på min framor och farfar det första jag gjorde.
  Kändes läskigt att ingen satt bredvid och hade ett extra öga bakåt. Jag körde omvägar för att slippa svänga till vänster i rondellerna.. som tur är så klarar jag det nu 🙂 STORT GRATTIS till körkortet!!!

  • J skriver:

   Hihi, jag håller med dig Sandra! Jag var också livrädd. Var ju van vid ett par extra ögon som skulle reagera om jag missade något. Dubbelkollade att det verkligen var grönt vid trafikljusen innan jag vågade köra etc. Valde att köra en liten extra sväng där jag inte övningskört tidigare innan jag åkte hem, vilken frihetskänsla!! Fast stoltast av alla var nog lilla pappa, körkort är stort för honom 🙂
   Och, grattis till körkortet Elaine!
   /J

 7. Angelica skriver:

  Grattis till körkortet Elaine!! Jag tog körkortet för 3 månader sedan och känner verkligen igen känslan. Det är så häftigt, frihetskänslan att slippa anpassa sig efter bussar eller tåg. Kör försiktigt och lycka till med den lill* när den tittar ut.

  Kram

 8. Sofia skriver:

  Det minns jag väl! Bästa känslan! Det spelades en låt på radion under min första biltur och den påminner mig alltid om den dagen. Som jag turnerade den eftermiddagen/kvällen, hela norra sidan av Stockholm såg jag och mina vänner.

  Njut av körkortet, känslan lägger sig aldrig helt!

 9. Johanna skriver:

  Kommer mycket väl i håg!! Jag hade känslan av att jag inte riktigt kunde allt jag lärt mig om det inte satt någon bredvid 🙂 men det släppte snart och malligheten slog till, lånade mammas bil till skolan direkt dagen efter 🙂

 10. Malin skriver:

  Första turen kommer jag ihåg som igår! När jag klarat uppkörningen och precis kommit hem så plingar det på dörren. Det var mina kompisar som kom med ballonger, tårta och champange för att fira. Någon champange för mig blev det dock inte, jag ville ju ut och köra! Och köra gjorde jag, som enda personen med körkort i kompisgänget så körde jag runt dem hela dagen. Oj vad kul vi hade! 🙂

 11. Bönan skriver:

  Ja, lite förbjudet.. Minns att jag brände en körkortsskiva.. kommer fortfarande ihåg en del låtar som jag hade med på den och varje gång jag hör dem tänker jag på körkortsskivan. 🙂

 12. me skriver:

  ja kändes förbjudet, och jag var livrädd att jag inte skulle kunna köra själv. Min första färd gick ut till en vän (hade övningskört dit andra gånger, men aldrig tillbaka) så när jag skulle tillbaka hem hittade jag inte, så blev en lång tur runt hela stan, innan jag tillslut kom rätt 😛

 13. LondonLine skriver:

  Oj, sà vakker din Mamma er Elaine!

 14. Nkosazana skriver:

  Jag betalade 200 rand för mitt körkort in Sydafrika.. Kul med korruption. Men fick ta om det här i Sverige..

  Har en kompis som känner Nelly.. Han må vara den mest sexistiska mannen som har vandrat denna jorden men han är tydligen trevlig. haha jag vet en tjej som tycker dilemma är deras låt, hennes och henne kille.. Orkade inte säga att den handlar om otrohet.

 15. Sofi skriver:

  Första turen alldeles ensam var ute i bushen i Nya Zeeland. Jag tänkte ”kör jag i diket så hittar ingen mig här ute”. Jag skulle köra till en mack någon mil bort för det var enda stället som sålde matsäck vilket jag behövde till nästa dag då jag skulle klättra på Mt Doom (berget från sagan om ringen). Ganska häftigt ändå tyckte jag att det var. Mäktig känsla både att köra själv ute i bushen och med världens häftigaste landskap runtomkring sig. Kändes lite som i en film.

 16. Linnéa skriver:

  Jag är SÅ GLAD för dig Elaine! Jag har både teoriprov och uppkörning imorgon och du peppar mig varje gång jag går in på din blogg. Tack! 🙂

 17. Anna skriver:

  min första biltur utan mamma o pappa i bilen var med min lillasyster. efter 4 minuter så ser jag att hon sitter o tittar blixtstilla framåt, frågar vad det är och hon svarar ”Anna…. Det här känns sjukt olagligt på något vis…” hahaha

 18. pilla skriver:

  Stort grattis till körkortet! Min första biltur på egen hand var till Arlanda från Västerås, tog mitt kort dagen innan jag flyttade till Florida – visste att jag skulle klara uppkörningen men det var skönt att fått kortet!

 19. Sofie skriver:

  Ohh jag minns min första körning 🙂 1 timme efter att jag klarat uppkörningen hämtade jag upp en kompis och vi åkte ut på landet och solade och badade 🙂 VÄLDIGT härlig känsla. Det var höjden av frihet vid det tillfället 🙂 Grattis till körkortet!

Lämna en kommentar