En aktivitet per dag räcker bra


20120528-114325.jpg
Hej finingar, hoppas att er måndag börjat bra. Jag känner mig dödstrött men glad. Hängde med Jocke och Mira här på morgonen. Fick provsmaka livet som mammaledig, satt och stirrade på en sandlåda med barn. Satan vad tråkigt det var, men jag är säker på att det blir annat när ens egna barn sitter i sandlådan. 🙂

20120528-114624.jpg
Det var i alla fall kul att hänga med Jocke och Mira. De letade morsdagpresent åt Sanna.

20120528-114745.jpg
/Elaine, är på väg till en lunch med Faje och Andreas.

Bloggvännerna har ordet

16 svar till “En aktivitet per dag räcker bra”


 1. J skriver:

  Det blir nog annat då! 🙂 lite skillnad mot nu när jag anar att du mest vill ta det lugnt och behöver vila. Tänk Elaine, nu är det inte länge kvar så är bulan borta och du har en liten ute – Det du! 😀 För att ha varit en trogen läsare det senaste halvåret måste jag säga att tiden ändå gick grymt fort! Håller tummarna och följer med spänd förväntan! Kramar /J

  • Elaine skriver:

   Tack snälla J! kram

   • J skriver:

    Jag måste bara fråga Elaine, för jag var faktiskt inne på din retorikblogg och kikade på ett framträdande du hade som jag tyckte var så himla roligt. Finns det någon chans att du kommer att dyka upp nere i Skåne till hösten där man som privatperson kan anmäla sig och vara med och lyssna? Hade dels varit kul att se/träffa dig i verkligheten men faktiskt också lära sig något som kan vara bra att ha när man kommer ut i arbetslivet efter studierna sen 🙂 Kram /J

 2. Haha och skulle det fortfarande vara lika tråkigt får du plocka upp iphonen vid dessa tillfällen och blogga lite istället 😉

 3. Fru K skriver:

  Jag tycker att det är precis lika tråkigt i sandlådan nu som innan jag hade barn. Skillnaden är att jag ställer upp på eländet för sonens skull…

  • Elaine skriver:

   Klart man gör! 🙂 Jag inbillar mig dock att man kommer tycka det är roligt att se knodden leka där, men kanske blir man uttråkad? Vi får se.

   • Fru K skriver:

    Jag tycker bara att det är plågsamt men är å andra sidan inte typen som leker. Men jag är en hejare på lägga pussel och att sjunga!

    • Theodora skriver:

     tänkte precis säga detsamma. lekplatser är pest och pina. man får samla ihop ett mammagäng så man kan sitta och snacka och fika medan barnen leker med varandra. varför gör man inte fina lekplatser med caféer i sverige? alla föräldrar tycker ju typ samma 😉

 4. Sofia skriver:

  Var inte rädd för typiska ”mammasaker”.. Vi mammor är verkligen inte stöpta i samma form, vi vill inte bara snacka om barn och sitta i sandlådan. Men vi gör det ändå för att vi är.. ja, just det mammor! Med ansvar för någon annan än oss själva! Allt kretsar inte runt en själv längre när man blir förälder. Eller borde inte göra det i alla fall..

  PS. Finns nog ingen förälder som älskar att sitta i sandlådan, men det är ju inte för vår egen skull vi sitter där, inte sant?

  • Elaine skriver:

   Hej Sofia, det är några saker som gör mig lite frågande med din kommentar. Eftersom det är många gånger det händer så tänkte jag att jag skulle fråga helt enkelt, i all välmening förstås.

   När du säger att ”vi mammor är verkligen inte stöpta i samma form” gör du det för att du i mitt inlägg tolkade det som att jag tyckte att ni var det? Vad i det jag skrev fick isf dig att tolka det så?

   Sen när du berättar att ”allt kretsar inte kring en själv längre när man blir förälder, eller borde inte göra det i alla fall…” kände du att du behövde upplysa mig om det för att jag på något sätt verkar egocentrerad i inlägget? Vad isf tydde på det? Att jag tyckte det var tråkigt att sitta i sandlådan, men att det förmodligen skulle vara roligare med sitt barn där? Sen säger du ”det är inte för vår skull vi sitter där, inte sant?” Det är väl ganska självklart, men verkade det inte så i inlägget, isf vad var det jag skrev som fick dig att dra den slutsatsen?

   Men din kommentar så får jag känslan av att du tycker att jag 1. Drar alla mammor över en kam.
   2. Att jag är egocentrerad.
   3. Att jag behöver lära mig att man ska göra saker för ens barns skull.

   Det är många undertoner som jag fångade upp från ditt inlägg, men jag kan ju ha missuppfattat dig. Nyfiken som jag är så vill jag ändå veta om det stämmer och vad det var i mitt blogginlägg som isf fick dig att dra de slutsatserna för det är många gånger det jag skriver dras till proportioner man själv inte visste var möjligt när man satt och pillade på tangentbordet.

 5. Anette skriver:

  Jeg vet akkurat hur du har det! BF 5 juni, men han får gjerne komme nå-typ. Jeg har så mye vann i kroppen. Snart har vi våre småtroll i våre armer, og det drøyer litt før vi sitter i sandkassen;) lykke til, fine menneske!

 6. Mia skriver:

  Nope, blir tyvärr inte så jättemkt roligare sen heller, där vid sandlådan 😀 Är dock ingen lekig typ…Fast ska inte förneka att dagar då solen tittar fram så är det helt ok, en liten stund iaf 🙂

 7. Anna skriver:

  Fast man måste väl inte sitta i sandlådan bara för att man har barn. Hatar man sandlådan så är det väl bara att hitta på nåt annat som både mamman och barnet tycker är kul! Jag har inga barn själv men det var bara en tanke.

  • Theodora skriver:

   den där nedrans sandlådan är ju både bra och rolig för barnen. men man får göra det bästa av det. sen behöver man ju inte sitta där 6 h om dagen direkt 😉

 8. Annika skriver:

  Jag måste nog erkänna att jag alltid tyckt det varit vansinnigt trist att lekparkshänga. Jag är så glad nu när sonen är 7 år och gillar att spela fotboll, då kan vi gå ut och göra det tillsammans istället.

Lämna en kommentar