Mamas vad ska ni välja för vagn?


Nu börjar det närma sig, snart kommer en bebbe till världen. Ni är flera bloggvänner som är på G, har ni valt barnvagn ännu? Jag vet att bugaboo ska vara superpopulär och snobbvagnen bland alla vagnar. Jag kikade på den för skojs skull, men tyckte den var  alldeles för långt ner. Min kompis Marie, som är lika lång som jag, påpekade det också. Att vara lång och långbent är inte ultimat för en bugaboo, så jag hoppar den. Den är superfin, men inte praktiskt bra för oss långa mamas och papas.

Men så har jag kollat in Brio Go, och det känns mer som en vagn för mig och Gustav. Fina är dom också. Jag har fallit för den svartklädda med vitt chassi. Jag ville egentligen ha en vitklädd med svart chassi, men sånna säljer inte Brio.

Gustav är sugen på en lila (!) med vitt chassi. Gulle! 😀

Vad ska ni mamas satsa på, och ni som redan har barn har ni några rekommendationer?

 

 

Bloggvännerna har ordet

40 svar till “Mamas vad ska ni välja för vagn?”


 1. Beatatjata skriver:

  Har haft teutonia (fun och cosmo) till mina två, är också lång och gillar att ha barnet lite närmare, men svängbara hjul är ett måste – väldigt mycket skönare att köra! Blir det en trea någon gång är jag sugen på att kolla in Joolz lite närmare, verkar både fin och praktisk!

 2. Gunnhild skriver:

  Pass på å velge en vogn med gode hjul som passer for alle skandinaviske årstider!!!
  Både Brio og Emmaljunga har gode kombivogner med bra hjul som ikke snur på seg av egen fri vilje, og som tåler både snø og litt humper og dumper på veien 🙂
  Lykke til! Du er fin!

 3. M :) skriver:

  jeg har lyst på easywalker sky, i fargen sand 🙂 det er en duovogn, så man kjøper bag ved siden av. da kan man jo ha den fra babyen er nyfødt og så lenge man skal ha vogn 🙂 den finnes også med adapter til bilsete,så man bare kan sette bilsete rett på vognen! så er det store hjul, med luft (ikke i plast) så den er lett å trille.

  Jeg fkk et tips: kjøp vogn i lys farge.Mange tenker at det er praktisk med mørk farge for da synes ikke alle flekker så fort, men problemet med de mørke er at de blir solbleket. En vogn står mye i solen/utendørs. Møkk/flekker kan man jo alltids vaske bort, men om den blir bleket så får man jo ikke gjort noe med det…

  Lykke til :):):)

 4. Maria skriver:

  Jag har köpt en Brio Go. Bebisen har inte kommit ännu så jag kan inte säga så mycket om den eftersom den hittills bara står och väntar där hemma, men det känns bra hittills. Vi har provbäddat och flyttat i och ur de olika delarna och den känns väldigt smidig.

 5. Marit skriver:

  Hade jag haft obegränsat med pengar så hade jag valt en Teutonia Prestige eller en Teutonia Elegance (lila :), men nu har jag ju inte det.. så istället har vi köpt en Emmaljunga Edge Duo på blocket och jag älskar redan den vagnen trots att det enda jag provkört den med är katterna inne i lägenheten 🙂

  Längtar tills Loppan kommer ut så man kan ta långa sommarpromenader med den, det kommer bli underbart!

  Kram på dig!

 6. Jenny skriver:

  Stokke är både snygg och hög. Det är den enda vagn som går att justera höjden på så att man kan ha barnet i ansiktshöjd i sittdelen, vilket är bra för anknytningen.

  Vår plan är att bara använda bärsjal/-sele men om vi skulle haft barnvagn hade jag valt Stokke. Det är en riktigt snygg city-vagn.

 7. Linda skriver:

  Go Brio Go! Den är supersmidig, lättkörd och praktisk på alla sätt och vis. Perfekt i stan och shoppingen. Absolut bäst för de lite längre. Vi är mer än nöjda med vår!

 8. Lisa skriver:

  Hej! Jag tror att det viktiga är att ni definerar vad ni vill få ut av er vagn och att ni sedan åker runt och pratar med alla kunniga säljare och känner er för.
  Ska den fungera bäst i stan eller i terräng, eller bägge? Det avgör typ av hjul. Vilken fjädring har den? Ska den packas i och ur en bil ofta? Om ja, då är det kanske viktigt med att den är smidig att fälla ihop samt att den helst inte ska vara för tung. Hur stor är liggdelen? Hur vill ni bädda? Citykorg, hårdlift, mjuklift? Ja, det är en djungel men som jag skrev ovan tror jag på att tänka ut vad som är viktigt för Er för att sedan åka runt och klämma och känna samt prata med kunnig personal. Vi gjorde det i helgen och efter tips från mammor i bekantskapskretsen kommer det nog att bli en Emmaljunga City Cross med City korg. Den var relativt lätt och smidig att fälla ihop, har bra fjädring för promenaderna i skog och mark, samt stora hjul för att klara en snöig vinter. Vi väljer Citykorgen framför hård/mjuklift då vi vill ge bebben space i värmen de första månaderna för att sedan bädda med åkpåse i sittdelen när vintern kommer. Hoppas ni hittar den som känns rätt för Er! Glöm inte att det går att ha fler än en vagn! 🙂 /L

 9. Cilla skriver:

  Vi har valt en Brio Sing, den är beställd å påväg 🙂
  Hoppas den är så bra som jag hört då vi bor på landet och har mest grusvägar runtomkring ! 🙂

  • Malin skriver:

   Ledsen att säga det men vi bor också på landet, och hade en Brio sing till våran korv när han föddes. Tyvärr fanns det ingen som helst stötdämpning i chassit, så det blev en skakig väg tillbaka till affären!

   Nu var ju detta för tre år sedan, så håller tummarna för att vagnen har blivit rejält uppdaterad 🙂 i övrigt så var vi supernöjda med Brion!

 10. Elin skriver:

  Vi har beställt en Emmaljunga nitro city (plus citykorg för första tiden). Jättesmidig och lätt!!

 11. Pluto skriver:

  Icandy Apple jogger, kanonvagn som passar oss som är längre då den har teleskophandtag, samt att liggdelen sitter ganska högt upp ( är själv 182cm) Jogger versionen har tre hjul men den finns även med fyra, vi valde dock tre då vi ville att vagnen skulle funka både i stan och på landet. Vändbar ergonomisk sittdel och det är mycket enkelt att byta mellan ligg och sittdelen, bra under en period då man kanske vill alternera. Vår lille kille älskar sin vagn! Lycka till med valet!

 12. Katti skriver:

  Vi resonerade på exakt samma sätt, Buggan var för låg och Brio Goen passade oss bättre. Nu har två år gått och vi är fortfarande EXTREMT nöjda med Brio Go. Lättkörd, otroligt enkel att fälla ihop, snygg och har en suverän korg under vagnen för alla tusen prylar man aldrig trodde att man måste ha med sig. 🙂

  Även jag hade problem med svart liggdel och vet du vad… jag lyckades övertala dem att sälja den ljusbeiga till oss, till vitt chassi.

  Prova du med, och lyckas du inte kan du få köpa min! Den är i fint skick och måttligt använd!

 13. Katti skriver:

  …kan tillägga att vi köpte en svart sittdel pga att smutsen syns mindre. klokt visade det sig, eftersom somliga gärna vill klättra i och ur själv och sällan eller aldrig har torkat av sina kängor innan 🙂

  Så mitt tips:
  Ligg på Brio-butiken på Regeringsgatan (?) och det kommer gå vägen att få en beige/vit liggdel till vitt chassi och sen kan ni välja vilken färg som helst till sittdelen. Bra att veta kan dock vara att sittdelens klädsel inte är avtagbar.

 14. Lindha skriver:

  Vi beställde våran BRIO Happy med hård Liggdel (separat ligg -och sittdel) förra veckan, älskar den. Skön att köra, fyra, lika stora hjul, härligt ”gung”, lagom rymlig. Vi tog med svart chassi och svart klädsel, kändes bäst så ;P Men jag håller med dig, det är en stor djungel det där. Det bästa ni kan göra är att gå till en återförsäljare av barnvagnar och be att få lite information, svar på eventuella frågor och sen efter det komma överens om en vagn som passar just Er och era behov 🙂

 15. Charlotte skriver:

  Min syster arbetar med barnvagnar och säger att iCandy är den bästa! Snygg, bra för barnet, ergonomisk och inte en vagn som alla andra har 🙂 STOKKE tycker jag personligen och du är ju lång och ståtlig så den skulle passa perfekt. Men enligt min syster så blir det guppigt för barnet då den ligger så högt från marken. Samtidigt gillar väl bebisar att det guppar 🙂

 16. Lina skriver:

  jag själv har valt en bugaboo, men har hört att stokke är en väldigt bra vagn för långa personer =)

 17. Fru K skriver:

  Jag har en Brio Go och är grymt nöjd med den som liggvagn men som sittvagn är den ganska låg. Dessutom funkar inga universaltillbehör, inte ens brios egna, utan enbart Brio Go-prylar. Men som sagt, en himla bra vagn. Vi har även en Babyjogger city mini som man fäller ihop med en hand (handtag) som vi har använt mycket som resevagn men även som sittvagn hemma. Supersmidig och bra. Det finns liggkorg att köpa till. Nu behöver vi en syskonvagn och överväger en Bugaboo donkey eftersom den går att ha både som enkelvagn och syskonvagn. Samma gäller Babyjogger City select (och iCandy men de ska visst sluta säljas i Sverige.) Om ni funderar på syskon inom 2-3 år kan en sådan vagn vara bra att titta på så slipper man köpa en syskonvagn längre fram!

  Tycker att ni ska tänka på vad ni har för behov (smal vagn, terränggående, lätt att lyfta, syskonmöjlighet etc) i första hand. Gå till flera affärer och känn och kläm. Kolla att vagnen går in i bilen och fundera om ni vill ha travel system (då man kan sätta fast babyskyddet direkt i vagnens chassi.) Och blir det fel finns alltid blocket!!!

 18. Vi har en Bugaboo Cameleon till Charles. Trots att jag är lång (178 cm) funkar vagnen toppen. Bara att höja upp styret lite extra. Skönt med en smidig vagn som går in överallt inne i stan. Men jag tror Brio är bra också. Gå på magkänsla är mitt råd.

 19. Katarina skriver:

  Titta på Joolz vagnar som Hanna Graaf säljer, de verkar fina och smidiga.

 20. Katia skriver:

  Vi var en av få som hade en tysk vagn även kallad Gesslein. Anledningen till att vi valde den var att den skulle få plats i bilen. Ingen av dem andra märkena då fick plats i vår vagn. Jag kan lova dig att vi åkte runt och provade olika märken som bara den och den var den enda som fungerade bra och man slapp ta av hjulen. Plus att det var bra fjädring på den när jag var ute och gick. Kolla även in Hanna Graafs vagnar vid märket Joolz. Dem är jättesnygga!

 21. Cajsa skriver:

  Nåt som jag tyckte var oerhört bra var att ha en vagn m handtag som man kan dra över liggdelen , då behöver du aldrig ”släpa” vagnen bakom dig när solen skiner el vinden blåser in under sufletten. Jag tror vi hade en Teutonia Mistral.

 22. Anna-Karin skriver:

  oj! att fråga andra vilken vagn de gillar kan vara lite minerat område… men du verkar få supertips från dina läsare : )
  vi valde utifrån årstid (snö/inte snö), underlag (promenerar mycket på grusväg, samt att Örebro är fullt av kullersten), tyngd/smidig att vika ihop (den ska ändå ut och in i bilen en del).
  får första vagn var en Brio Happy med luftdäck. den körde vi med till andra sommaren. sen sålde vi den och köpte en smidigare Babyjogger City Mini, och vi kompletterade med en Emmaljunga Scooter till andra vintern… så just nu har vi två, en vintervagn (tålig med bra dämpning) och en sommarvagn (lätt att vika ihop och svängbara hjul) kan man säga.

  gå på magkänsla och passar den inte så är det faktiskt helt ok att byta.

  lycka till : )

 23. Elin skriver:

  Min syster har en röd brio go och jag tycker personligen att det är en jätte bra vagn. Lätt att styra och den är riktigt smidig. En helt underbar vagn så att säga. När jag blir gravid så ska jag köpa en Brio go. 🙂

 24. Emma skriver:

  Jag har köpt en teutonia cosmo. Har flera vänner/kollegor som har har/har haft den och är jättenöjda. Den är lätt, liten, smidiga hjul och snygg! Den finns i en ny variant också. Men jag köpte en på blocket. Då fick jag även bilbarnstol med adapter till så man kan fästa bilbarnstolen på vagnen ifall man bara ska gå ut lite kort med vagnen. Brio tycker jag ser lite plastigare ut..

 25. Anna skriver:

  Hej!
  Jag skulle vilja tipsa om Brio Sing som vi har, super bra om jag får säga mitt!
  Så himla smidigt att man även kan sätta i babyskyddet i vagnen om man ska in i affären eller så snabbt, spar på ryggen så att säga:)
  Skulle också vilja tipsa om att ni bör tänka på hur lång liggdelen är, endel är väldigt söta o ganska korta, och är bebisen en lång bebis så kanske längden på liggdelen gör så att ni måste byta till sittdelen mycket tidigare än vad som är tänkt.
  Om ni har hiss i huset ni bor i så bör man tänka på att vagnen ska få plats i hissen också och o bagagen på bilen så klart:)
  Tack gör en bra blogg!

 26. Josefin skriver:

  Jag hade nog valt en BrioGo om jag inte bott i Norrland. För vår bebbe blir det en Emmaljunga city cross så att hjulen skall orka all denna snö. Den motsvarande Briovagnen hade inte ett handtag som passade oss båda. Men herregud, det är verkligen en djungel!

 27. Melissa skriver:

  Vi har valt en Brio go! Kan tyvärr inte säga något om den för vi hämtar den först nästa vecka! Men handtaget kan man ha ganska högt!

 28. Emma skriver:

  Vi är också i vagnköpartagen och har liksom er tyckt att Bugaboo är alldeles för låg för oss långa, trots att den har bra andra funktioner så som att byta sida på handtaget vid svår terräng och liten och smidig när man lastar. Men då har vi fastnat för teutonia beyou 2012 års modell som har allt som bugaboon har i funktoner, men högre och anpassad efter längre föräldrar. För oss är det ett köpt.

 29. Carro skriver:

  Mutsy 4-rider har vi! Supernöjda!!! Anledningen till att vi valde Mutsy är att den har lite extra högt handtag (om man vill) – då både jag och min man är långa. Det är en stabil men smidig vagn som jag haft och sprungit med också.

  Det rekommenderar jag!

  Lycka till!

 30. Emilydc skriver:

  Du som är så lång och ståtlig ska absolut kolla på en Joolz Day! Den är designad speciellt med tanke långa föräldrar. Lite samma tänk som bugaboo men mycket högre och stabilare. Väldigt bra vagn.

  Lycka till i barnvagnsdjungeln!

 31. iCandy! Vi valde Cherry (fyra hjul), har använt dagligen i tre år. Bor inte så stort och i stadsmiljö. Perfekt i trånga utrymmen, lätt att lyfta i och ur bil, jätteskön att köra, bra shoppingkorg, bra broms. Har provkört många andra och det finns ingen som kan vända på en femöring och samtidigt är så stadig. Sittdelen är vändbar så barnet kan se den som kör, eller kolla ut på mötande – spännande för lite större knodd. Sonen blev rätt tung snabbt och det var urskönt att själva vagnen var så lätt i sig.
  Liggdelen var en bra ”dagsäng” men växtes ur efter bara några veckor…

 32. Charlotte skriver:

  Jag är barnvagns försäljare i Gbg. Tycker att ni gör ett bra val att titta på Brio Go, det är en av mina favoriter, superskön att köra, och bra yta för barnet.
  Men kan tipsa om en annan vagn som har sina fördelar, den heter JOOLZ. Påminner lite om Bugaboo och Stokke, men är mycket snyggare. Har en bra höjd för långa föräldrar. Väger lite och är lättkörd. Ett stort plus är också att dom kommer ut med ett ”vinterhjul” senare i år.. vilket gör att du kan byta ut de mindre hjulen fram om man skall ut på promenader i jobbig terräng eller i snö!
  Hoppas ni hittar en vagn som passar er!

 33. Hanna skriver:

  Vi köpte precis en brio go. Snygg men framför allt smidig, verkar otroligt enkel att fälla ihop! Jag är planerad till samtidigt som du så inte hunnit prova ännu..

 34. Angelica skriver:

  Jag vill tipsa om de tipsen vi fick när det var dags för oss, att ha roterande framdäck, (ett plus är om det går att låsa däcken, om man hamnar i snömodd lr liknande) samt att köpa en lättviktare, ni ska ju ha ett växande barn i den oxå, som plötsligt är 4 år och väger 20+…;)

 35. Helena skriver:

  Hej Elaine!
  Vi har precis köpt en Teutonia Prestige, älskar den vagnen!
  Kan ge vidare tipset No1 som jag gått stenhårt efter.
  HJULEN!
  Dem vagnarna med små hjul fram är näst intill omöjliga att styra på vintern när snön och slasket kommer.
  Så välj helst en vagn med stort/stora hjul framtill, svängbara är ju en klar fördel när man är mest i stadsmiljö.
  Kolla på Teutonia Spirit S3, vi var inne på den först men ångrade oss då vi ville ha en 4-hjuling.
  Super bra vagn, och otroligt smidig. Med ett ynka knapptryck så vänder du styret åt andra håller och du väljer alltså själv om du vill ha barnet vänt emot dig eller ifrån dig.
  Många vagnar kan man inte välja att ha barnet vänt emot sig när man väl har i sittdelen, så tänk på det när du kikar runt.

  Teutonia modellerna är ju en klar fördel för oss som är långa också. Du väljer på styret hur högt/lågt du vill ha den.

  Lycka till 🙂

 36. Johanna skriver:

  Hej! Minns vilken ångest man kunde ha när man ska välja vagn! Vi gick för en buggaboo (men då är jag 160 och sambon 175) Så vi är ganska korta 😉 Älskar dock vagnen!! Perfekt om du håller dig på ”hårda” underlag. Har dock höra att JOOLTZ ska vara ungefär likadan som buggan, men högre 🙂
  Lycka till med letandet!

 37. Hej Elaine! Jag är en ”vagntokig” tjej som ägt 6 vagnar redan på ett barn och jag har testat Bla. Teutonia S3, Bugaboo Cameleon, UJ Singel och nu sist Brio Go. Och jag säger bara ja ja ja – Världens skönaste gung för bebis, bra för långa (min sambo är 1.95) snygg, lätt för att vara en kombivagn, går enkelt att vända sittdelen.Underbar körförmåga och snygg som bara den! Köp en Brio Go säger jag bara 🙂

 38. kajsa skriver:

  Jag är då bara nitton år och borde inte egentligen ha så mycket att säga men bor just nu utomlands och jobbar som barnflicka hos ganska många familjer och har därför provat mååånga barnvagnar. Skulle lätt kunna säga att bungaboon är helt klart den enklaste och bästa vagnen av de jag provat. Den har det mesta och den passar både den lilla 1 åringen som treåringen. Och den är himla smidig och enkel och lättvänd! Dock är jag en kort tjej men och kan inte uttala mig om det. Men jag tycker definitivt att det finns en anledning att den är såpass populär som den är!!

Lämna en kommentar