Äntligen, glutenfritt bröd! Och vad gott det blev!


Igår fick jag äntligen tummen ur och gjorde Davids glutenfria bröd, tusan vad gott det blev.

Här har ni receptet!

1 limpa

200 g krossat linfrö
50 g sesamfrö
100 g mandel
(går givetvis att använda vilka nötter man vill)
1½ msk Fiber Husk/Finax Psyllium
2 tsk bakpulver
1½ tsk salt

1 dl crème fraiche/gräddfil/fil/yoghurt
250 g keso
6 ägg
50 g smält smör – kan uteslutas

Kör nötterna i mixer så att det blir som mjöl. Blanda därefter i alla torra ingredienser. Blanda ner resten av ingredienserna i mixern om de får plats, annars går det bra att hälla allt i en bunke och köra med stavmixer tills det blir en slät deg.
Klä en brödform med bakplåtspapper. Baka i nedre delen av ugnen på 175 grader i 80 minuter.

Smeten innan den ska in i ugnen.

Det är ganska mycket kalorier i en brödbit så jag ska dubbelkolla med David hur många man får äta per dag. Tänkte att det kunde bli ett bra alternativ till mitt kesomellanmål.

Gustav och Hanna gjorde hemmagjord juice i vår juicemaskin, äpplen och päron åkte ner.

Den blev en ordentlig c-vitamin shot! Supergott.

/Elaine, ska baka två limpor till ikväll.

Bloggvännerna har ordet

4 svar till “Äntligen, glutenfritt bröd! Och vad gott det blev!”


  1. pilla skriver:

    Det verkar gott men jag vill se hur det ser ut färdigt!

  2. Cecilia skriver:

    Det där receptet känner jag igen, har bakat det flera gånger och det är verkligen supergott! Och nyttigt och mättande dessutom! 🙂

  3. Stina Alexandersson skriver:

    Nu ska jag prova receptet. Sonen är glutenintolerant och det ser ju så gott ut att vi alla kan börja äta av det. Bra för magen!!Tack för bra tips

  4. Simone skriver:

    Hej Elaine, du är så inspirande! Tänkte höra hur mycket kalorier det var i en brödskiva? Tänkte baka det såg fantastiskt gott ut:)

Lämna en kommentar