Till slut tar man inte åt sig längre och det är SÅ härligt


”Vad tjock du har blivit!”

”Herregud är det tre månader kvar!”

”Oj, så stor var VERKLIGEN inte jag i 6:e månaden.”

”Är du säker på att det bara är en.”

”Nu är det inte långt kvar!

Den här är några av alla kommentarer som jag har fått de senaste dagarna och vet ni vad, det gör ingenting. Jag tar det verkligen med ro för jag har en knodd som sparkar, växer och verkar vara glad i magen. Varför ska jag ta illa upp? Jag ÄR faktiskt rätt stor, jag är själv förvånad men absolut inte besvärad. Det är så skönt att komma till den punkten då ens utseende eller storlek faktiskt inte spelar någon roll alls – den är knodden som spelar roll. Och jag älskar att vara gravid, herregud vad mysigt det är! Håller inte ni mamas med?

Jag älskar mitt nya självförtroende och det nya lugnet som har börjat komma från ingenstans.

Att känna knodden sparka som en galning precis när jag ska gå och lägga mig. Det hände igår, jag viskade lite och så sparkade h@n. Sen var jag tyst några sekunder och viskade ”knoooooden” då sparkade h@n igen. Sådär höll vi på i kanske en halvtimme. Jag har aldrig känt knodden sparka så mycket förut, jag ville väcka Gustav men så kom jag på att jag ska ju vara gravid tre månader till, det finns gott om tid för att känna sparkar.

/Elaine, en glad tjockis!

 

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Till slut tar man inte åt sig längre och det är SÅ härligt”


 1. Cilla skriver:

  Håller med dig helt 🙂
  Jag får dock höra att ” men gud, jag var MYCKET större när jag var i v.24″ och blablabla!

  Jag önskar nästan att jag vore större så de syntes mer! Mår så himla bra av att känna de lilla livet sparka och hålla på i magen 🙂
  Kram!

 2. Näää, sluta upp med att jämföra med andra. Du är ju så fin som du är!! Ingen är som du, kan du alltid trösta dig med.

  Nu måste jag bara berätta om en AHA-upplevelse jag fick idag, och det är du som har sått fröt till att den skulle uppstå. Eftersom jag är inne i ett presentations-stim i skolan snurrar tankar om retorik i mitt huvud titt som tätt. Jag tycker att det är kul, samtidigt som det är skrämmande. Något som jag ofta försöker med är att peppa mig själv och vända de jobbiga tankarna precis innan jag ska gå upp. Oftast upplever jag att mina presentationer är bra, men att jag ger ett osäkert intryck.

  MEN!! Så såg jag din informationsfilm till barn om kroppspråk, och helt plötsligt fattade jag. Det blev så mycket lättare att bara acceptera det faktum att jag var nervös och rädd och istället försöka koncentrera mig endast på kroppspråket. Öppna upp armarna och le in för publiken. Säkerheten kom liksom på köpet.

  TACK för ett väldigt bra barnprogram som även ett vuxet barn kan lära av!

 3. Madelene skriver:

  Hej, jag följer din blogg och tycker du skriver mkt bra och intressanta inlägg. Gillar dina träning och kostinlägg.
  Jag är själv gravid och är en vecka efter dig, min mage är näst intill osynlig och jag får istället höra är verkligen att som det ska, känner bara vänta ni bara, kotten i magen lever rövare så de finns något iaf. Snart blir jag säkert stor som ett hus. Massa lycka till i fortsättningen.

 4. Jennifer - Kanada skriver:

  Åh! Helt underbart att höra! Du håller på att formas till en riktigt bra och härlig mamma – DET är fint 🙂 och hur stor du än må vara så spelar det ju verkligen ingen roll, du är sjukt jävla snygg ändå!

 5. Fru K skriver:

  Just idag fick jag för första gången höra ”men vad tjock du har blivit” och jag tog faktiskt illa vid mig. Det finns tusen andra sätt att uttrycka sig på, varför använda ett så negativt laddat ord som tjock? När jag sa att ja, just idag är magen stor, men det varierar (för det gör det verkligen!) så vräkte människan ur sig ”nä, du är verkligen tjock ju!”. Pajade min kväll kan jag säga. Jag förstår också att jag inte kan vara pinnsmal i v 31, vill inte vara det heller, men för någon som har en inte alla gånger sund kroppsuppfattning är just ordet tjock inte så lyckat…

 6. M :) skriver:

  i går fikk jeg 2x ”du har vel ikke lenge igjen, du?” og jeg er i uke 21…..!!! men jeg fikk også ”åh, du har sånn fin babymage jeg alltid ønsket meg når jeg var gravid” og den veide opp for de andre, hehe :):)

Lämna en kommentar