Just so you know – lite gränsdragning på bloggen


Hej finingar, först av allt vill jag som jag alltid säger! Jag är jätteglad att ni är här! Ni säger så mycket kloka och snälla saker att jag smäller av! Tack för det! Sen finns det några som har börjat ha åsikter på bloggen, så för er tänkte jag bara understryka hur jag tänker så att ni förstår vart klagomålen landar och varför jag inte kommer göra något åt dem.

På senare tid har det dykt upp en del klagomål på bloggen. För mig är det lite nytt, den enda som klagar på skriven text det är min förläggare och det med all rätt eftersom det gäller en bok som ska komma ut. Men ni som klagar är ju inte mina förläggare, ni är besökare i mitt liv. Tycker ni att jag har ett liv som är för mycket gravid, träning och kostfokuserat så är det tråkigt att höra, men jag kommer ju inte ändra mitt liv för det. Ni har ju frihet att skriva vad ni vill i kommentatorsfältet. Jag kan få tankeställare av kritik, feedback och andra perspektiv – men bloggen handlar ju om mitt liv så jag tänker varken glittra till det eller censurera det jag tycker är intressant. Det är ju det en blogg handlar om – jag skriver inte en bok här.

Jag kommer alltid skriva om träning/kost/välmående


Jag har alltid varit intresserad av välmående, bra mat och träning. Ni som har varit med länge vet om det. Mår ni dåligt över mina matinlägg så får ni helt enkelt hoppa över att läsa om dem. Men framför allt får ni ha distans till det jag skriver, jag är inte nån gud, jag är Elaine med mina egna åsikter och intressen. Och att jag inte gulligullar med gravida och säger att ”Ät choklad, glass, häll i dig socker, du äter ju för tvååå”, det är för att jag tror att det är bullshit och farligt. Får du dåligt samvete och mår dåligt av att jag skriver så, så läs inte. Jag får också dåligt samvete när jag smäller i mig pepparkakor tre dagar i rad, tro mig det har hänt. Visst mår du bättre nu av att den där Elaine är ju inget helgon trots allt. Klart jag inte är, jag är en person med cravings också, men jag tror på en hälsosam livsstil.

Jag är ingen läxhjälp

En till sak jag vill understryka är att jag inte är någon läxhjälp heller. Ni är många som har mejlat mig och bett och hjälp med den ena retorik- och svenskuppgiften efter den andra. Går du en kurs i det så får din lärare hjälpa dig. Vanliga vardagsretorikfrågor har jag ju inga problem med, jag svarar så gott det går.

Livet går i perioder

Sist men inte minst så har livet perioder och bloggen kommer följa de perioderna. Är jag gravid, har foglossning och jävligt ont då kommer inte jag skriva glittriga inlägg om ”Tjenixen bloggen jag sov som en prinsessa och jag är såååå lycklig över mitt nya rosa läppglans!” – för jag är inte en sån person. Jag skriver det jag känner just nu och det jag känner för. Tycker du att det är tråkigt att jag är gravid – så tråkigt för dig. Du är här frivilligt och du är också fri att gå. Jag kommer inte vara gravid hela livet och det kommer komma andra perioder såklart, precis som jag hade en bridezillaperiod. Allt handlade om Vera Wang och New York. Många älskade det andra kanske ville skjuta sig själva och höll ut tills jag hade gift mig. För att inte tala om de tre första månaderna då jag var gravid utan att någon visste. Sjukt deppig var bloggen och jag gick bara runt i min one piece och drack te tills jag spydde. Upp och nedgångar minsann.

Sånt är livet och framför allt är det mitt liv – take it or leave it.

Bloggvännerna har ordet

32 svar till “Just so you know – lite gränsdragning på bloggen”


 1. Jenny skriver:

  Helt rätt inställning, du skriver om ditt liv och ibland är man lite smått besatt av saker och det har man all rätt att vara, min lilla privata blogg handlade hela hösten om min c-uppsats som jag skrev då. Självklart handlar ditt liv om er växande familj just nu och den enorma händelsen som en graviditet är, det påverkar ju ditt liv på alla plan när man planerar för ett barn och den förändring din kropp går igenom. Jag tycker för övrigt att du är en riktigt bra förebild för en hälsosam livsstil även som gravid.

  Så alla som inte orkar läsa om varje graviditetsdetalj (eller vad det nu kan vara som är störande) som du skriver om kan göra som jag: sålla det du läser. Är det inlägget inte särskilt intressant så läs det inte.

 2. Emelie skriver:

  Bra skrivet!!!

 3. Marit skriver:

  Fortsätt vara du – det är ju därför majoriteten av oss är här, för att läsa om dig 🙂

  Jag måste förresten säga att jag avgudar dom här små figurerna som kommer när man kommenterar.. speciellt det faktum att jag har min egen lilla figur, dom är sjukt söta 🙂

 4. Annica skriver:

  Du har så rätt i det du skriver! Riktigt bra uttryckt och härligt att se dig ”ryta ifrån” ibland. 😉
  Kramar!

 5. Isabell skriver:

  Fortsätt Elaine som du gör, du är banne mig bäst =)

 6. Emma skriver:

  Tänkte på det när jag läste några kommentarer till nåt inlägg. Bra att du säger ifrån, det är intressant att se den sidan av dig också! 🙂

 7. Fia skriver:

  Låter vettigt tycker jag!

  Har dock en fråga om din gravidträning. Hur var det med plankan? Du skrev tidigare att det inte va bra att göra det efter v 16 och i går skrev du att du kör den i 30 min. Orsaken till att jag undrar är att jag är själv gravid och tränar. Har hittills skippat plankan just för att jag tycker de är svårt att veta om det är ok eller ej. Hur ser du på det?

 8. G skriver:

  Hej Elaine! Tänkte bara säga att du gör ett så bra jobb med din blogg. Den gör mig verkligen glad. Hade glömt att läsa den ett par dar och blev glad när jag kom på att det säkert fanns en massa inspirerande inlägg att få läsa på raken. Du verkar vara en så sund och härlig person, och det är inspirerande att få läsa om dina tankar och ditt liv. Tack!

 9. Leila skriver:

  Helt rätt! Herregud, att folk orkar.

  Go Elaine! 🙂

 10. Bönan skriver:

  Word! En helt annan sak: fick Härskarteknik på posten idag, wiho :). Har hittills bara lärt mig om härskartekniker utifrån styrelse- och mötessituationer à la Berit Ås, så detta ska bli intressant! Trevlig helg! /Bokmalen Bönan

 11. S skriver:

  Mycket bra inlägg! Har nyligen hittat till din blogg och tycker om ditt sätt att skriva om dig själv och din vardag. Ha en underbar helg!

 12. Joanna skriver:

  Du är toppen på att vara Elaine och det är jag väldigt glad för! Ingen annan kan vara du, och skriva din blogg. Tack för att du delar med dig så frikostigt!

  Varma kramar
  Joanna

  ps, skit i surmupparna. de kommer och går…

 13. Jennifer Sandström - Kanada skriver:

  Fortsätt som du gör!!!! 🙂 Bra inlägg och helt rätt tänk!

 14. Olivia skriver:

  Ett bättre inlägg.

 15. Sophia skriver:

  Visst är internet underbart?! Här kan man gömma sig bakom ett påhittat namn och vräka ur sig dumheter på fina människors bloggar. *läs med en rejäl dos ironi*

  Det är tråkigt att en sån härlig tjej som Du ska behöva ta emot sånt trams! Du är bra, inspirerande och otroligt vacker! Att din blogg blivit en gullig graviditetsblogg är underbart! Det är så häftigt att vänta barn, så det ska du absolut skriva om! Ja, skriv vad du vill. Det är din blogg. Och vi är många som följer dig varje dag!

  Du inspirerar, sätter ner foten på rätt ställe och får mig att le många gånger när jag kikar in här hos dig! Fortsätt i samma anda, för du gör det bra!

 16. Elin skriver:

  Haha oh lord, att folk ens har mage!! Bra skrivet Elaine, håller med dig till fullo:) Ta hand om dig, kram Elin

 17. Caroline skriver:

  Bra inlägg! & Lycka till med allt!

 18. Lia skriver:

  Fortsätt på ditt sätt! Jag läser varje dag, gillar träningsinläggen massa, får inspiration till egen träning (-10 kilo idag :)))
  Läser just nu snacka snyggt boken, toppen!
  Och varför ska du inte ”få” skriva om mat, graviditet mm, det är ju din blogg 🙂
  Ha en underbar helg!

 19. Sandra skriver:

  Du är så klok! Jag uppskattar din blogg med allt från retoriktips, graviditet, inredning, kloka tankar och träning/hälsa! Gjorde jag inte det skulle jag helt enkelt sluta läsa bloggen/vissa inlägg. Förstår inte varför man ska gnälla över blogginnehållet?

  Du är grym och inspirerande och jag älskar att du är så ärlig i så mycket 🙂

 20. Marie skriver:

  Superbra inlägg!! =)

 21. Mikael sinko skriver:

  Hej Elaine!

  Det var väl lite onödigt att känna sig sårad, om du alls gjorde det. Du är alltid bäst just nu som du är och du kommer att bli nöjdare med dig själv med åren. Jag tror ju också att du har förmågan att växa med kritiken och blir starkare.

  Jag har i alla fall inte kommit på något som jag på riktigt kan gnälla över. Tvärtom så är jag imponerad över din utveckling. Men den man älskar…

 22. Anna W skriver:

  Du skriver väldigt bra och du har helt rätt!
  Hoppas jag inte bidragit till att du känner dig kritiserad, och fortsätt vara du, och skriv om dig, vad du känner för, det finns det ingen som är bättre på.

  Kram

 23. Elin skriver:

  Åh, det är ju exakt det som gör din blogg så bra och läsvärd, att du delar med dig så mycket av vad som händer i ditt liv, och INTE bara skönmålar allting som så många andra bloggare gör. Plus att du peppar och inspirerar på många olika områden!

  Hoppas du kan strunta i gnällpellarna, och fokusera på att vi är himla många som gillar dig!

 24. Mirre skriver:

  Bravo!
  Verkligen bra skrivit!

 25. Johanna skriver:

  Jag log stort när jag läste det här inlägget. Du är gorgeous!

  Jag gillar att du skriver att du inte är Gud utan Elaine med egna åsikter och intressen! Är det okej om jag citerar dig? Jag fick i dagarna påhopp för att jag ser ner på folk och förlöjligar människor som inte tycker som jag så jag fann den här meningen väldigt träffande. Säg till om du vill att jag ska ta bort citatet ifrån min blogg. Då gör jag så klart det!

  Never change Elaine!

 26. Josie skriver:

  Hejar på dig! Ditt sätt att skriva och att få följa dig är ett privilegie!

 27. Rebecca skriver:

  Du är grym!! Coolaste 30- åringen for sure 😀

 28. Maria skriver:

  Åh, jag blir så glad av att läsa din blogg!
  Du tar ingen skit och står på dig. Du verkar vara en otroligt härlig person!
  Skriv om vad sjutton du vill jag kommer läsa allt i alla fall!

 29. […] som vill ha hjälp att svara på en fråga som de har fått i läxa att besvara – själva. Jag är ingen läxhjälp. Man kanske kan tro att jag skulle bli irriterad på dem som tycker att jag trampar folk på tårna […]

 30. […] kära bloggvänner. Ungefär en gång per år så behöver jag förklara lite hur jag fungerar för att dämpa vissa typ av mejl och kommentarer som jag inte svarar så bra på. Jag vet att ni […]

Lämna en kommentar