Min blogg i ett nötskal


Jag tänkte till er som är nya här att jag skulle introducera er till bloggen lite, men jag kom på att jag har svårt att beskriva den. Jag tror bloggvännerna som varit här från början kan beskriva den bättre, men jag gör ett försök.

Bloggen hette först Retorikbloggen och Snacka Snyggt, men eftersom den handlar om mig så fick den nyligen namnet:

Elaine Eksvärd.

Den mest frekventa kategorin i bloggen är vardagsglädje, jag bloggar oftast när jag mår bra. Det gör jag nästan alltid, förutom de första tre månaderna i graviditeten, då blev bloggen en hormonblogg. Det vet ni som har hängt med och jag är så glad att ni var kvar ändå. 😀

Älskar ni modebloggar som får jag tyvärr göra er lite besvikna, det blir inte bättre än så här. Men jag möter så otroligt olika människor och sammanhang i mitt jobb, så vill ni se hur jag klär mig för en föreläsning i Washington mot hur jag klär mig i Oslo så kolla kategorin Business outfit – där är alla outfits samlade. Jag har faktiskt tänkt att anlita en stylist som kan hitta kläder åt mig som är bekväma och gör mig vacker, jag tycker inte om att shoppa men jag tycker om bekväma och snälla kläder som framhäver mina styrkor.

Ni som gillar när jag filosoferar kring relationer, gråtattacker i omklädningsrum och lite mer filosofiska blogginlägg där jag skriver om livet, ni ska kika på kategorin Dagens tanke och andra tankar. Det är är det närmsta ni kan komma mig på bloggen. Jag ska återpublicera en dikt som jag skrev under den kategorin så ni får lite känsla för vad det är.

Sen har vi kategorin Fitnesszilla, jag är nämligen en träningsnarkoman när jag inte är gravid. Vill ni få tips på träning, så kan ni sno mina pass genom att gå in på kategorin Fitnesszilla.

Jag i somras, jag älskar muskler (inte för stora, men gärna starka).

Sen har vi mina knasiga möten i vardagen där ni få se retorikkonsulten i action i vardagen. Det är alltifrån roliga dialoger med Gustav till någon knasig dialog med en receptionist i Norge. Kika på kategorin Vardagsretorik. Ja, mina tvångstankar får ni inte missa, jag är ganska knäpp ändå. Mitt bästa sociala experiment so far gjorde jag i Luleå, den ”utsatte” mannen tog det coolt. 😀


Sen så är det två nya kategorier ”Vår lilla bebis” och ”Bridezilla” och det säger sig själv. Men vill ni haka på till mina favoritdestioner New York, Rio de Janeiro och Barcelona så ska ni gå in på Resor och söka på destinationerna. Jag har delat med mig av smultronställena på varje plats, så när ni åker dit så kan ni bara kika. Här hittar ni min New York lista.

En sista grej är politisk retorik. När det är val i Sverige, USA eller när någon politiker uttalat sig så brukar jag bedöma det i Svt, Tv4 olika tidningar och/eller här på bloggen. Ni kan se alla inslag samlat under Politisk Retorik.

Där har ni det kära nya och gamla bloggvänner, min blogg i ett nötskal. Hojta gärna till om jag missat någon eller om ni har en bättre beskrivning av vad min blogg är. Jag tycker det är svårt att säga med ett ord.

Puss på er!

 

 

 

 

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Min blogg i ett nötskal”


 1. linda skriver:

  Har precis börjat följa din blogg och jag älskar den redan.
  Ärligt, rolig och riktigt mysig! 🙂

 2. Vilken bra idé att förklara lite om bloggen igen – då du säkert får många nya följare det är alltid trevligt att få lite summering och veta vad man ska förvänta sig! Bra jobbat! 🙂

  By the way, Grattis för graviditeten! Jag hoppas att du mår bra och jag lovar att allt börjar kännas bättre on en månad eller så. Kram <3

 3. Matilda skriver:

  Åhh mycket trevlig blogg måste jag säga. Jag är ny (genom Bella) och kommer definitivt att fortsätta följa dig och din lilla bebe! Det är dessutom kul att få se en alternativ/”annan än hon själv” sida av Bella! Tack för en fin blogg.

 4. M :) skriver:

  Gratulerer så masse som gravid 🙂 jeg har håpet og håpet du skulle fortelle det snart! Jeg var helt sikker du var gravid nå, sikkert fordi jeg er det selv (et par uker kortere enn deg) og kjenner meg så igjen i det du har blogget om de siste to månedene. Gleder meg til å følge deg videre 🙂
  Stor klem til deg!

 5. Emma skriver:

  Tack för introduktionen! Har totalfastnat för dig och din blogg! Gillar citaten du lägger upp – en del kommer jag definitivt ta med mig!

  Grattis till graviditeten och lycka till med magen!

 6. […] Dom hittar ni under kategorin ”tänk tänk tänk”, men nu har jag döpt om den till ”dagens tanke och andra tankar”. Här har ni för övrigt min blogg i ett nötskal om ni undrar över andra kategorier. […]

 7. […] och andra tankar” och ”Jakten på Mr Right”. Ni bloggvänner som är nya hittar min blogg i ett nötskal här.   Sharing is […]

Lämna en kommentar