Retorik med babys


Igår när jag hängde med Tila och Marina så började jag tänka på lämplig retorik för bebisar. Att dyka som gubben i lådan och le stort var ingen hit , Tila tyckte jag var megaläskig och grät förtvivlat! För henne såg jag väl ut som ett rovdjur som visade tänderna. Så jag körde en annan taktik. Plockade upp henne och pratade lugnt. Men Tila tittade bara på mina bröst. Jag tror hon tänkte ”MAAAAAAT!” – fullt förståeligt men skenet bedrar ju. Hmmm, vilken retorik använder man då? Min funkade, jag fick till slut hennes uppmärksamhet…
20110817-022422.jpg
Jag sa bara ”Ja du förstår Tila, de här ballongerna funkar inte, neeesöddu, de funkar inte. De är ur funktion, tomma, värdelösa, man kan säga att skenet bedrar va!” Tila skrattade så hon kiknade så jag fortsatte.
20110817-022946.jpg
”Nejdu Tila, de här bomberna har inget krut. Melonerna är tomma, mjölkmaskinen är trasig, mjölkpumpen ska till verkstan… Ehhhhh… Rattarna går inte att styra!” herregud vad jag kämpade med att hitta liknelser och Tila skrattade gott. Men sen blev hon grinig och då fick jag sjunga falskt och det gillade hon också! 🙂
/Elaine, älskar lättroade personer, stora som små.

Bloggvännerna har ordet

Lämna en kommentar