Deala med skitsnack


Nu är det dags för lite vardagsretorik, gud vad längesen jag skrev om det. Borde vara mer sånt i bloggen, men tack vara Bönans läsarfråga om hur man dealar med skitsnackare så kör jag.

Det finns ett gäng människor som bondar genom skitsnack. Hon försöker som alla andra skapa gemensamma nämnare för att du ska gilla henne och tycka att ni är av samma skrot och korn – problemet är att den gemensamma nämnare får vara skitsnack om någon annan. Hur dealar man med det?!

Först och främst så brukar jag visa så lågt intresse som möjligt av det personen skitsnackar om, varken Oja eller ahaA. Då märker skitsnackaren att skitsnacket inte får den effekt hon vill. Men om vi tänker på vad hon egentligen vill uppnå så är det gemensamma nämnare. Det du kan göra är att hitta andra. Vad är hennes intressen, vad får henne att skratta, finns det några händelser utanför jobbet du kan prata om. Försök att styra samtalet mot det utan att avbryta. Men visa i ditt kroppsspråk att du är mer intresserad av allt annat som inte innefattar skitsnack. Hon kommer fatta galoppen till slut.

Tro mig den här personen snackar säkert skit om dig med. Så håll ett bekvämt avstånd, anförtro inte saker till henne.

/Elaine, fick höra mycket skitsnack förut men sen blev det tyst när hon började med denna strategi.

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Deala med skitsnack”


 1. Yvonne skriver:

  Får jag också komma med en fråga. Jag hade synpunkter på en styrelse under ett årsmöte och då reser sig ordföranden och säger mot mig ”-Jag tål inte den jävla kärringen!”. Han är dessutom äldre än vad jag är. Vad tycker du att jag borde ha sagt då, hur gör man när man möter en sådan diktator som inte tål att tjejer har synpunkter. Dessutom har jag mer erfarenhet i föreningsarbete än vad han har!

  • Bönan skriver:

   Men kära nån! Jag hade blivit så paff att jag inte hade kunnat få fram ett ord. Han måste ha känt sig väldigt hotad av dig. Sånt där kan gnaga i en länge, bäst att ta upp det med honom? Frågan är vilket det bästa sättet är..

   • Yvonne skriver:

    En annan som var med där skrev ett brev där hon krävde att ordföranden skulle be mig om ursäkt men hon fick till svar; – att det skulle han inte göra för det skulle inte vara ärligt menat. En ynklig man.

 2. Magdalena skriver:

  MYCKET konstruktiva och bra råd!
  //Magda

 3. Bönan skriver:

  Tack Elaine för dina råd! Vad glad jag blir över att få respons på sådana här funderingar! 🙂 Ska definitivt försöka tänka till och byta fokus nästa gång situationen uppstår. Men även försöka att tänka två gånger när jag själv är på väg att säga någonting dumt. 🙂 Det måste helt klart vara mer effektivt att ”bonda” utifrån varandras egenskaper än andras brister!

Lämna en kommentar