Gör inte skillnad på terrorister och terrorister


Vilken helg, vilken vecka, vilken värld. Jag tänker på Norge hela tiden och så tänker jag på dessa ensamma män med knappt något umgänge alls som sitter på diverse extrema internetsidor och blir terrorister. De som dessutom hyllar honom på nätet skrämmer mig. I går när jag gick hem till Faje och Nathalie sent på kvällen så kände jag för första gången att det inte var säkert ute. Dessa personer finns överallt och man kan inte se på dem om de är psykiskt sjuka, ingen hårfärg eller utseende berättar det.

Det som också är oroväckande är de personer som försöker göra skillnad på terrorister och terrorister. Så här skriver sådan person på sin facebook: ”Ge mig EN person som hyllar Anders Behring Breivik så skall jag ge dig 50 som hyllar Taimour Abdulwahab!”

För det första så stämmer inte påståendet och för det andra så spelar det ingen roll eftersom de som hyllar terrorister tillhör samma sjuka grupp oavsett om det är muslimer eller högerextremister. När ska folk börja förstå det? Varför envisas vissa människor med att generalisera en grupp fortfarande?! Om vi ska prata om en grupp så är det dessa isolerade män som är aktiva på diverser sajter.

Sen är det ingen skillnad på terrorister och terrorister. De kan läsa Koranen, de kan läsa Bibeln eller någon högerextrem sajt. De kan till och med läsa en kokbok och  få idéer eftersom de är sjuka människor. Vi snackar inte om ”manlig” eller ”kvinnlig” musik – det är ju trots allt musik. Vi pratar heller inte om olika typer av mord – det är ju mord. Men nu vill vissa prata och värdera olika sorters terrorister – de är ju alla terrorister.

 


Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Gör inte skillnad på terrorister och terrorister”


  1. Desiree skriver:

    Ett citat från en ung tjej som överlevde det hemska på Utøya, ”Tänk så mycket hat en människa kan skapa, tänk då så mycket kärlek vi alla andra kan skapa”. Så kloka ord.

  2. Fatima Johansson skriver:

    Jag håller med dig om att man inte ska göra skillnad på terrorist och terrorist. Men jag tycker att man absolut ska göra skillnad på muslim och islamist. Det är inte alls samma sak, egentligen varandras motsatser..

    Du skriver ”..samma sjuka grupp oavsett om det är muslimer eller högerextremister”. Alltså att du tycker att muslimer är en sjuk grupp? Muslimer är människor med en religion. Som kristna, judar, buddister osv.

    Jag kan tänka mig att du bara råkar skriva fel ord men ville ändå bara förtydliga för andra som skulle läsa detta.

Lämna en kommentar