Så kan en terrorist se ut


Det är ofattbart det som har hänt i Norge. Igår drog medier slutsatser att det var muslimer bakom dådet, idag visar sig sanningen.

Anders Behring Breivik, 32, kristen, nationalist, antiislamist och terrorist.

Det visar att terroristen har inget ansikte, ingen religion, ingen hudfärg, ingen hårfärg. Jag önskar att hetsen mot muslimer ska sluta och folk lär sig att terrorister dödar i Guds namn, i nationens namn, i vrede, ja alla möjliga skäl ligger bakom dödandet. Men en sak har de gemensamt – de dödar och det är problemet. De Sverigedemokrater som är emot den så kallade ”Islamiseringen” vad säger de om ”nationalismiseringen”? Tänk att nationalismen föder terrorister som denna, vad ska man göra åt det?

Häromdagen fick jag inbjudan av en SD:are att protestera mot en moské som ska byggas i Norrköping. Anders Behring Breivik, är kristen. Ska man protestera mot kyrkor då? Att jaga folkgrupper, moskéer tror jag är att jaga skuggor. Terrorister är ett folk som har alla möjliga anknytningar, kristna, nationalister, muslimer you-name-it. Men ska man komma till det de verkligen har gemensamt så är det något psykologiskt, en empatistörning. Det syns varken på din hårfärg eller religion, det sitter ju i hjärnan. Ska vi hitta terroristerna så ska det inte grävas i moskén utan i psyken.

Jag beklagar sorgen till alla anhöriga till de mördade i Norge. Mina tankar och böner går till dem.
20110723-115152.jpg

Bloggvännerna har ordet

19 svar till “Så kan en terrorist se ut”


 1. klaus skriver:

  takk….

 2. Fa gandhi skriver:

  Bra skrivet Elaine.

 3. Alan skriver:

  Tack Elaine !

  Mkt bra skrivet.

 4. J skriver:

  Bra skrivet! TACK ! ’är så trött på alla som hoppade på en direkt igår ” de e ju muslimer såklart” o himlar med ögonen…. vem bryr sig vilken religion terroristen har.. de är ju inte religionen som rättfärdigat dåden! Sorgliga är att flera CNN och aljazeera TERRORIST EXPERTER.. skyllde på al qaida i timmar.. experter my ass…

 5. Aythink skriver:

  Det var bra uttryckt och bilden med faggorna är också jättefin.

 6. Aythink skriver:

  Flaggorna ska det va så klart.

 7. Margareta skriver:

  Vad menar Du? Inte dra slutsatser…? Vad har isf SD o moskeer med detta att göra?

 8. Ulrika skriver:

  Vilken fin bild med flaggorna. Vart hittade du den?

 9. Sanna skriver:

  Väldigt bra skrivet!

  Jag skrev faktiskt en text om fundamentalism (terrorism) i skolan och det är definitivt inte bara islam som har terrorister. Mannen som dödade Ghandi var hinduist, och hinduism ska väl vara en jättefredlig religion där man knappt gör en flugga förnär? Det visar bara att det inte spelar någon roll vilken religion man tillhör. Det finns fundamentalister inom alla religioner!

 10. Yvonne skriver:

  Så sant, bra skrivet av dig!

 11. Linda skriver:

  Godt skrevet! Takk for at dere i nabolandet bryr dere!!!
  Hvis i dag har vært den store dagen din, så har jeg tenkt på deg også<3

 12. Mycket, mycket bra skrivet! Jag hoppas att det i alla fall är några som förstår att det är människor och inte folkgrupper som gör sådana här sjuka saker. Att all religion grundar sig i kärlek och att det är synd att personer menar att det är rätt att döda andra på grund av det. Och att alla människor är lika värda och sörjer tillsammans genom sådant här. Jag har länkat till ditt inlägg på min blogg då jag tycker att så många som möjligt bör läsa det.

 13. Mad Max skriver:

  att all religion grundar sig i kärlek måste vara dagens skämt. Det må inte vara religionen som dödar, men den hjälper i många fall till och ger folk en anledning.

 14. sofia skriver:

  Terroristerna har ett ansikte och det är muslimerna.

 15. […] /Elaine, längtar till Oslo och Norge, känner att hon vill krama alla där efter den hemska sommaren. […]

 16. […] ”Så kan en terrorist se ut” […]

Lämna en kommentar