Ofrivilligt med i frågesport i tv!!!


Ja mina vänner, i tordags var jag med i något jag trodde hette Radioduellen. Men det var bara Duellen och dessutom i tv. En frågesport och jag SUGER på sånt. Jag kommer in i studion och inser att jag ska få göra bort mig i tv, FAN (vad roligt tänker säker många andra skadeglada själar, jag förstår er 🙂 ). Aja, ett avsnitt kan inte skada. MEN NEJ, DET ÄR FEM AVSNITT SOM SKA SPELAS IN. Och jag ska vara med i alla fem.

Inte nog med att jag skulle göra bort mig i tv utan fem gånger också. Oj oj oj, jag bjuder väl på det! Ska bli så kul att visa er när det finns ute, det är sånt man kan skratta åt efteråt. Jag tänkte ut en strategi helt enkelt.

Retoriska tips för att spela smart när du egentligen är Clueless i en frågesport (jag gjorde det här på riktigt!):

Varje gång min motståndare svarade rätt innan mig så sa jag : ”Ja just det, så var det ja!” – på så sätt verkar du smart om än seg.

När både jag och moståndaren är clueless till en fråga så berömmer vi programledaren: ”Det där var en riktigt bra fråga tycker jag. Jag tycker vi suger på den ett tag!” – bara för att det är lite kul.

När du har halv rätt så ber du om en halv poäng trots programledaren säger att de inte går och då säger du: ”Snålt, lite snålt tycker jag”.

Be om första bokstaven i svaret, jag gjorde det och fick mot alla odds första bokstaven! MEN kom inte på svaret ändå…

Varje gång programledaren avslöjar svaret utbrister du: ”Ja men ja så var det ju! Ja man får ju en blackout här i tv-rutan, det tror jag ALLA förstår!” – så spelar du på tittarens samvete och verkar lite smartare än du är.


/Elaine, clueless wannabe nerd.

Bloggvännerna har ordet

1 svar till “Ofrivilligt med i frågesport i tv!!!”


  1. EB skriver:

    Haha! Alla bloggläsare vet att du är smart i alla fall 😉

Lämna en kommentar