"Hur skriver "man" en bok?"


En bloggläsare undrade hur ”man” skriver en bok, och det är inte första gången jag får frågan. Jag vet inte hur man gör, men jag vet hur jag gjorde. För det första hade jag enormt flyt.

Anders Sjöqvist såg mig föreläsa på ett event jag anordnade, ringde upp mig och frågade om jag vill skriva Härskarteknik.

*Chock*

Om en förläggare från Bonniers ringer och frågar då tackar man inte nej! Det här var 2007. Sen gjorde jag som jag gjort till mina två andra böcker – Jag skrev en inledning som fick läsaren att förstå att han/hon behövde boken och 2. lockade läsare att vilja läsa mer. Efter det satt jag och funderade på vad jag hade velat att en bok om Härskarteknik hade gett mig. Jag frågade säkert 100 andra vad de hade velat ha i en sån bok. Utifrån det gjorde jag en preliminär innehållsförteckning, sen började hästarbetet. Eftersom jag fick kontraktet på sommaren då alla andra är lediga så beslöt jag mig att dra till workaholicstaden – New York.

Stefan Blomqvist, (min bästa vän och Best man på mitt bröllop) introducerade Domas till mig.

Det är ett dolt ”inne-ställe” för författare, manusförfattare, journalister i New York. Så där fick min ny författarrumpa sitta.


Min första mac, en vit skönhet som har fått en ny ägare.

Jag hade turen att få åka till NY med en annan författare Inti Chavez Perez, författare till Pittstim och Respekt.

Inti och jag kollade in stan när vi hade skrivpaus. Kan du så res iväg med en annan författare, det är guld om man är vänner också.

När du har skrivit det mesta av boken så låt din målgrupp läsa delar av boken, se till att det är en ärlig skara så vågar ge kritik.

The trouble with most of us is that we would rather be ruined by praise than saved by criticisms. –Norman Vincent Peale

/Elaine, författare

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “"Hur skriver "man" en bok?"”


 1. Jag får också den frågan titt som tätt. Hur gör man för att skriva en bok? Fast ärligt talat är det fler som berättar att de också har en bok på gång, när jag berättat om min bok, Mediababe. Det är en härlig dröm att nära. I praktiken är det dock väldigt hårt slit att inte bara börja, utan även komma i mål.

  Nu har jag börjat skriva på min andra bok i serien, Mediababe, och den kommer att ha bloggfokus. Den här gången har jag börjat med intervjuerna. Vilka människor har spännande, intressanta saker att säga om det här ämnet? De blir beståndsdelarna och därefter bygger jag på blogguiden runt omkring det.
  Jag har en suverän förläggare i Hans-Olov Öquist på Kalla kulor förlag. Han förstår mitt behov av att ’äga’ min bok. Den är min bebis och mitt främsta självförverkligande. Jag vill bestämma allt och har verkligen fått stort utrymme att göra det. Något som gjort det enklare att hålla motivationens låga brinnande.
  Jag började föreläsa om sociala medier för två år sedan och kommer parallellt med att skriva om blogg arbeta som bloggcoach. För företag och organisationer som vill använda den kommunikationsformen och för populära bloggare som vill komma vidare. Elin Kling är ju inte den enda bloggaren som vill nå toppen tack vare HM. Det finns plats för många andra än modebloggare att göra spännande samarbeten.

  Bloggboken kommer att växa fram parallellt. Jag har aldrig skrivit på det viset. Får se om det fungerar.

  Välkommen hem, Elaine:-)

  Jacqueline

  http://www.mediababe.se

Lämna en kommentar