Sura skator på SJ – "Vi jobbar på det".


Jag förstår mig inte på surtanter eller gubbar heller för den delen. Varför sätter man sånna vid informationsdisken och biljettförsäljningen? Det är ju heltokigt eftersom det är de som möter kunderna. Jag kom till Cityterminalen i Stockholm klockan 06.15, mitt tåg till Härnösand skulle gå 06.30 min föreläsning började 11.00 i Härnösand. ”INSTÄLLT buss ersätter” stod det på tavlan. Hur sjutton ska en buss kunna ta mig dit i tid, bäst jag frågar.

Surtant (ser fö sur ut hela tiden): Du får ta en ersättningsbuss.

Jag: Det gör jag gärna, men först måste jag veta hur lång tid det tar.

Surtant: Det vet vi inte.

Jag: Men bussen går om fem minuter, när vet ni hur lång tid det tar.

Surtant: Vi jobbar på att få den informationen.

Jag: Tror du att ni kan få den inom fem minuter för då går bussen.

Surtant: Vi jobbar på att få den informationen. Men ta bussen.

Jag: Så du menar att jag ska sätta mig på en buss till Härnösand utan att veta hur lång tid det tar att komma dit?

Annan kund: Busschaffören sa att vi skulle fråga er om hur lång tid det tog.

Surtant: Vi jobbar på att få den informationen.

Helt sjukt, lär SJ personalen att köra en Bosse Ringholm när det krisar sig? Vi missade bussen eftersom Sj ”Jobbade på att få den informationen”. Nu tio minuter senare sitter jag på Arlanda Express, hoppas SAS sköter det snyggare.

/Elaine

Bloggvännerna har ordet

3 svar till “Sura skator på SJ – "Vi jobbar på det".”


 1. Bokmalen skriver:

  Som jag känner igen det där! Jag tror att SJ har som uppdrag att transportera människor och gods från A till Ö, men de ansvarar inte för att vi anländer i tid. Därav de sura minerna, det är inte deras uppdrag att svara på sådana obetydliga frågor:-) som när vi beräknas komma fram.

  Jag skulle på en föreläsning (Hjärntillskott) i Göteborg för en vecka sedan. Tåget var inställt, bussar var beställda – men man kunde inte upplysa när bussarna skulle anlända till min station och därmed var ankomst tiden till GBG okänd. Jag valde att åka hem igen!

  • Elaine Bergqvist skriver:

   Visst är det frustrerande! Nästan så att man förvandlas till en surtant själv, det smittar. Nu sitter jag i alla fall vid gaten till Sundsvall. Känns tryggt trots att jag är flygrädd.

 2. Bokmalen skriver:

  Skönt att du tagit dig så långt i alla fall. Visst är det så att man själv blir en riktig surkärring, tyvärr. För det hjälper ju inte ett endast dugg att falla in samma beteende. Lycka till i dag.

Lämna en kommentar