Vackra ord från professor Lennart Hellspong!


Jag måste säga att det värmer en retorikers hjärta att börja jobbet med att få ”beundrarpost” från professor Lennart Hellspong! Så här skrev han:

Hej Elaine!
Jag tänkte skriva till dig för länge sedan, när din bok om härskartekniker kom ut. Jag tyckte nämligen att den var så otroligt bra, med en härligt frisk och levande stil, rena skönlitteraturen. Kände mig stolt över att ha haft dig som student. Men då hittade jag ingen adress till dig, sökte men misslyckades. Efter det har jag hunnit läsa din generationsbok också och tycker att den är lika skicklig skriven (även om jag kanske var lite mer intresserad av härskarteknikerna, men det kan ju bero på att jag själv tillhör en så hopplöst gammal generation). Ja, det var vad jag ville passa på att säga. Plus att jag beundrar dina initiativ för alla retorikkonsulters räkning. Det är verkligen välkommet.
Bästa hälsningar
Lennart

Jag kan nog inte förklara hur glad jag blev och fortfarande är. Det är något med retorikprofessorerna, vi retoriker ser ju upp till dem. Samma sak med professor Brigitte Mral som har skrivit en fantastisk bok ”Talande kvinnor”. Hon mejlar titt som tätt med vänliga ord och pepp!

/Elaine

 

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Vackra ord från professor Lennart Hellspong!”


 1. Imma K Skogemyr skriver:

  Hej Lennart och Elaine,

  Jag har just bekantat mig med ”vägar genom texten ” av Lennart Hellspong och Per Ledin som vi måste läsa på TÖI-Tolk och översättarintitutet. Jag måste säga att denna bok är en av de svårast jag har läst någonsin. 2010 tyckte jag att Marcel prost verk var svår att tränga igenom, men detta är ett snäpp värre.
  Jag hänger inte med i diskurs och förstår inte tankegångarna som herre försöker lägga fram.
  Finns det möjligen något forum ditt man kan vända sig för att föra fram sina tankar om detta verk? Har du möjligen använt dig av samma bok i dina tidigare studier? det skulle vara intressant att höra hur du klarade dina stuider då.
  En förtvivlad student som har suttit varenda natt i 2 veckor och försökt plöja ingenom interpersonell analys.
  /IMma

 2. […] Lennart Hellspong är min lärare från Södertörns Högskola. Han gillade några fler av mina böcker också, finaste Lennart: […]

Lämna en kommentar