”Black don’t crack!” – tv4 och ålderskriser.


I går ringde tv4 Nyhetsmorgon mig. De ville att jag skulle vara med i soffan och prata om ålderskriser. ”Du närmar dig ju 30”, sa dom. Jag tror inte att det finns ett mer åldersfixerat samhälle än Sverige. Överallt kan vi läsa om hur gamla folk är, tidningarna informerar oss konstant. Så inte konstigt att man får ålderskriser om man bli påmind. Jag hade min 30-årskris när jag fyllde 26. Jag vet det låter konstigt, men då går man över gränsen 20-åring och blir istället en som närmar sig 30. Jag har bearbetat det i tre år nu så det är ganska lugnt. Men det är nog också för att jag har sambo och lägenhet. Sen är min mamma över 60 lika livfull som en 17-åring och utan en endaste rynka, då känns ju åldrandet väldigt harmlöst.

DSC05951.JPG

DSC05955.jpg

Fast sen är ju mamma svart, ”black don’t crack” brukar man ju säga. Vet ju aldrigt hur det blir med oss mulatter…

IMG_0722.JPG

/Elaine

Bloggvännerna har ordet

3 svar till “”Black don’t crack!” – tv4 och ålderskriser.”


  1. Kimberly skriver:

    Jag fick min 30-års kris när jag var 28 den varade tills jag faktiskt fyllt 30 och insåg att det inte var någon skillnad alls, nu är det dags för 40 nästa år i december men den krisen är mer sporadisk för det mesta tänker jag inte på det utom korta stunder när det kommer upp. Annars är det ett fint år nästa år. Mamma fyller 60, jag 40 och katten 10! Får massor med reklam för antirynkkräm och antirynktabletter, bah humbug säger jag. Blir jag rynkig så blir jag annars får jag hoppas på Mormorsgener, har ärvt mycket annat av hudtyp och liten svettningar av henne och hon började egentligen inte bli rynkig förrän hon var 70.

  2. Jörgen skriver:

    Åh, din mamma är ju söt!

  3. Elaine Bergqvist skriver:

    Kim det låter som du har alla förutsättningar att få rynkorna sent. Min mormor fick dem sent så jag håller också tummarna. 40 är en fin ålder, jag tycker den känns så kvinnlig. Kanske för att mamma har sagt att man blir kvinna när man är 40.Visst är hon Jörgen! Singel också! :0)

Lämna en kommentar