Grått är neutralt – Aktuellt 21.00!


Vet ni att grått signalerar att man är neutral, det är därför engelska domare har/hade grå peruk just för att visa sin neutralite

t. images.jpg

Idag ska jag vara retorisk domare i Aktuellt klockan 21.00 så det blir en grå klänning! :o) Men den är lite skrynklig så jag tar med mig en reserv utifall de inte kan fixa det hos SVT. Inget afro idag!

Bild 96.jpg

Bloggvännerna har ordet

3 svar till “Grått är neutralt – Aktuellt 21.00!”


 1. Brain Seltzer skriver:

  Jag vill inte verka vara en besserwisser, det törs jag inte i det här fallet för jag kan ha fel. Men perukerna var för att domarna, åklagarna och advokaterna skulle göras till anonyma representanter för domstolen. De skulle vara en del av rättsväsendet, inte personen under peruken.
  Det var inte enbart domstolsväsendet som hade peruker utan flera myndigheter och försvaret. Man ville ta bort människan och ha en representant eller en del av försvaret.

  Men jag kan ha fel…

 2. Elaine Bergqvist skriver:

  Nej, du är ingen besserwisser! Jag visste att jag var ute på hal is. Men vi kan nog båda ha rätt och fel. Peruken hade flera syften, men själva färgvalet av peruken var för att visa neutralitet. Det är vad jag har hört och läst, men jag kan ha fel. Tack för infon, man lever och man lär! 🙂

 3. Elaine Bergqvist skriver:

  Nej, du är ingen besserwisser! Jag visste att jag var ute på hal is. Men vi kan nog båda ha rätt och fel. Peruken hade flera syften, men själva färgvalet av peruken var för att visa neutralitet. Det är vad jag har hört och läst, men jag kan ha fel. Tack för infon, man lever och man lär! 🙂

Lämna en kommentar