Äldre män som inte gillar experter i klänning!


 

Bild 96.jpg

Idag var jag med som retorikexpert i Aktuellt. När jag valde klädsel så visste jag att jag tog en risk i att ha klänning. Det lockar minst ett mejl från en bitter besserwisser som inte lyssnar på det jag säger utan tittar på hur jag ser ut och blir provocerad.

Titelbild_5.png

Och en sak vill jag göra tydlig med besserwissers, det är inte folk som ger konstruktiv kritik. Ni läsare ger mig det ibland och det uppskattar jag verkligen. Det är däremot sånna som vill att man ska ”förstå” att de är mycket smartare och att man är ganska okunnig utan att berätta varför. Det här mejlet fick jag för en timme sen.

Hej!

Jag lyssnade på din argumentation beträffande Mona Sahlins retoriska svagheter. Jag måste tyvärr säga dig, att jag inte är det minsta imponerad av din analys, eftersom jag anser den i stort sett vara helt felaktig som orsak till det svaga stöd Sahlin har som partiledare.

Mona Sahlin talar alltid som till en förskoleklass och hon saknar helt auktoritet i sin mjuka framtoning. Dessutom är hon en av de mest opportunistiska partiledarna, om inte den mest opportunistiska, vilket framgick med önskvärd tydlighet exempelvis när hon häromdagen intervjuades i P1. Jag tror du är för kort i rocken och har otillräcklig erfarenhet när det gäller allmän politisk analys.

Hälsningar

XXX

Nu är det svårt för er läsare att ta ställning eftersom ni kanske inte såg inslaget. Här har ni det!

 

Men jag nämnde specifikt att Mona Sahlins långsamma prat gör att lyssnarna känner att hon underskattar deras intellekt. Inte helt olikt en skolförken, men herr besserwisser lyssnade inte till det jag sa däremot till sina fördomar ”Hon är för kort i rocken och är för ung”. Jag svarade:

Hej, då tycker jag du ska hoppa in i rutan och göra en bättre analys. Hade jag haft rynkor och kostym så hade du inte gjort dig besväret att mejla mig, så gör dig inte besväret igen. Vänligen Elaine. Ursäkta att jag är så kortfattad jag mejlar från min I-phone.

Jag tror sista meningen var överflödig, herr X är nog för ”lång i rocken” för att veta vad en I-phone är.

PS: Helt bitter är jag inte jag fick minst tio glada mejl från folk som tackade för analysen och några enstaka som gav konstruktiv kritik. Bland annat så var mitt efternamn felstavat. :o) DS

/Elaine Bergqvist, retorikexpert

 

Bloggvännerna har ordet

5 svar till “Äldre män som inte gillar experter i klänning!”


 1. E.Arnet skriver:

  Skit-snygg analys. Verkligen intressant – håller helt me dig.
  Kram

 2. Elaine Bergqvist skriver:

  tack miss Arnet! :o) Kram

 3. Herr och/eller Fru S skriver:

  Tycker du gör bra analyser, får verkligen fram poängen i det duj säger, kanske inte helt oväntat för någon som jobbar med retorik.

  Dessutom är det skönt att se någon som vågar klä sig snyggt, som vågar låta det man säger avgöra och inte faller tillbaka på en förväntad klädsel. Det finns nog en hel del som borde lära sig att lyssna på vad som sägs istället för att studera din klädsel, hur trevlig den än är.

  //Herr S

 4. Elaine Bergqvist skriver:

  Tack så mycket Herr S!

  Det är så mycket normer och trånga kostymer. Kunskap kommer ju i massvis med former, men det är få former som släpps fram i media. Jag är glad att jag får vara med ändå. :o)

 5. Karin Fuhr skriver:

  Gubbar!!! Ja ja, han är borta snart! 😉
  Jag tycker att du är häftig, ska gå och köpa din bok tror jag!
  Ses på nästa Gabbyfest hoppas jag!

Lämna en kommentar