Afrowoman vs Kostymnissarna!


Det är en ny solig dag och jag har nästan, bara nästan semster. Ikväll ska jag vara med i Aktuellt och diskutera en viss politikers retorik. Och så kommer frågan, vad ska jag ha på mig. Kläder kommunicerar och jag ska ju signalerara att jag är kompetent och snygg skadar inte heller. Men ibland har jag bara lust att chocka Sveriges befolkning, visa ett en retorikexpert behöver inte ha kavaj, kjol och strikt klädsel.Jag skulle vilja komma med ett stort afro.

2371573055_1.jpg

Vad skulle folk tänka då tror ni? Jag skulle vara samma person lika kompetent men med mitt naturliga hår. Men det finns ju fördomsfulla människor som tror att folk med afro automatiska bara har dansfärdigheter. Och en person i klänning automatiskt är något mindre kompetent. Ni ska se vilka fördomar jag får när jag piffar till mig ordentligt. Då är det några kvinnor som sitter med armarna i kors och tror att det är en blåst tjej de ska få lyssna på. Men tillbaka till afrot för det är allvarliga grejer. Obama hade afro när han var yngre, eller han har det fortfarande men då lät han det växa ut.

obama+afro+bnw.jpg

 Tror ni hade varit president om han såg ut så här?

obama-with-an-afro.jpg

Jag hade älskat det, det hade varit samma person men med ett afro. Tyvärr är det så att man retorisk måste anpassa klädsel och frisyrer efter folks fördomar. Men eftersom de flesta mulatter och svarta har afro naturligt så borde det inte dömas till att vara något oseriöst, det är ju ett afro. Jag brukar ha väldigt olika looks när jag föreläser för att exprimentera, och det blir mindre uppförsbacke beroende på hur jag ser ut.

IMG_0249.JPG

Här är den säkra looken. Plattat hår, vinterljus hud (inget jag fixar, det blir så på vintern). Då är det ingen som höjer på ögonbrynen. Men ibland när jag ska träffa ett gäng kostymnissar från näringslivet som tror att kompetens kommer i kostym, då vill jag chocka dem och lära dem något nytt. Jag skulle vilja komma så här

6-David_Glover-afro.jpg

Jag har tyvärr inte så långt hår och så svart kan jag aldrig bli så jag kommer så här istället.

IMG_0265.jpg

Oj vad chockade de blir över kalufsen, men kul blir det. Och det kanske är så man måste göra, chocka för att lära folk något nytt. I sommar eller i höst ska jag ha afro i tv-studion! Jag ska se till att spara ut det riktigt långt! En vacker dag kanske det ersätter kostymens status i kompetens, kanske blir afrot mått på hur smart du är. Jag tycker tanken är fin. 

images.jpg

/Elaine retorikexpert och pro Afro

Bloggvännerna har ordet

3 svar till “Afrowoman vs Kostymnissarna!”


 1. DavidDahlqvist skriver:

  jahopp

 2. Magnus skriver:

  Du är ju slående lik Obama!

 3. Elaine Bergqvist skriver:

  hahaha! Blev lite fel, nu är det ordnat! Tack Magnus.
  Jahopp på dig sjäv David

Lämna en kommentar