Det begicks ett stort misstag 1842!


Så var det dags, Almedalsveckan närmar sig och nyhetsredaktionerna förbereder sig för att ha politikerna i fokus. Jag kan inte vara sämre där. Men en sak ska ni veta, att det är inga lysande retoriker våra politiker och det är inte helt konstigt. Retorik togs bort som obligatoriska skolämne 1842.

pastedGraphic.jpg

Det har gjort att väldigt många är rädda att stå inför folk och prata och det är förklaringen till varför våra politiker inte är några lysande retoriker. I morgon kommer jag vara med i Aktuellt 21.00 för att diskutera en viss politikers retorik. Missa inte det. Här är ett klipp då jag var med en annan gång.

 

Nu ska jag iväg och träna. Dagens outfit? Jamen Brasilien spelar ju idag!

DSC05924.JPG

/Elaine Bergqvist, retoriker

Bloggvännerna har ordet

4 svar till “Det begicks ett stort misstag 1842!”


 1. Magnus skriver:

  Tja…du får ju mer jobb pga att man gjorde detta misstag 1842.

  Sen tror jag att din argumentation haltar lite. 1842 så fick man en folkskola – så det var ju iom den som man fick en ”obligatorisk skolgång” på riktigt. Visst så fanns det skolformer innan 1842 också, men dessa var inte alltid förunnade de lägre klasserna i samhället. Så då blir det lite moment 22 i din argumentation.

  Sen vet jag iofs inte hur retoriskt bevandrad en bonde före 1842 var jämfört med dagens bönder. Men jag tror att dagens bönder åtminstone har de språkliga förutsättningarna för att kunna tala och få folk att lyssna.

  Men jag kan ha fel 🙂

 2. Magnus skriver:

  Ett par förtydligande till min förra kommentar. (Note to self: läs igenom före du trycker skicka)

  1. Tycker att det hur eller hur är bra att du får mer jobb Elaine, du har en strålande personlighet och det är lärorikt att lyssna till dig.

  2. Jag menar naturligtvis inte att bönder tillhör en lägre klass, refererade främst till de gamla klassindelningarna med adel, präster, borgare och bönder. (Anno 1842).

 3. Elaine Bergqvist skriver:

  Ingen fara Magnus, jag tror inte att det förstods på något annat sätt än du menade! Tack vad roligt att du tycker det. Ska kika närmare på dina kommentarer och 1842 lite senare, nu är det match! :o)

 4. Elaine Bergqvist skriver:

  Ingen fara Magnus, jag tror inte att det förstods på något annat sätt än du menade! Tack vad roligt att du tycker det. Ska kika närmare på dina kommentarer och 1842 lite senare, nu är det match! :o)

Lämna en kommentar