Afroprinsessan VS Askungen!


Jag tycker alla sagor borde ha Afroprinsessor så att barnen med mick skulle slippa likna sig vid vaffödårå-trollen.

afro.jpgVS2009-02-28_08-52-13_jpdgtwv.gif

Jag tror att afroprinsessan skulle vinna mer sympatier. Askungen känns så fjollig och rosa. Visst illustrerade dem mig som en Afroprinsessa riktigt bra?

/Elaine, Afroprinsessan

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Afroprinsessan VS Askungen!”


  1. […] Tänk er bara hur det var för mig som liten femåring som ville se ut som jävla Askungen – bl… […]

  2. […] Därför blir jag, precis som PK-maffian, förbannad när Beyoncés klottras över av feminister som tycker att reklamen är sexistisk. De ser en dimension men inte den svarta. Det är så sällan vi mörkhyade får se andra mörkhyade i strålkastarljuset. De är sällan prinsessor, nyhetsuppläsare eller politiker. Och är dom det så kan de räknas på en hand: Katarina Sandström, Nyamko Sabuni, Oprah, Beyoncé,” Att objektifiera kvinnokroppen må vara fel, men att visa bikinikläder i bikini är oundvikligt. Och att det äntligen är en svart kvinna betyder mycket för alla mörka barn som har svårt att identifiera sig med Askungen. […]

Lämna en kommentar