Kungens nationaldagstal – ingen hit.


Kungen är ingen lysande retoriker, men han är kungen. Målet med ett tal är att du ska vara dig själv och igår var han ingen annan är sig själv. Hans dyselexi gör att han bara kan läsa några ord i taget, ännu större skäl att lära sig det utantill. Oavsett sammanhang och budskap så blir ett tal med manus i fokus ett tal från manus, och ett tal med publiken i fokus ett tal från hjärtat. Jag vet inte vilken retoriker eller pr-byrå som förser dem med manuskort, det är ju inte första gången. Det är charmigt, men det är inte lysande retorik.

 

/Elaine Bergqvist

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Kungens nationaldagstal – ingen hit.”


 1. Viktor Nrod skriver:

  Du gör dig bra i rutan Elaine. Hoppas att se dig mer där framöver.
  Kan du inte ge en mer genomgående analys av hans tal? Än så länge är det ju bara på en väldigt basic nivå.

  P.S. Den här sidan kommer jag följa!

 2. Dyslektiker skriver:

  Elaine, -du kanske ska läsa på lite om dyslexi innan du påstår att kungens talproblem beror på den!!! Det finns många dyslektiker som inte har problem med att hålla tal bland annat Selma Lagerlöf, Leonardo da Vinci, Thomas Edison, Bill Clinton, Cher,
  Agatha Christie, Albert Einstein, Steven Spielberg och John Lennon

 3. Elaine Bergqvist skriver:

  Hej Dyselektiker. Jag påstår inte att man blir en sämre talare, men det ger väl ökade svårigheter att läsa innantill? Har jag fel? Däremot skulle han vara lysande om han struntade i manus och lärde sig det utantill.

 4. Jan Carlen Söderman skriver:

  Kungen har helt enkelt inga så många hästar hemma i stallet. Och så riskerar det att bli när blodsband och genetisk slump ska vara det avgörande vid tillsättandet av landets statschef….Skrämmande, man tror man lever på 1810-talet

 5. […] är roligt att se vad det första blogginlägget var. Jag hade ambitionen att ha en retorikblogg, men nu är det ju faktiskt allt möjligt. Tur […]

 6. Youre so cool! I dont suppose Ive learn something like this before. So nice to search out someone with some unique ideas on this subject. realy thanks for beginning this up. this website is one thing that is needed on the net, someone with just a little originality. useful job for bringing something new to the internet!

 7. I definitely wanted to type a small word to say thanks to you for those unique ideas you are posting at this website. My particularly long internet look up has at the end of the day been honored with pleasant information to share with my close friends. I ’d assume that most of us visitors are undeniably fortunate to live in a fine site with many marvellous people with great opinions. I feel somewhat privileged to have used the webpage and look forward to some more enjoyable moments reading here. Thank you once more for all the details.

 8. Florentina Pharo skriver:

  Useful information. Lucky me I discovered your website unintentionally, and I’m stunned why this accident didn’t took place earlier! I bookmarked it.

 9. […] hittar ni mitt allra första blogginlägg då bloggen hette Retorikbloggen. Man kan säga att jag inte riktigt visste vart det skulle ta […]

Lämna en kommentar