Kvinnan som räddade mitt äktenskap + mötet med Alex Schulman


Jag kom hem sent idag, hoppade i myskläderna och kastade mig in läxläsningen med Matheo. En kopp te på det!

Jag är faktiskt rätt slut, det var en fullsatt dag. Jag vet inte om jag jobbar mer eller om man bara är rostig efter semestern? Jag känner mig också helt träningstrött, som att kroppen behöver vila och kanske bara ta ett varmt bad?

Jag signerade 1000 trollkarlen tyst och lika många överlevare idag. Min älskade psykolog Ann-Marie kom förbi och fick böckerna med signeringen

Tack för att du räddade mitt äktenskap

Så skrev jag till henne.

Om det inte hade varit för henne så hade Gustav och jag levt separerade idag och min loop av anknytningsstörning hade fortsatt med någon annan eller några andra.

Sa jag att jag sprang in i Alex idag?

Alex Schulman och jag rökte fredspipa idag.

Han kikade in där jag signerade för han signerade vägg i vägg, några tusen ex fler än mig bara. 😅 Jag var glad att se honom och fick världens finaste kram! Han kanske skriver en krönika om hur obehagligt mötet var med mig sen, haha men jag hade i alla fall ett fint möte. Berättade hur jag bett Calle om ursäkt för att jag la mig i ett groll mellan honom och en annan individ för ett gäng år sedan.

– Vad sa han, frågade Alex nyfiket.

– Han var jättesnäll och sa att det inte var nån fara på taket.

– Han är jättesnäll, han ogillar bråk, Sa Alex sådär storebrorsaktigt.

Jag vet inte om det är våra trasiga barndomar som gjort oss grälsjuka under perioder. För jag känner igen mig till viss del i deras sätt att stå upp och emot folk offentligt. Kanske inte i sättet de gjort det alla gånger (inte för att mitt sätt varit bättre), men just det jag antar är ett rus av ”Vi mot världen” i det lag man bråkar mot andra. Vilda spekulationer, men ärliga sådana också.

Men jag vet i alla fall att jag inte orkar bråka längre. Inte ens om vilka kommentarer som får vara kvar eller inte. Jag spar den energin för utsatta barn.

Tack för idag folket!

Outfiten jag skulle skriva om i inlägget men jag kom på bra villovägar.

Godnatt gott folk

Hon fick nycklarna till mäktiga hus


Morsning korsning! Satan vad jag sover gott i mitt tyngdtäcke. Första nätterna kändes det som att någon låg på mig, men nu känner jag mig typ, älskad. Man sover så länge av sitt liv så varför inte sova gott.

Älskar mina myskläder hemma också.

Idag ska jag snacka raggningsretorik i Nyhetsmorgon, sen blir det av till Bonnierhuset för att signera 2000 böcker. 1000 Överlevare och 1000 Trollkarlen tyst. Denna härliga kombo som ska skickas till en rad vip:are i dagarna och er älskade bloggvänner som vill ha signerade ex.

Efter signeringen ska jag förinspela en föreläsning som ska visas digitalt imorgon. Uppdragen trillar in, men satan vilket tapp i omsättning det kommer vara för vår bransch. Jag tycker till viss del att våra jobb ändå är rätt overkliga. Men jag är tacksam för det.

Tv4-huset, Bonnierhuset. Att denna lilla tjej från Bredäng fick nycklarna till sådana rum. Tacksamheten för det och för mina förläggare som tror på mig.

På bilden ovan har jag mina sommarlovsveckor hos pappa. Han drog aldrig en borste genom mitt hår. Men jag var glad ändå. Barn är ju villkorslösa i kärleken till föräldrarna. Han tog det för givet. Det gör inte jag med mina barn.

Jag gjorde mina andningsövningar också idag. Jag hoppas den rutinen kommer sitta lika självklart som tandborstningen!

Är jag fortfarande vegan?


Verkar som att inlägget om att ändras med tiden väckte både tankar och frågor hos er. Intressant att några tycker att grunden består och sen byggs det på lager. Eftersom min grund – barndomen – är något trasig så hoppas och tror jag att man kan laga den. Ta bort de dåliga delarna och utvecklas, beroende på hur stort trauma man har förstås.

från det ena till det andra så verkar långtidsamningen verkligen ha sina… effekter/konsekvenser beroende på hur man ser på det. Pascal har verkligen tutten som tröst och snuttefilt. Han vill alltid ha en hand i bh:n när han ska sova, mysa eller ha tröst. Heltok så länge han inte naglar bröstvårtan.

Ok förlåt sidospår. Är jag vegan? Jag försöker vara vegan. Jag tycker det är svårt med ägg. Ett och annat har gått ned, jag har köpt ägg från en granne som har välmående höns men samtidigt jag vet inte. Jag är nog mer vegetarian, det namnet är jag förtjänt av men jobbar på vegan.

Nu ska jag hem till familjen. Det har blivit sena jobbdagar och många uppdrag. En riktig rivstart på hösten, men jag klagar inte. Och jag firar inte med ett glas vin utan en hel påse stimorol. Hur firar ni saker?

Andningsövningar och fokus


Godmorgon folket! Jag sitter på pendeln mot Bonniers huvudkontor för inspelning av panelsamtal kring ”Överlevare” som släpps om en vecka.

Man riktigt känner att hösten är på ingång, folk sitter med jeans-, och skinnjackor. Sneakers kan äntligen åka på.

Jag känner mig så laddad och tacksam. Jag började dagen med andningsövningar och 23 armhävningar på tå utan ansträngning efter övningen. Jag känner mig så laddad och inspirerad efter ett samtal jag hade med Gaby och hennes man Bojan på en fest. De inspirerar mig så jäkla mycket, det är så skönt att ha lite ”gurus” i vänskapskretsen. Har ni sånna förebilder ibland er? Tror jag ska börja duscha kallt också. Är ni några här som gör Win hof metoden? Jag är helt såld och laddad.

Kolla denna fantastiska bokhylla som står riggad idag!

Hoppas ni mår bra! Jag mår så bra och vet exakt vart jag ska och inte ska lägga min energi. Det kommer bli en fin bloggvecka❤️