Tre kollegor och ett huvud


IMG_9715.JPG

Godmorgon gott folk! Jag har precis haft morgonmöte med bästa gänget på vår retorikbyrå Snacka Snyggt. Det är så roligt att vi växer och att kunderna är glada. Vi är numera fem stycken på retorikbyrån som startade för fyra år sedan vid vårt köksbord. Tuva är vårt senaste stjärntillskott som vi är väldigt glada för. Kika gärna in på vår nya hemsida, jag är väldigt nyfiken på vad ni tycker.

Nu ska jag träffa upp två andra kollegor – Ida och Per. Vi har ju startat utbildningabolaget Futuretelling ihop som kommer att ha kursverksamhet för chefer. Jag är så peppad för det samtidigt som det alltid ger ett pirr i magen att starta nåt nytt. Hur kommer det att gå? Men jag har ju stretchat mig själv med diverse utmaningar som gjorde mig så skraj att jag blev alldeles stirrig. Skriva bok, föreläsa för första gången, föreläsa efter Göran Persson, Tony Blair, retorikexperta i tv och listan fortsätter.

20120330-163545

Det har varit saker som skrämt skiten ur mig och ibland gett mig panikångest, men oj vad jag har växt och idag kan jag vara rätt cool i rutan just för att jag en gång tog beslutet att våga.

IMG_9712.JPG

Så min uppmaning idag är att våga det är inte att göra saker och känna mod, utan det är att göra saker man vill trots att man är skitskraj. Det är modigt.

IMG_9716.JPG

/Elaine, åker upp i en flådig hiss till ett flådigt sällskap.

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Tre kollegor och ett huvud”


 1. Josephine skriver:

  … man räknar inte personer i stycken!!! ”Vi är numera fem stycken som startade retorikbyrån..” F.ö gillar jag dig blogg 😉

 2. Carina skriver:

  Hej Elaine, jag kikade lite snabbt på hemsidan och det som slår mig är att den översta bläddrande bilden byter bild för ofta, jag hinner tex inte läsa datumen som står för kommande utbildningar osv.

  mvh Carina

 3. isabella skriver:

  så rätt! känner mig träffad och ska fan ta tag i mina sådana saker!

 4. Ja precis, den känslan när man vågar göra något man egentligen inte alls vågar… Det är sånt man växer av :)!

 5. Josefine - halvnorsk civilingenjörsstudent med kattberoende skriver:

  Mycket snygg hemsida! Tänkte på ett par petitesser (vet ej hur petig feedback du vill ha så feel free att skita i det om du vill :P) men på första sidan skriver ni ”. Du väljer själv om du vill slipa din retorik på någon av våra öppna kurser, genom individuell retorikträning på Retorikakuten, eller under en skräddarsydd kurs eller föreläsning för just ditt företag.”, jag har iaf fått lära mig att en inte ska använda två ”eller-satser” i samma mening, så istället för första ”eller” borde det vara ett till komma.

  En annan sak som bara verkar vara i mobilen (webbläsarappen för Chrome) är att när en går in på boka öppna kurser o går in på någon kurs (har ej kollat alla men på ”Lilla gumman” och retorikkursen för lärare var det i alla fall såhär) så står mobilnumret under kontakt i svart text, och bakgrundsrutan är mörkgrå så det är rätt svårt att se om en är intresserad av att komma i kontakt via telefon. Var tvungen att dubbelkolla i datorn och där är telefonnumret vitt så inget problem där 🙂

 6. carolina skriver:

  Jag har sökt jobb sen en lång tid tillbaka – tog min examen i januari 2013 och har jobbat mars till maj 2014. Sen har jag sökt jobb från augusti 2012 och framåt.

  Jag gör allt jag kan och idag i bloggen gör jag ytterligare ett försök, fast på ett helt nytt sätt.

  Jag har inget stort nätverk och de försvårar. Och du känner inte mig, men jag följer dig dagligen. Så jag chansar – du kanske kan titta på min video och är de något du kan stå bakom så kanske du vill sprida den vidare?

  http://lillahell.blogg.se/2014/september/intressanmalan-jobb-malmo.html

  Tack hur som 🙂

 7. Emma skriver:

  Instämmer med Josefine om att det finns grammatiska saker att arbeta på, men några av texterna skulle ni också behöva gå igenom. Om webbutbildningen Snacka snyggt siktar texten på många mål: bli inte Martin Luther King och slipp uttalsövningar, men ”det fina med att snacka snyggt är att /…/ du ska bli den bästa retoriska versionen av dig själv”. Efter att ha läst din blogg (som är grym! tack!) och lyssnat på Framgångsresan så känner jag igen delar av det som diskuteras på hemsidan, men ger ett spretigt intryck med så många lösa trådar. Jag gissar att det framstår än spretigare för någon som inte känner till dej och din vision sen tidigare?

  ”Allra helst skulle jag träffa dig live på en av våra kurser, men ofta är de fulla och alla har inte tid” (tid med vad? Om det är kursen i sig de inte har tid med – varför skulle en webbkurs ändra på den saken? Skriv hellre ”ibland passar flexibiliteten i en webbkurs bättre”?). ”ditt och hennes gemensamma mål” borde kanske vara ”tillsammans är erat mål”? Och en petitess till: ungefär hur mycket tid behöver jag som kund lägga på kursen för att bli bättre? Jag förstår att det varierar från person till person, men det ger mej en bättre idé om vad jag lägger mina pengar på.

  Det jag kommenterat om texterna är småsaker, men gör att intrycket inte är hundraprocentigt. Det blir kanske bättre om ni låter texten ”vila” i några dagar och sedan läser igenom med fräscha ögon. Annars känns det som en smidig och lättnavigerad hemsida. Tycker speciellt om de korta beskrivningarna, det är ovanligt med korta och koncisa beskrivningar.

 8. Jeanna Holmgren skriver:

  Det var den roligaste bilden! (den första såklart.. men gud, inte behöver jag förtydliga)

 9. Lorraine skriver:

  Något som jag tycker är viktigt är bilderna.
  Vem på bilderna är det som pratar? Vilka lyssnar?

  I överlag så har ni rätt blandade bilder med kvinnor och män som talare, men jag tycker det saknar bilder på män som lyssnar på kvinnor. Just nu är det (förutom bilden på dig, Elaine) barn och andra kvinnor som lyssnar på kvinnor.

Lämna en kommentar