Stå upp för dig själv…


20140406-134844.jpg

För då står du upp för hela kvinnosläktet. Sätt gränser. Och när du gör det så tänk på att du inte bara gör det för dig själv. Du gör det för din dotter, din syster, din mamma, din mormor och alla oss medsystrar. Visst kommer du trappa folk på tårna i ditt gränsdragande, men ömma tår är ingenting mot kvinnornas värde. >

20140406-135114.jpg
Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Stå upp för dig själv…”


 1. Diana DeMarkey skriver:

  Så fina ord, så sanna ord.

 2. Johanna skriver:

  En del av mig håller med, men nu under våren har jag läst en jätteintressant kurs som handlat om bland annat feministisk teori, queerteori och filosofi (väldigt bred kurs som gått in på djupet, läst tunga texter och som verkligen utmanat en världsbild).

  Och under denna kursen fick jag upp mina ögon lite när en föreläsare sa: ”Du talar för dig själv. Många kämpar ofta för kvinnors rättigheter, men vet vet att det är exakt dessa rättigheter alla kvinnor vill ha?”

  Och så är det… det är tråkigt att reduceras till en grupp bara för att man delar ett kön. Som en kvinna i ett mansdominerat yrke, som hade fått frågan varför hon var den enda kvinnan på hennes arbetsplats, varför där inte fanns fler. Hennes svar var enkelt och så belysande. ”Jag är ju redan här så inte vet jag varför fler kvinnor inte är här. Hade vi alla tänkt likadant, så hade de ju redan varit här.”

  Men – jag förstår din poäng.

  Och jag blir så chockad de gånger jag inser att kvinnor ibland ligger i underläge… fast jag är från lägre än arbetarklassen, från en invandrarförort, kvinna… så känner jag att jag har power. Min röst betyder något. Och det är så tråkigt att det inte alltid alls är så – och att det inte är så för alla.

  Så ja… mer girl power. Och ja, mer rättvisa helt enkelt.

Lämna en kommentar