En fantastisk bok om rätt retorik när du pratar med barnen


20140211-010221.jpg
När Gustav och Matheo hade somnat så kröp jag upp farfars fåtölj med denna bok i famnen. En bok som Petra skickade mig för någon vecka sedan och när jag läste titeln så tänkte jag Gud så bra och la den på min ambitionshög vid nattduksbordet. Jag är så tacksam för att jag öppnade den, för jag kunde inte stänga den förrän den var utläst. Klockan 01.01 var jag några steg närmare en supermamma. Oj oj oj Matheo, nu ska du få se på kärlek och bra kommunikation!

Ni är många som velat att jag ska skriva en retorikbok för hur man pratar med barn. Jag har en bra och dålig nyhet. Den dåliga nyheten är att jag inte kan det. Den goda nyheten är att den retorikboken finns redan och dem heter Med känsla för barns självkänsla och det är Petra Krantz Lindgren som har skrivit den. HELVETE VILKEN BRA BOK!!!!!! Eller himmel vilken bra bok kanske? Tack kära fina Petra, nu kan jag bli en supermamma!!! Skulle du någonsin vilja ha ett citat från mig till ytterligare en upplaga så skulle mina ord bli: Den självklara boken för rätt retorik för samtal med barn!”

20140211-010810.jpg

Precis alla föräldrar skulle ha stor glädje av att läsa den och barnen skulle vara glada om deras päron läste den. Det här är inte reklam det är en råd från djupet av mitt mammahjärta: Köp Petras bok, tror det är billigast här! (Finns inte på pocket än)

/Elaine, ska genast börja läsa Petras blogg!

Bloggvännerna har ordet

15 svar till “En fantastisk bok om rätt retorik när du pratar med barnen”


 1. Petra skriver:

  Puss på dig Elaine! Tack för dina fina ord.

  • Elaine skriver:

   Puss på dig själv! Du är alla barns retorikguru, jag predikade bokens budskap hela frukosten i morse för Gustav. Nu ska han också läsa! Tack! Skrattade så mycket åt damsuga pärlor incidenten, så härligt och befriande att du bjuder på dina missöden! 🙂

 2. Isabell skriver:

  Varför detta ordet: Supermamma? Jag tycker att det är löjligt att använda ett sådant ord som ställer orimliga krav på dig som förälder. Du är ju så klart ditt barns supermamma vare sig du läser böcker eller inte. Kan man inte bara göra så gott man kan istället? Det måste ju någonstans vara nog.

 3. Ida snart 3 barn inom 3 år skriver:

  Tack Elaine och tack Petra!
  Via din blogg Elaine upptäckte jag igår Petras blogg och lusläste den innan jag lade mig. Min äldsta, nyss fyllda 3 år, har haft känsloutbrott likt en godzilla de senaste veckorna och jag har hamnat i en negativspiral. Kännt mig värdelös som mamma och rädd för att förstöra mitt barn. Jag har blivit arg, frustrerad, trött och tålamodet har inte funnits. Nu idag, redan imorse, använde jag mig av några verktyg Petra skrev om på sin blogg och morgonen löpte på helt smärtfritt. Jag håller på att ändra mitt synsätt och märkte effekt på en gång. Tusen tusen tack!

  All kärlek till er!
  /Ida

 4. Julia skriver:

  Oh no, har funderat på att beställa denna. Dags att komma till skott innan den tar slut nu när resten av bloggvänsmaffian sett detta. 😉

 5. Sara skriver:

  Jag har inte läst Petras bok, men vill komma med ett annat tips apropå ditt inlägg igår. Du skrev att du sa ”om du inte klär på dig så går mamma” till Matheo.
  Tror alla föräldrar gjort det ibland, men jag vill gärna dela med mig av något som fick mig att tänka om helt.

  Maria Wetterstrand pratade om just det här i sitt sommarprogram för några år sen, och hon berättade att hon sa tvärtom: ”Jag går inte förrän du är klar” eller nåt liknande.

  Fick en enorm aha-upplevelse av detta, därför måste jag dela med mig! 😀

  Numera försöker jag alltid prata så istället: ”Jag kommer inte gå utan dig, så bäst att du blir klar. ”

  Så himla mycket trevligare sätt att prata med ett litet barn. 🙂

 6. […] Vimmelmamman JoS Lifevision Superquinnan Elaine Eksvärd […]

 7. Teodora skriver:

  Ok, älskar att för en minut sedan panikhandlade boken. Nu jädrar ska här kommuniceras!

 8. Emelie med C skriver:

  Åh vad bra, tack för tipset. Vet med mig att jag är en som efterfrågat råd om retorik gentemot barn så tack för att du hänvisar vidare när du känner att kunskapen inte riktigt finns hos dig 🙂

 9. Åh, tack för påminnelsen, den har jag också tänkt att jag vill läsa, (och precis som du: gärna ha skrivit själv)! Dels för att jag själv är mamma till en ett-åring, men också för att barncoachning är ett favoritämne. Och att ge sina barn en hejdundrande självkänsla borde ju vara alla föräldrars strävan, men hur man gör det känns inte alltid så enkelt.

 10. Mia skriver:

  Ibland blir jag ju nästan lite arg på mig själv. Jag är alltså singel med INGA (noll, zero, nada) barn – men ÄNDÅ gick jag in och köpte boken efter att ha läst detta…. hrmf… ja, kanske kan jag satsa på att bli världens bästa faster istället 🙂 Tack för tipset iaf, ska bli spännande att läsa trots barnlös!

 11. […] Elaine Eksvärd: ”HELVETE VILKEN BRA BOK!!!!!! Eller himmel vilken bra bok kanske?” […]

Lämna en kommentar