Saker jag inte svarar så bra på


20140201-231328.jpg

Hej kära bloggvänner. Ungefär en gång per år så behöver jag förklara lite hur jag fungerar för att dämpa vissa typ av mejl och kommentarer som jag inte svarar så bra på. Jag vet att ni som skriver inte menar något illa, men eftersom sättet ni skriver på och ibland de saker ni önskar att jag gör hamnar i en mental papperskorg så tänkte jag att det inte är mer än rätt att berätta vad och varför de hamnar i en mental papperskorg. Mest för att ni inte ska göra er besväret.

* Skolarbeten. Jag är ingen läxhjälp. Undrar ni var retorik är för något så slå upp det i en uppslagsbok.

* Jag svarar inte på: ”Hur fan kan du skriva om dina bröst men inte svara på min kommentar om barn som svälter i afrika/djur som dödas/anorexi/listan fortsätter. Jag trodde inte du var så ytlig! – kommentarer”. Varför gör jag inte det? För det första svarar jag inte bra på hot. Är det verkligen ett hot. Ja, för indirekt säger du att om jag inte svarar på din kommentar så bryr jag mig bara om tuttarna jag skrev om. Du raljerar dessutom över något som är viktigt för mig att sprida – ett sjävlförtroende till kvinnor som väljer att vara naturliga trots att de inte passar in i idealet. Och det är tyvärr en stor miss att du förväntar dig en tjänst samtidigt som du dissar min blogg. Hur tänker du då?

Jag förstår att ni har engagemang ni brinner för och att ni kan bli provocerade över att mitt i ert brinnande engagemang så berättar jag vad jag har ätit till frukost. Men vet ni vad? Jag har mina engagemang som jag lyfter med jämna mellanrum. Jag sponsrar en kvinna som jobbar för att hjälpa barn som blivit sexuellt utnyttjade, hon fick gå en kurs helt gratis hos oss på snacka snyggt för att hon skulle kunna tala för sin sak. Jag är ambassadör för Läkarmissionen och har fokus för att uppmärksamma dem. Och jag gör en massa annat som inte syns i bloggen. Kom inte hit och säg att jag är ytlig för att jag inte postar din kommentar som en blogg när du både förolämpar och hotar mig. Jag svarar inte bra på sånt och jag är heller inte en annonstavla för välgörenhet även om det låter som en otroligt fin sak att vara så är det inte det jag eller bloggen är.

MEN! Vill du uppmärksamma ett arbete för svältande barn, misshandlade djur eller vad det nu än må vara. Känn dig fri att använda kommentarsfältet som annonsplats. Jag kommer inte radera den. Många läser bloggen och lika många läser kommentarerna. Har du tur så kanske jag gör om din kommentar till ett blogginlägg för att arbetet du berättar om träffade mitt hjärta. Men för att det ska hända så gör du bäst i att utebliva förolämpningar och annars-är-du-ytlig-hot.

Bara ett tips från en retorikkonsult.

Lite fler gränsdragningar hittar ni här.

/Elaine, är samtidigt glad för dessa personers engagemang men också trött på att bli föremål för glåpord som ”ytligt”.

Bloggvännerna har ordet

13 svar till “Saker jag inte svarar så bra på”


 1. Anneli skriver:

  Kommer osökt att tänka på en gång när vi skulle köpa ny diskmaskin. Den unge hurtige försäljaren inleder med: Vad har ni för maskin idag? Svar: En Electrolux
  Försäljaren: Jag beklagar, jag förstår att ni vill ha en riktig maskin.
  Mowahahahahahahahahahahahahaha! Trodde han verkligen att det var en bra början på ett säljsamtal att förolämpa sina kunder för sitt dåliga val? Man baxnar!
  Han snackade INTE snyggt! Och vi gick naturligtvis därifrån, utan maskin, men det kanske jag inte behövde tillägga?

 2. Du är underbar! <3
  Det är som när bekantas bekanta, kollegor eller annat "löst folk" blir skitsura för att jag inte har kameran med mig till en tillställning, för det hade de ju räknat med. Och min kamera tar tydligen jättefina bilder och jag tycker ju det är kul så då ska jag ju vara snäll och ge de bilderna jag tar (om jag då har kameran med mig)… Joråsatte… tjena och adjö.

 3. Jag har nog aldrig tänkt din blogg som ytlig, tvärtom så tycker jag att du lyckas få till en bra blandning i bloggen som gör den intressant. Om du skulle engagera dig i allt folk önskar så skulle du nog inte hinna med något annat. Bra att du säger ifrån när vissa inte fattar sånt själva. Man ska leva sitt eget liv och inte andras. Alla kan inte engagera sig i allt men de flesta kan engagera sig i något och då kan de ju vara smart om vi väljer lite olika saker 😉

  Kram

 4. Jeanette - en engagerad som brinner för äldreomsorgen skriver:

  Jag är både engagerad i äldreomsorgen i mitt arbete och att arbeta med hemlösa på fritiden. Sen gillar jag att göra mina naglar och att träna och en hel massa andra ytliga ting. Jag tar hand om min dotter. Jag kan bli sur och arg och jag går på toaletten ibland, jag tror det kallas att vara mänsklig!

  Att vara människa är att vara komplex varför måste det ena utesluta det andra? Jag uppfattar inte din blogg som ytlig snarare som mänsklig.

 5. A skriver:

  Jag förstår dig Elaine men så tråkigt att du skriver om sånt här igen…
  Kan du inte bara ignorera istället?

  • Elaine skriver:

   Jag kan ignorera troll. Men dessa människor har stora hjärtan med ambitioner att göra världen till det bättre. Det tycker jag är bra och värt att ge dem lite retorisk vägledning för att få den hjälp de behöver. Sen har jag inget emot om kommentarsfältet börjar fungera som ett annonssfält för en bättre värld. 🙂

   • olivia-drömmer om england skriver:

    Kloka ord Elaine! Det är något som skiljer dig från andra, att du stannar upp tänker på personen bakom kommentaren. Att du i detta fall inte bara kallar de troll utan ”stor hjärtan”. Det är viktigt att komma ihåg för oss alla..

    Sen är jag glad att din blogg är djup men att vi också får följa med på resan mot andra saker, husköp träning ect. Om din blogg hela tiden hade handlat om svältande barn och sexuella övergrepp då hade jag inte orkat läsa den. Jag hade blivit ledsen och mått dåligt över att bli konstant matad av allt dåligt som jag vet att jag vill men inte kan förändra på en gång.. så jag Gillar med stort G din blandning på blogginläggen! Även inlägg som dessa…. Kram på dig

 6. Jättebra skrivet! Jag förstår precis hur du menar och det är nyttigt att du sätter gränser även om du verkar ha de trevligaste läsarna på internet.

 7. Jättebra inlägg, jag blev t.ex nr 100 att gilla det!

  Två saker:
  1. Gött att du uppmuntrar folk att använda ditt kommentarsfält som reklamplats! Inte många som uppmanar folk att göra reklam i kommentarerna.

  2. Bröst berör! Jag har svängt väldigt i åsikt om dina inlägg. Först tyckte jag SUPERBRA!! Sen lite väääl många inlägg men det var först när jag såg din bildjämförelse häromdagen som jag verkligen förstod dig. Hade min kropp också genomgått en sådan förändring hade jag också blivit aningen besatt.

  Du gör något superviktigt! Du är verkligen en storasyster på nätet.

 8. Äsch troll kommer alltid finnas och det är tur att vi har människor som du Elaine som lyser upp våran tillvaro med dina välsvarvade ord i en virvel av regnbågar! Kör hårt! Vi står bakom dig! =)

Lämna en kommentar