Nyårsmål 2014


Bild 2013-12-30 kl. 14.00 #3

Jag som är närmast religiös vad det gäller nyårsmål har inte gjort mina för 2014 än. Galet! Jag tittade igenom 2013’s nyårsmål och det gick väl sådär. Jag har faktiskt ingen aning om vad jag har för bukmått, men jag bryr mig faktiskt inte. Jag är så glad att jag skiter i både våg och mått. Om min kropp blir starkare så sköter det andra sig av sig själv, vikt och mått är helt fel fokus när man har kommit dit jag är. Jag lever ju inte under någon hälsofara som jag gjorde när jag vägde 90. Tänk, jag har utvecklats detta år och det är ju bra. Sen hoppades jag på att bli gravid 2013 och så blev det inte. Sånt är livet. Satsa stenhårt på retorikkurserna gjorde vi och utvärderingarna ligger på mellan 9 och 10 av 10 och då är alla kurserna smockfulla. Laga mat gick åt skogen, men Gustav och jag är bra på att dejta varandra. Så var vill jag vara 2014?

För er som är nya så delar jag upp mina mål i fyra kategorier Karriär/jobb, Hälsa/träning, Själ/vardag och Självutveckling. Det vore så kul om ni ville haka på nyårsmålen och skriva ner era egna. Kanske kan man bli inspirerad av era mål? Anyhow, här har ni mina mål 2014.

Nyårsmål 2014

Karriär/Jobb

Chilla lite, herregud det går ju bra nu! Känns som att det räcker med att underhålla det jag har.

Ok, en ny föreläsningfilm på engelska och svenska.

En ny jävligt snygg header på bloggen där jag är i Stockholms hjärta, mitt i pulsen.

Hälsa/träning

Kunna göra 10 chins innan året är slut.

Vara starkare mycket starkare när året är slut.

Fortsätta träna varannan dag resten av året.

Träna med David två gånger i veckan resten av året.

Äta mer paleo och mindre gluten.

Själ och vardag

Umgås mer med Berivan och Meryem – vi tre muskutörer har verkligen hittat tillbaka till varandra.

Weekend med Meryem och Berivan.

Weekend till Barcelona med Bella och Ida.

Vara en grym ambassadör till Läkarmissionen och åka till Sydafrika.

Självutveckling

Gå parterapi med Gustav

Vara den bästa mamman till Matheo.

Fortsätta fokusera på hur jag kan göra världen till det bättre istället för att peka fingar åt svinen som gör den sämre.

Vad har ni för mål mina älskade bloggvänner.

Bloggvännerna har ordet

29 svar till “Nyårsmål 2014”


 1. Vilka bra mål! Jag brukar inte sätta upp löften men har alltid en liten lista med mål jag önskar nå.
  Tex. Bli bättre på att ta tid för mig själv. Utveckla min & Andrews relation (gå i terapi). Fördjupa mig i yogan. Få bloggen att växa. Skaffa fler nära vänner.
  Ja det är nog det jag haft på agendan ett tag! 🙂
  Gott nytt på dig!

 2. Karriärkvinna skriver:

  Vilka spännande mål och vad bra att dela upp dem i olika delar. Det ska jag kanske ta efter…

  Vad kul att det går så bra för dig! Bra jobbat!

 3. Miss P skriver:

  Du är en sann inspiratör! Min man har börjat fråga hur det går för Elaine, efter det att vi tillsammans skrattade högt så att vi tårarna rann när vi läste om ert tapet och hur din och Gustavs dialog löd! Du är en sån fin kombination djupa tankar, ironi, självdistans, humor, trams dvs, allt som hör till livet! Tack för härliga stunder under 2013!

 4. Silverpil skriver:

  Mitt främsta mål är att utveckla silverpil.se som jag precis startat upp. Min dröm är att arbeta med inredning och skapande och jag har alltid fått höra att jag är bra på det. STOR kram till dig.

 5. Kul att det går bra med företaget! Och hoppas att bebisen dyker upp snart.

  Filar lite på mina drömmar och mål 2014, det blir lite annorlunda eftersom jag kommer att vara föräldraledig (dör av längtan). Att må bra för att kunna vara en bra mamma, sambo, vän och medmänniska står högt på listan i alla fall, genom balans i livet, träning, bra mat, sömn osv… Och skaffa höns!

 6. Emelie H skriver:

  Jag klistrar in från dokumentet jag skrivit till mig själv så ursäkta att det blir lite långt 😀

  Jag har bestämt att 2014 skall vara ett år då jag fokuserar på att resa och uppleva saker. Jag har börjat med det nu genom att boka in två weekends, en till London och en till Krakow. Sen vill jag komma iväg på någon slags resa på sommarsemestern. Om pengarna och semesterdagarna räcker vore det härligt att komma iväg någonstans på hösten/vintern också. Jag ska jobba aktivt för att se möjligheter till upplevelser och inte bara sitta inne i lägenheten.

  Jag vill även komma igång med min träning igen, jag har haft en svacka, men vill inte tappa det jag byggt upp. Jag kan vända detta om jag börjar nu. Jag är värd att känna mig stark, duktig och hälsosam och att prioritera den tiden för mig.

  Om siffrorna inte bråkar för mycket när jag räknat klart ska jag även satsa på mig själv genom att utbilda mig till kostrådgivare inom lågkolhydratskost.

  Ord som kommer att sammanfatta 2014 är kärlek, hälsa, kunskap, god mat, resor och upplevelser.

 7. Emma - trettondeiandra skriver:

  Om ett år sitter du kanske och säger
  ”Jag lyckades inte riktigt med tio chins, men vad gör det när jag har världens finaste syskon till Matheo”

 8. Rebecca skriver:

  Ber om ursäkt om det är en för privat fråga.
  Men varför gå i parterapi när ni har det bra? Man pratar ju om hur man mår och ser på saker normalt i ett förhållande?

  • Elaine skriver:

   Ingen fara vännen. Vi går parterapi för att förebygga, de flesta går när det redan är för sent. För oss handlar det mer att lära oss bråka konstruktivt.

 9. Emma 19 år skriver:

  Mina mål är att våga säga ja och våga säga nej, två små ord som jag ständigt förväxlar med varandra.. Heja oss!

 10. Cilla skriver:

  Fem nya vänner o springa 5km en dag i veckan!! Kmr bli coolt!

 11. esterii skriver:

  Min önskan är att få vara frisk. Mitt mål är att hitta ett jobb, våga fortsätta tro på mig själv trots mina ”gubbar” och se lyckan i vardagen. 2013 var inte ett toppen år för mig så 2014 kan ju bara bli sämre eller vänta nu…BÄTTRE.. kram..

 12. Olivia skriver:

  Jag har för första gången någonsin bestämt mig för att inte ha några nyårsmål… Jag vill ha ett lugnt 2013 där jag kan reflektera över allt jag har gått igenom hittills samt återhämta mig från ett brustet hjärta då jag och min fästman kommer att bryta upp i januari. Jag vill stanna upp lite och känna efter! Kram på dig Elaine, du är bäst <3

 13. Johanna skriver:

  Våren: pga utlandsstudier ska jag satsa extra hårt på studierna samt på att nå träningsmål och satsa på att äta som en vän, så att mina ätstörningar förhoppningsvis kan försvinna.

  Sommar: jobba jobba jobba.

  Höst: njuta av studier, söka jobb, söka lägenhet, försöka umgås med mina vänner.

  Vintern: landa in mitt drömjobb, förhoppningsvis flytta till en ljus tvåa med balkong.

  Utöver det ska jag satsa på att bryta ned isprinsessan och våga visa känslor. Tänka att oh well’s är bättre än what if’s. Jag hoppas på tre intensiva första veckor av året, för drömmaren i mig vill tro att den kille jag träffar nu kan vara något bra (om han bara börjar höra av sig mer och ger mig mer tid).

  • Johanna skriver:

   Mste dela med mig av ett nytt favvoquote (bara jag som älskar sådant??); ”if you wonder where your heart is, look where your mind goes when it wanders”

 14. Eva skriver:

  Mina mål 2014:
  Bli av med mammavikten genom att träna, äta bättre och må bra.
  Kunna göra minst 10 vanliga armhävningar och 10 smala tricepsarmhävningar. Riktiga sådana, på tå, med blicken framåt och ända ner till marken med bröstkorgen!
  Kunna springa minst 5 km utan att svimma.
  Få ett nytt jobb närmare hemmet, så jag slipper pendla så långt och istället får mer tid med familjen.
  Vara den bästa mamma och fru jag bara kan!
  Umgås med mina vänner. Har blivit alldeles för lite sånt under 2013!
  Och om det finns tid över ska jag läsa minst 20 böcker. (2012 nådde jag mitt bokmål på 100 böcker under ett år, men nu ser livet lite annorlunda ut… 🙂

 15. Malin skriver:

  Mina mål : Titta mer upp och mindre ner (dvs släppa min iPhone), Släppa jobbet när jag är hemma, Lyssna mer till mig själv, Hitta en sund livsstil, Bli 100% vegetarian 🙂 http://www.mollansblogg.wordpress.com

 16. Apolonia skriver:

  Godt Nytår Elaine !

 17. Gunvor skriver:

  Min intention för 2014 sammanfattar jag i ett ord: balans. Det är övergripande och gäller för jobbet, familjen, hälsan, själen och min egen utveckling. Sen kommer aktiviteterna att variera beroende på vilket område jag vill uppnå balans på.

  Tack för en otroligt inspirerande och kul blogg Elaine! Ha ett riktigt gott slut på 2013 och ett Gott Nytt År!

 18. EllinorO skriver:

  Nyårsmål 2014

  Karriär/Jobb

  Jag kommer fortsätta plugga så jag får min fil kand inom beteendvetenskap och så vill jag ha ett supersommarjobb och få in lite cash och kunna betala av lite skulder och leva lite.

  Hälsa/träning

  Jag ska börja träna utanför ortopedrehab på ett riktigt gym och träna 3-4 dagar i veckan och min rygg ska börja må bättre än bäst.

  Själ och vardag
  Att försöka hålla reda på mitt hem för jag tror att ett rörigt hem leder till en rörig själ. Sedan vill jag umgås med vänner som ser mig för den jag är och inte den jag bör vara. Jag vill vara med folk som inte sviker helt enkelt.
  Självutveckling

  Fortsätta måla och ta hand om mitt inre och yttre.

 19. Alexandra skriver:

  Mina mål grundar sig egentligen i ett löfte jag försöker hålla varje år. Bli den bästa versionen av mig själv.
  Träna varannan dag, dricka minst 2 liter vatten och äta så hälsosamt och gott som möjligt.
  Ge mig själv egentid, och njuta av mina nära och käras sällskap. Lägga undan mobilen och titta upp.
  Jag ska fortsätta dejta min pojkvän som om de var i början av vårt förhållande men med vetskapen om hur bra vi redan känner varandra.
  Jag ska fortsätta hjälpa andra och bli den bästa livscoachen som finns, även utveckla mina språkkunskaper så jag kan hjälpa fler.
  Framförallt så ska jag leva i nuet och ta vara på varje dag som kommer och göra något som får mig att le dagligen.

  Tack för en underbar blogg Elaine och Gott nytt år!

 20. Snygga mål, men jag måste fråga hur du vet om du nått tex stark- och mammamålet?

  För den som fortfarande funderar på nyårsmål och fokusområden för 2014 har jag bloggat om bra mål kopplade till lyckoforskningen:
  http://bloggar.aftonbladet.se/hellohappiness/2013/12/lyckliga-nyarsloften/

  Själv fokuserar jag under 2014 på hälsa (har kommit fram till samma sak som du, är man frisk och stark blir man snygg på köpet och siffror på våg och måttband blir obetydliga) och business!

  Gott nytt år från Kerala i Indien!!

 21. Cookie skriver:

  Vilka vettiga och bra mål för 2014 du har! Mina är: 1.äta så lite kött som möjligt, 2.skaffa ett nytt, trevligare jobb, 3.umgås mer med min kärlek, 4. kanske gå ner 5 kg om jag orkar, 5.röra på mig varje dag. Blir nog bra.

 22. Jag lägger inga nyårslöften som i ”I år ska jag uppnå det här eller göra det där” utan för mig handlar det i år om att slicka såren efter ett otroligt tungt 2013. Jag ska inte sitta hemma och tycka synd om mig själv- utan snarare göra mer av sånt som JAG mår bra av och inte försöka påverka sådant som jag inte kan påverka.

  God fortsättning! 🙂

Lämna en kommentar