Dags att agera och hjälpa sexuellt utnyttjade barn


Lotta Gray är i Afrika och gör skillnad. Hon gör saker för utsatta människor. Hon pratar inte om framtiden, kanske för att hon vet hur skör framtiden är. Hon gör något nu. Och nu har jag bestämt mig för att göra något.

20131127-154648.jpg

Varje kväll läser jag tidningarna och fastnar på dessa brott som vuxna människor gör mot barn. Barn som litar och ”ska” lyssna på vuxna. Ibland är vuxna pedofiler. Igår läste jag och en känd artist som har erkänt och är dömd för våldtäkt på flera barn

Det var som att den sista hjälplösa sucken lämnade mig. Den energin det tar att vara hjälplös ska jag ägna åt att hjälpa. Jag vill döda alla pedofiler och adoptera alla utsatta barn, men det är omöjligt och tårarna sprutar i detta nu för att det är det – omöjligt. Jag får nöja mig med att fantisera om hur jag skulle springa på dessa fanskap med en kniv i handen. Men det jag ska göra i praktiken? Det Agneta föreslår. Hon har vigt sitt liv åt detta. Det hon har varit med om är bortom all förståelse och en smärta som skulle fått mig mordbenägen. Men istället för att mörda pedofiler så hjälper hon utsatta barn. ❤️ Så här säger hon:

20131126-234236.jpg

Det har gått tio år sedan min bok ”När blodsbanden brister” gavs ut. Av hänsyn till min son skrev jag den under pseudonymen Hanna Svensson. Boken beskriver hur jag upptäckte att han var utsatt för övergrepp och min kamp för att skydda honom – en kamp som tog hela sex år. Under de här åren fick jag en smärtsam inblick i hur myndigheterna som jag trodde skulle hjälpa och skydda oss, brast i sina uppdrag. Vi var helt rättslösa! Vart eftersom tiden gått har jag insett att vi är långt ifrån ensamma, en upptäckt som var både trösterik och fasansfull.
Det är med förtvivlan jag ser hur utvecklingen går bakåt här i Sverige. Idag kan till och med en pappa som avtjänat fängelsestraff för att ha misshandlat mamman, inför sina barn, få vårdnaden om barnen. Det som ligger mamman i fatet är att hon levt under skyddad identitet med sina barn på grund av hot från pappan. En helt horribel situation!
Idag har vi det bra, både min son och jag. Det har gått många år sedan vi fick lugn och ro. Jag har bestämt mig för att använda mina smärtsamma erfarenheter till något positivt. Eftersom jag inte kan släppa tanken på att barn saknar rättsskydd här i Sverige så har jag startat BRY – Barns Rättsskydd. Jag vill nu vädja till var och en av er som läser detta att hjälpa mig skapa förändring för de utsatta barnen. Det finns så mycket vi kan göra, både i stort och i smått.
Börja hemma på din egen gata. Avsätt tid för barnen i din närhet, visa att du lyssnar och att du BRYr dig så att de vet att de kan komma till dig OM de skulle behöva hjälp. Duka fram en extra tallrik för grannens barn vid middagsbordet, ingen vet hur de egentligen har det bakom gardinerna. Små enkla handlingar som kan betyda oerhört mycket för ett barns framtid.

Vi i BRY – Barns Rättsskydd kräver att samhället satsar resurser på våra barn.
Inrätta en särskild barndomstol med specialutbildade åklagare och domare!
Reformera socialtjänsten!
Vi kräver helt enkelt att Sverige följer FN:s Barnkonvention!
Jag hoppas du vill stödja vårt arbete! Här är exempel på vad du kan göra:
• Genom BRY kan du nu bli fadder till barn här i Sverige – barnrättsfadder. Insamlade medel går till att bekosta utsatta barns terapi. Läs mer här: http://barnsrattsskydd.se/vadkandugora.html
• Vår verksamhet är helt beroende av donationer. På vår hemsida http://barnsrattsskydd.se/ kan du läsa hur du kan stödja oss.
• Följ vårt arbete på Facebook: https://www.facebook.com/barnsrattsskydd Visa gärna din uppskattning genom att Gilla.
• Vi samarbetar gärna! Ta gärna kontakt med mig om du har tankar och idéer runt detta: agneta@barnsrattsskydd.se

20131126-234335.jpg

/Elaine, loggar in på sin bank för att ge sitt månadsbidrag till dessa barn. Inte mycket för världen, men mer än hennes döda-pedofil-fantasier.

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Dags att agera och hjälpa sexuellt utnyttjade barn”


 1. teservisen skriver:

  Titta på Malou von sivers program från igår .. du kommer få så ont i hjärtat och undra va som är fel på människor och våra myndigheter . 🙁 Hon som intervjuas har också skrivit en bok . Starkaste kvinna någonsin .

 2. Sofie skriver:

  Vilket fantastiskt initiativ till BRY organisationen, och jätte kul att du hjälper till att sprida ordet om dem Elaine 🙂 jag hoppas verkligen BRY lyckas få all hjälp de behöver för att kunna få igenom alla sina viktiga punkter! BRY <3

 3. Andrea skriver:

  http://aristocrats.blogg.se/2013/november/genier-emellan.html#comment

  SNÄLLA Elaine!!!! Ta upp detta ämne, läs hela inlägget. Handlar om mäns syn på kvinnor 2013. Kvinnor är tydligen bara dugliga och kunniga på en sak = att ”suga”.

  SNÄLLA skapa debatt. Ju fler vi är som hörs desto fler är vi som står emot dessa värderingar. En kan inte göra allt men alla kan göra något!!!!!

 4. Linda skriver:

  Hej! Jag är ny här men faaaan vad tacksam jag är att ha hittat dig. Du är så grym
  Elaine 🙂 Ska bli spännande att läsa din blogg. Efter detta inlägg så var jag bara tvungen att skriva hur glad jag är och hur bra du är. Tummen upp

 5. Utmärkt! Jag tycker att Snacka Snyggt ska skänka sista platsen på Lisas retorikkurs till Agneta också så hennes budskap verkligen kommer fram!

 6. Maria skriver:

  Tack igen Elaine! Tack för att du tar upp detta ämne gång på gång. Det är ett sådant fruktansvärt ämne som gör att få människor orkar eller ens ”pallar” med att tänka på att det existerar… så tack Elaine för att du gör det.

  På himlen finns en stjärna just för dig… för att du tar upp saker som detta.

  Kramar i massor (ps. ytligt men ändå… dina ben är att ”to die for”… mina ben ser fruktansvärda ut nu efter två barn.. men sånt är livet 🙂 )

 7. […] nå ut med ditt budskap.” För att göra en lång historia kort var Elaine så vänlig att hon gav mig utrymme på sin blogg. Jag är verkligen tacksam över det. Det är svårt att nå ut som liten organisation och nu fick […]

Lämna en kommentar