”Oh jävlar…fan” Gustavs reaktion på vår färgglada pärla


Medan jag satt och försökte vänja mig vid vår nya smällkaramell till tapet så kom Gustav in. In för att se den enda tapeten vi valt tillsammans. Där Gustav sa sitt och gav tummen upp. Gustav är inte den som höjer på ögonbrynen särskilt ofta men nu snuddade dem hårfästet och han såg livrädd ut, på riktigt.

20131118-220208.jpg

Gustav: Åh jävlar…

Jag: Ge det tre timmar, jag börjar vänja mig….

Gustav: Hur då? Tog du ecstacy eller?

Jag slår mig för pannan: Men sätt dig här i soffan, den ser bättre ut på avstånd.

Gustav: Vilket avstånd då? Liljeholmstorget eller?

Matheo pekar glatt: Bjomma!

Gustav ler: Ja bra Matheo, blomma!

Jag: Den får mildare färger när man kisar.

Gustav: Den är jävligt snygg när man blundar också.

Gustav och jag börjar skratta och sätter oss ned tysta för att stirra ned tapeten.

Gustav: Vi kan sätta några tavlor för de vildaste delarna…

Matheo pekar: Bjomma!

Gustav mer besvärat men fortfarande uppmuntrande: bra Matheo! En till blomma, helt rätt!

Jag visar bord på datorn: Eller köpa ett matchande bord?

20131118-215731.jpg

Gustav: Ja perfekt! Så tar vi med oss bordet och tapeten och flyttar in till Lustiga huset.

Gustav och jag garvar fast med lite skräck i blicken.

Jag: Det är som att ha en skrikande brasiliansk påfågel i köket.

Gustav: Den såg ju så liten och oskyldig ut i datorn…

Jag lyser upp: Den har i alla fall inte alla signalfärger i sig! Röd och grön finns inte i tapeten.

Gustav aningens lågmält: Jo, fågeln är röd.

20131118-220836.jpg
Jag sjunker ihop: Aha…

Jag lite senare: Men det skulle varit en fin tapet annars…

Gustav: Ja, men inte i ett kök…

Jag: snarare en club.

Gustav: En ecstacy club.

Jag: Flowers coming at ya klubben!

Gustav lite ansträngt: He he.

Jag med: he he…

/Elaine, gillar fortfarande tapeten, men kanske inte till ett kök eller deras kök..

Bloggvännerna har ordet

66 svar till “”Oh jävlar…fan” Gustavs reaktion på vår färgglada pärla”


 1. Lotta BloggNyheterna skriver:

  Hahaha! Lugna och fina! Tapeten är vrålsnygg, även i ett kök. Ni kommer att vänja er och ni kommer att älska den och inse att den livar upp hela rummet på ett väldigt välkomnande, harmoniskt, lekfullt och positivt sätt. Ge det några veckor och sedan ångrar ni att ni bara gjorde en fondvägg istället för att tapetsera alla väggarna med samma tapet. Den är ljuvlig, röda fåglar och allt!

  • Lena skriver:

   Åh, tänkte jag skulle vara först in nu och skriva att Mathe nog menade Bromma men se, det gick inte… att vara först alltså. Helt enig – Bromma! Det hade vart obetalbart! 🙂

 2. Veronica skriver:

  Haha! När Matheo flikade in sitt första ”Bjomma” tänkte jag först att det var menat att vara Bromma. Som svar på Gustavs ”Liljeholmstorget eller?”.

 3. Malin skriver:

  Den ar annorlunda… Och valdigt intensiv… Men extremt harlig! Tror ni kommer vanja er, men det ar inte en rogivande tapet. Fan, jag gillar den!

 4. Alisa Gbg skriver:

  Hahahahahah det roligaste jag läst på länge!! 🙂
  Och så gulligt att Matheo är med i svängarna.

  Kram på ER!
  //Alisa Gbg

 5. Jennie skriver:

  Jag tycker den e sjukt cool! Jag tror dock den skulle göra sig ännu bättre om man sätter lite tyngd framför den. Satsa på ett par nya stolar som matchar bordet, alltså mörka och lite grövre, sen en större lampa över bordet, gärna mörk den också. Tror den skulle kännas mindre plottrig/prålig om man fick lite mer tyngd framför den, gissar att det är det man blir chockad av när man ser den i verkligheten:P men åter igen, det e vrål cool! Kram

  • Hmm skriver:

   Jag håller med Jennie. Det och som någon annan skrev en mörkare gardin med mera färg så att den inte blir så ensam, tapeten alltså. En enhet som hänger ihop. 🙂

 6. Moa skriver:

  Jag tycker att den är fin, ni kommer nog att vänja er… Men visst blir det en chock med all färg och mönster. Men ändå, den är väldigt fin 🙂

 7. Markus skriver:

  OMG. Även om ni kommer vänja er efter ett tag så kommer många (alla) er gäster backa tre steg och fundera ”va är de där”

 8. Sandra skriver:

  Den är hemsk! Men det är kul haha 😀

 9. Tina skriver:

  Vi har den här på två väggar i köket ovanför diskbänken från tak till diskbänk. http://shop.ninacampbell.com/media/catalog/product/cache/1/portrait_image/400×533/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/a/q/aquarium_ncw3833-02_1_.jpg
  Inte vårt val,den satt när vi köpte huset.
  Som är från 1914.
  Och den ser MYCKET mer turkos ut i verkligheten och varje fisk är ca 20 centimeter lång…

 10. Jenny skriver:

  Äsch! Sjukt cool! Släng upp en stor tavla med ett lugnt motiv och en svart ram som tydligt markerar av, så blir det alla tiders! Kanske en stor snygg växt till det också?

 11. Helena skriver:

  Åh…jag tycker den är förskräcklig på ett underbart och härligt sätt.
  Inget jag skulle välja, men jag imponeras av er som vågar. Tror den hade funkat bättre om mönstret var lite mindre.
  Jag hoppas ni väljer att behålla den bjommiga väggen 🙂

 12. Hope skriver:

  Man blir glad av tapeten, det går ju inte att förneka!
  Men jag har en bild på näthinnan där flera härligt frodiga franska damer i negligeer ligger på stora sammetskuddar och åmar sig i erat kök.

 13. Jessica skriver:

  Men hallå. Sluta larva er, den är jättefin! Färg får själen att må bra.

 14. Salina skriver:

  HAHAHA!! Bästa på länge….. Den är för ögon jobbig

 15. Sanna skriver:

  Hahahaha dagens asgarv! Tack!

  Jag tycker den är fantastisk! Hysterisk men fantastisk.
  Men det är svårt att se hur starka färgerna verkligen är.

  Åh jo behåll den! Ge det några veckor, sen kan ni tapetsera över den om ni inte valt att älska den. <3

 16. Haha, gör om köket till dansgolv och ät i soffan! 😉

  Jag trodde förresten först att Matheo sa ”Bromma”, inte blomma, och menade att det var ett bra avstånd att titta på tapeten ifrån haha.

  Friskt vågat iaf, oavsett om den får stanna eller ej.

 17. Therese skriver:

  Äh jag tycker den är cool! Gardiner och andra ting som passar ihop med den så blir det kanon =)

 18. Tror den hade varit helt perfekt om mönstret hade varit mindre, nu känns den lite ”in your face” haha. Men gillar motiven!

 19. Towe skriver:

  Den är riktigt snygg! Ni kommer snart vänja er, grejen är att ni måste nu ha möbler som matchar tapeten. Osäker på köksbordet. Kanske en stringhylla i vitt på tapetväggen? I love it! towe.

 20. Theresia skriver:

  Ta bort sopborsten så är ni hemma 🙂 🙂

 21. Den är ju fantastisk! (Och uppenbarligen pedagogisk. Två mycket bra egenskaper.)

  Vårt hus vardagsrum har temat ”Alice i Underlandet möter the mad hatter” och det är underbart att ha ett hem som inte är avskalat enligt ljust-och-fräscht-bibeln.

 22. j skriver:

  förlåååt Elaine men den är verkligen hideous !!! sticker i ögonen . Färg för all del mennnnnnnn oh så hemsk o passar inte i er moderna lilejjolms lägenhet alls . som att ha en mormors gamla te service mönster på väggen .. förlåt förlåt 🙁

 23. Josefin skriver:

  Den är as läcker,ge den 2 veckor och ni kommer inte att tänka på den 🙂

 24. Liz skriver:

  Hahahaha! Guuud vad jag garvade till detta! Tapeten är det egentligen inga fel på, men som ngn skrev, inte riktigt rogivande. Kanske är bättre på en mindre yta? Hur som, man kan vänja sig vid det mesta. Frågan är om ni vill vänja er vid denna tapet? Tack för att du delade med dig. Garvade så härligt och hjärtligt åt er konversation, speciellt ”ecstasy” kommentaren, hahaha!

 25. Maline skriver:

  Haha, det låter som att ni kanske inte riktigt är nöjda? 😉
  Jag tycker att den är häftig, men för min egen smak hade jag önskat större ytor med gult så inte alla färger blev så intensiva i tapeten. Mer ”luft” så att säga. När du visar inzoomade bilder på tapeten så ser den ut som en härligt färgglad tavla!

  Men det kanske bara är så att ni inte känner att den passar in just nu för att den inte går ihop med delar av inredningen, som bord och stol t.ex.? Det blir ju oftast mer vilosamt för ögonen när allt går ihop och matchar. Svårt det där med tapeter och att bli nöjd!

  Ha det fint! 🙂

 26. Anna skriver:

  Hahaha haha, jag dööör. You made my day.

  Du borde bli ståup komiker. Istället för ”Snacka snyggt” har du kurs i ”Snacka roligt.

 27. m :) skriver:

  haha, nå lo jeg HØYT 🙂 den er fin, men jeg tror ikke du kan ha hvitt til den… stolene og gardinene må byttes 😉
  vanskelig med så spesielle ting at man må være veeeldig flink på å matche alt rundt…

 28. Julia skriver:

  Hej Elaine!
  Jag tänkte bara ge dig några tips, hoppas de tas emot väl.
  Vid val av tapet, tänk på helheten i rummet. Vad har vi för möbler, vilken färg har golvet? Vad har vi för matta? Jag läser ovan att du vill byta matsalsmöbler, det kan man göra men kanske inte var en kostnad man räknat med från början. En tapet ska inte göra så att man måste byta allt runtomkring, utan det är tapeten som ska smälta in i resten av inredningen.
  Om jag förstått det rätt så smälter er matsal ihop med vardagarummet, där har ni en annan tapet på en kvinna, något att ha i åtanke vid helhetsperspektivet.
  Lycka till! Kram

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Så bra tips! Tack snälla, ska tänka så i fortsättningen! Så ironiskt att jag ger samma tips i kommande tidning av Aftonbladets härligt hemma! Haha 🙂

 29. Maria skriver:

  Jag tycker den är skitsnygg och gör sig väldigt bra på bild iallafall!!
  Det är ju alltid nått, vi i datornser ju bara bilderna och tycker att du bor i ett skitsnyggt hem!!

 30. K. skriver:

  Haha jag älskar att du 1) vågar välja en sån hysterisk tapet 2) vågar erkänna att det kanske inte riktigt blev som du tänkt.
  Det man gillar på en club-lounge-café är ju tyvärr inte alltid det man vill leva med sedan. En sån tapet behöver så sjukt mycket maffigt omkring för att inte vara för mycket. Tapeten till Matheo, hallen och erat sovrum är ju lite mer samma stil, försök hitta något sånt men med ett vackert mönster? Då blir dessutom hemmet mer sammanhängande och rogivande 🙂

 31. Miss P skriver:

  Omg! Jag förstår Gustav… Tycker ni är härliga, man måste våga testa!

 32. Elle skriver:

  Jag tycker nog också ” Hjäääälp”, väggen är för liten för storleken på motiven.
  Men ni kanske vänjer er. 🙂

  Men annars så ska ni inte vara rädda at tapetsera om, man ska faktiskt känna ” Där satt den!” direkt, och inte tvinga sig att börja gilla den.
  Du ska älska ditt kök varje dag och bara känna” Åhhh, sitta här och titta ut? Nej, varför det när jag kan njuta av min nya tapet!.

  Tapet är fin, men ja, kanske på ett större café! 🙂 Hoppas du inte tar illa upp.

 33. Nästa gång Elaine, (obs jag är rutinerad på detta område) så tar du o beställer hem prover! Då får du känsla för hur den kan se ut.

  Men jag tror det kan bli jättefint (och lugnare) om ni sätter upp gardiner, tavlor, målar bordet lite ljusare osv.

 34. Ja, jag har kollat tillbaks på bilderna flera gånger och varje gång landar jag på ”oj!” Men tänker att det kanske är bättre irl 🙂 Hehe, lite skrikig dock kanske? 😉 Men tänk va många som kommer kalla den häftig sen ändå!? Haha 😀 För övrigt älskar jag eran tapetkonversation!

 35. Ulrika skriver:

  Mmm… Jag ville inte säga något men nu när ni känner lite samma sak själva, den passar inte riktigt in med allt annat och det är väldigt påträngande.
  Plus att den skär sig både med golv och golvlist. 🙁
  Jag tror att hade det inte varit för den vaniljsåsgula bakgrunden hade det nog gått bra.
  Och som Lady D säger, färg/tapetprover och verkligen försöka att visualisera hur det kommer att se ut hemma hos er.
  Men ni kanske vänjer er om ett tag?

  • Elaine skriver:

   Det är just det gula vi har problem med. Den såg blekgul ut på nätet. Men den är inte så snäll som vaniljsåsgul, utan det är senapsgul egentligen. 🙁

   • Ulrika skriver:

    Oj.. Aj då. 🙁 Det låter inte alls som en bra färg. Senapsgul, vad passar det med? Svart och vitt?
    Jättetråkigt att det inte blev som ni tänkt er. 🙁

 36. Maria skriver:

  Snyggt!! Om den övriga inredningen är väldigt
  sparsmakad tycker jag att det funkar! Men det är verkligen en riktig Käft-smäll-vägg!!! 🙂

 37. S. skriver:

  Köp gardiner i mörk petroleum (som i tapeten… vet inte om jag benämner färgen rätt) och en matta i mörk cerise. Jag föreställer mig att det skulle bli både snyggt och kul!

 38. Sophie skriver:

  Alltså jag kanske är lite knäpp eller har extremt dålig smak, men jag gillar den!
  Sen tror jag att det är annorlunda att uppleva den än vad känslan blir när jag ser den genom padden. Men vad fasiken, nu sitter den där, vänj er i ett par dagar och fundera på helheten. Om inte annat får ni ju tillfälle att köpa en till 😀

  Den passar dig, iaf bilden av dig som jag har fått genom bloggen, lite galen men ändå härlig till 1000!

 39. Bönan skriver:

  Jag dör av skratt! 🙂 Över konversationen.

 40. Annis skriver:

  Hahaha! Fick just ett tokskrattanfall på bussen:). Underbar konversation!!!

 41. Therese skriver:

  Jag tycker den är helt FANTASTISK! Jag vill ha den på min köksvägg! Eller vardagsrumsvägg. Fint iallafall. Jag får spara spara spara och sedan ha en ecstasyclub hemma jag med 😉

 42. Johanna skriver:

  Jag läste detta när jag åkte hem från plugget, skratta väldigt högt! Men var tvungen och gå in igen och läsa, ni är för sköna!! Tror jag med hade fått en chock men helt ärligt, på bilderna ser de sjukt snyggt! Jag gillar tapeten sjukt mycket! Låt de gå lite mer så kommer ni säkert gilla den mer och mer!
  //Johanna

 43. Tina skriver:

  Elaine
  Underbart att läsa Gustavs reaktion när han fick syn på tapeten!
  Matheo reagerade också så liten han är!
  Jättefin tapet i härliga färger men ovant att se detta mönster på en vägg i en lägenhet. Avvakta ett par veckor och se hur det känns. Ni kommer nog att sakna den om ni tar bort den när ni väl vant er.

 44. Linnea skriver:

  Så underbart att våga göra valet från början! Vi håller på att renovera hemma och jag faller hela tiden tillbaka till väldigt diskreta val.

  Om ni vill behålla en del av tapeten, men inte låta den ta över rummet, så kan man köpa snygga dörrfoder eller ”fuskstuckatur” och rama in en stor centrerad yta och måla över omgivande tapet i vitt. Då blir det som ett stort maffigt konstverk istället! Håller dock med övriga, ge det ett par veckor innan ni gör någonting öht 🙂

 45. Cindy skriver:

  Jätteroligt skrivet! Hoppas du skriver mer dialoger i framtida inlägg! Jag förstår att det är svårt att vänja sig vid tapeten. Vi har en väldigt udda tapet med fåglar, turkosa löv och allt möjligt annat som satt på väggen när vi flyttade in. Alla gillar den skarpt förutom jag…MEN! Nu, några månader senare har också jag börjat se dess tjusning…så vänta ett tag!

 46. Malena skriver:

  Sätt upp en stor rektangulär spegel med svart ram som plockar upp färgen i matsalsbordet. Då täcker man lite av tapeten som trots allt är rätt cool, men samtidigt får man in lite luftighet i och med spegeln. 🙂

 47. […] Jag har precis haft över Kristina som är inredningsarkitekt. Efter diverse misslyckade försök att inreda efter egen förmåga, så kändes det dags att ta hjälp. Ett av mina berömda besök som målades över illa kvickt! Ecstacytapeten… […]

Lämna en kommentar