”Vi väntar fortfarande på svar”


Häromdagen fick jag ett mejl från ett företag som gav mig beröm från min blogg, bla bla, och sen ville att jag skulle göra reklam för deras hemsida. Som ”betalning” skulle Matheo få ”en alldeles egen liten söt t-shirt”. Jag raderade dock mejlet.

Några dagar senare fick jag ett till mejl från samma företag. De tyckte att det var lite otrevligt att jag inte svarat dem om jag ville ha den lilla söta t-shirten mot reklam på min blogg. Jag började tänka på ”den lilla söta t-shirten” undrade om den lockade mig… Nej, jag raderade det mejlet också.

Men så tänkte jag om, och skämdes faktiskt lite. Jag kan väl ändå en gång för alla ta mig tiden att svara till alla er som vill ge en burk med ögonfransserum, en t-shirt, en liten bh som betalning mot marknadsföring till 90.000 läsare. Allt annat vore ju väldigt oartigt av mig!

Här har Ni mitt alldeles egna högtidliga svar:

Jag ber om ursäkt för att svaret dröjde!

Bloggvännerna har ordet

98 svar till “”Vi väntar fortfarande på svar””


 1. Ninni skriver:

  Där satt den! Fortsätt så bizniz-Elaine och lycka till med din jobbhöst!

 2. Emma skriver:

  Hahaha

 3. Johanna skriver:

  Hahahahaha 😉

 4. Camilla skriver:

  Klockrent! Alltid lika givande att läsa din blogg, fortsätt så bästaste du.

 5. Hahaha – Väldigt bra svar!! Undrar om samma företag skulle erbjuda Jan Helin en liten tröja mot en annons… Troligtvis inte.

 6. […] Elaine Eksvärd står för morgonens skratt. You go girl!  Om jag får ett visst antal besökare på min blogg tjänar jag en tusenlapp efter skatt. Den tusen lappen skulle dock kunna göra detsamma. Jag bloggar inte för att tjäna pengar eller för att få gratisprylar och skulle aldrig i livet sälja min själ för en t-shirt. […]

 7. Jenny skriver:

  Helt underbart svar 🙂

 8. Cecilia skriver:

  Hahaha! Bästa svaret
  Ha en härlig dag

 9. Katrine skriver:

  Ha ha ha …… Fan- fucking- tastic 😀

 10. Mia skriver:

  Underbart! Du är fantastisk!

 11. Alfva skriver:

  Lagom tydligt, men jag är inte säker på att budskapet går fram med tanke på hur dåliga de brukar vara på att faktiskt läsa bloggarna i fråga.

 12. Christina skriver:

  Meh. Alltså. Om du får en t-shirt av mig OCH en bruk med eye-make-up-remover då? DET vore väl något? 😉 <3

 13. Lena skriver:

  Hahahaha!!! Jag satte boksavligt talat kaffet i halsen, men jag tackar för dagens skratt! 😀

 14. Anders skriver:

  En nyfiken fråga, har du 90 000 UNIKA besökare per dag, vecka, månad?, eller kör du en klassiker här och räknar antalet besök på sidan rakt av? Det är ju viss skillnad menar jag. Jag är bara nyfiken och tycker ditt svar var förstklassigt likväl.

  • Elaine skriver:

   Tack och bra fråga! Jag går bara på bloggportalens siffror, mest för att se hur jag ligger i förhållande till andra bloggar samt i Sverige. Tydligen är google analytics the shit på att räkna riktiga besökare. Ska kolla det vid tillfälle.

 15. Eliza skriver:

  Har du 90 000 besökare?, senaste jag tittade hade du ca 70 000( bloggportalen). Lite att överdriva kanske…

  • Elaine skriver:

   Det beror på vilken tid på dygnet man tittar på bloggportalen. Igår kväll när jag skrev inlägget hade jag 91.000 besökare, nu på morgonen så står det 77.000.

   • Deeped skriver:

    Det är mycket oavsett så det exakta antalet är kanske inte så jäkla intressant? Däremot är Bloggportalens mätning lite flaky vilket gör att jag tipsar om att du ser till att på en Google Analytics ASAP.

  • AnnaEmBeeiUK skriver:

   70 000. 90 000. Spelar det nagon roll? Hahahaha.

  • Sandra skriver:

   Jag är också upprörd Eliza, Elaine talar inte sanning! Var inne på bloggportalen nu och det står att hon har 94.000 läsare. Hur vågar hon säga 90.000? Så fräckt! 😉

   Helt ärligt så förstår jag mig inte på folk som du Eliza. För det första är det busenkelt för oss att kolla upp Elaines statistik, den varierar beroende på när man tittar. För det andra så kvittar det. Även om Elaine har tre stycken unika läsare som är bloggen bäst.

 16. Mia skriver:

  Bra svar! Gillar att du är neutral i din blogg, och inte nämner företag/märken i tid och otid. Det går ju faktiskt att beskriva sin dag utan att nämna specifika märken. Dock är det många som inte gör så, och man blir lika förvånad varje gång andra som bloggar gör detta, för att sen spela förvånade då detta påpekas….och svara med att de aaaaaldrig skulle göra gratisreklam utan att tala om det….jomen eller hur….

 17. Sandra skriver:

  Moahahaha

 18. Ida skriver:

  HAHAHA! Gotta love you, Elaine!

 19. Sandra skriver:

  Min hela kommentar kom inte med, försöker igen:
  Ditt inlägg gjorde min dag, hysteriskt roligt! Brukar inte kommentera men mitt gapskratt här på jobbet alldeles nyss måste premieras :o) Å Elaine, du är en fantastisk mamma till Matheo, kom ihåg det mitt i all press och stress utifrån! Han kommer älska dig oavsett! Kram S

 20. Emma skriver:

  Hahaha underbart!!!

 21. Belsam skriver:

  Jag har tänkt skriva till dig många ggr men det har aldrig blivit av. Tycker så mycket om din blogg Elaine! Den har en perfekt blandning av olika ämnen du tar upp, liksom en härlig mix av djupa inlägg som berör mig på djupet samt lagom mkt ”ytliga” inlägg. Det är många ggr du berört mig riktigt starkt på ett positivt sätt och fått mig att fälla tårar. Det här inlägget som jag kommenterar nu är ju bara så jävla skönt! Du går verkligen din egen väg Elaine, big like på den! Stor kram

 22. Tina skriver:

  Hahahaha fnissar på jobbet.
  Bilden är jätterolig; snygg, glad och sen fuck alla idioter. Humor 🙂

 23. Rebecka skriver:

  Haha, bästa svaret 🙂

 24. pippi skriver:

  Åh! Om man bara kunde få se miner eller höra kommentarer från de som nu fick sig en befogad känga!
  Bra rutet Elaine!!

 25. Marie skriver:

  Första gången jag besöker din blogg. Jag förstår inte varför du anser att du inte behöver besvara mail eller varför du pekar finger åt andra människor? Såvitt jag förstår har de företag som kontaktat dig agerat i all välmening. Om du inte tycker priset de vill betala är tillräckligt så räcker det väl med att säga det? jag uppfattar dig som snobbig och otrevlig och kommer inte läsa din blogg.

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Heddå!

   • Prins Hugo skriver:

    Hahaha. Asbra! Jag kanske måste börja följa din blogg

   • Lis skriver:

    Har också precis börjat läsa din blogg och tänker fortsätta med det. Tycker ditt svar till företagen var klockrena. Hänvisa dom till (nä man får inte skriva skit om andra bloggare) Stryk detta. Ha de gott!

  • Ida - mamma, sambo och spelnörd! skriver:

   Hahaha! ”Agerat i all välmening”. Du menar alltså att de här människorna är totalt dumma i huvudet? Du tror att de inte förstår att värdet för reklam i Elaines blogg är högre än t-shirt? För om det är så att de förstår hur skrattretande deras förslag är så har de ju inte agerat i all välmening. Med andra ord: Sjukt snobbigt och otrevligt av DIG att förutsätta att de är korkade.

  • Jimmie skriver:

   Pekar finger åt människor? Hon pekar finger åt idioter. Det är kommentarer som dina Malin som gör att tjejer inte kan ta för sig. Hur humorbefriad får man vara? Bloggtjejer utnyttjas till max av snuskigt rika annonsörer som mycket väl vet hur billigt de kommer undan med en liten t-shirt mot fet marknadsföring. Att visa fingret var artigt i sammanhanget, jag tycker de skulle ha en fet smäll. Elaine är väl inte dum i huvudet? Ett sånt ”erbjudande” indikerar att hon är det. Lägg ner och se sammanhanget.

   Det märks att du bara har varit här en gång Elaine är en av de mest ödmjuka i bloggosfären.

  • fanny skriver:

   Men alltså, kom igen Marie! Du tror väl inte att NÅGOT företag agerar i ”all välmening”? Företagande handlar inte om välgörenhet. Om något så är det en ren förolämpning mot Elaine att erbjuda en tröja för ett reklaminlägg som ses av 70-90 000 personer. Ett stort skämt är vad det är och bör bemötas på samma nivå, ett fuck you tycker jag var rätt snällt ändå…

   Till sist säger jag som Elaine: Heddå!

   • Anna skriver:

    Marie: La det bli med første og siste gangen du leser Elaines blogg er du snill! Vi trenger ikke sånne som deg her inne! Ta ikke ille opp jeg mener det i all velmening 😉

    Liker responsen din, Elaine! Fortsett sånn 😉

 26. Jo skriver:

  Hahaha – Du är bäst Elaine 🙂

 27. AnnaEmBeeiUK skriver:

  Kan inte sluta garva. Hahahahahahahahaha!

 28. Hlin skriver:

  alltså, du är bara BÄST!! <3

 29. rockpaperscissorlizardspock skriver:

  Ibland vill jag fan bli din kompis irl.

 30. Ida - mamma, sambo och spelnörd! skriver:

  Well said! 🙂

 31. Elaine Eksvärd skriver:

  Tack för alla fina kommentarer! Det är alltid med pyttelite nervositet som jag lägger upp mina ”fuck-you-med-glimten-i-ögat-inlägg” för jag har inte vetat om ni delar min humor, den är ju lite svart. Men nu känns det som vi gör det och jag kan vara ännu mer Elaine här. Phu och tack!

  • rockpaperscissorlizardspock skriver:

   lööööööv den svarta humorn! Länge leve jävelskap med glimten i ögat 🙂

  • Marie-Louise skriver:

   Delar absolut din humor!! Din blogg bjuder alltid på ett skratt och ditt sätt att både bjuda på dig själv och sätta ned foten när det behövs är verkligen uppskattat från mitt håll iaf!! 😀

   Kram

  • Hanna skriver:

   Ju mer jag läser din blogg ju mer fast blir jag. Du är helt grymt skön ju!

 32. Cissi skriver:

  90 000 unika ip-nummer betyder inte att du har 90 000 olika besökare.
  Varje person har ungefär 3 olika ip-nummer (hem, jobb, mobil).
  Så under 30 000 är mer rimligt. Snacka om falsk marknadsföring.

  • Elaine skriver:

   Ja det kunde man kanske tro, har dock kollat upp det nu blev så himlans nyfiken och jag har 65.000 unika besökare enligt google analytics. Men det är klart det är ju bara dubbelt så många som du trodde. Pinsamt av mig, måste nog gräva en grop och gömma mig ett tag. 🙂

   • Cissi skriver:

    65000 delat på 3 är ungefär: 21600.
    Med andra ord borde du ändra till det istället för 90000 om du vill verka trovärdig förstås.

    Ps. 21600 är inte dubbelt så många som 30000. 🙂

    • Nina skriver:

     Spelar det någon roll hur många besökare hon har? Och om nu man ska räkna så som du säger så håller alla bloggare på med falsk marknadsföring då eller?.

     • rockpaperscissorlizardspock skriver:

      Min gissning är att det som spelar någon roll i sammanhanget är att ”Cissi” fick möjlighet att använda lite härskartekniker. Lite småkul är det dock att hon försöker såga Elaines blogg med hänvisning till ett antagande om att det är rimligt att folk kan antas besöka den flera gånger dagligen oavsett om de är hemma, på arbetet eller fipplar med telefonen.
      Epic fail m a o.

  • fanny skriver:

   Jag vet inte med dig Cissi, men jag sitter då inte och läser Elaines blogg på jobbet… Det känns som man borde ha annat att göra när man är där, eller?

   Förövrigt läser jag den inte på mobilen heller, så jag tror att långt ifrån alla läser på tre olika ställen.

   Vad spelar det egentligen för roll hur många det är som läser? Falsk marknadsföring liksom? Annonsörer kollar säkerligen upp statistiken från en mer säker källa än bloggportalen innan de ger ett prisförslag och hur den ”falska marknadsföringen” skulle påverka oss privatpersoner förstår jag inte. Hoppas för allt i världen att det inte är någon som läser Elaines blogg för att det är si och så många andra som gör det, utan för att det är en grym blogg. Sluta trolla!

   • Veronica skriver:

    Jag läser inte heller Elaines (eller någon annnas) blogg på jobbet. Och det enda jag gör med mobilen är ringer och messar. Just sayin’.

  • TN skriver:

   Bloggar läses endast från mobilen här. Jobbdatorn används till jobb (hör och häpna) Och paddan till att surfa…

  • Emma skriver:

   Ursäkta, men jag har ALDRIG läst Elaines blogg från min jobbdator eller mobil. Varför skulle jag göra det? Jag kollar in här någon gång i veckan för att se om hon skrivit något intressant, det är inte som att jag ser det som livsnödvändigt att konstant vara uppdaterad om vad Elaine har för sig? På jobbet jobbar jag och min mobil använder jag för att ringa och smsa, möjligtvis kollar jag instagram om jag sitter och väntar på någon eller så.

 33. Marie skriver:

  Världsklass på ditt svar Elaine! Klockrent. Heja dig!

 34. Albinssonskan skriver:

  Klockrent!! Vad är det för korkade företag som på fullt allvar ens har mage att presentera ett sånt förslag?! En tischa, liksom. Skrattretande!
  Och sen DESSUTOM, tycka att du är otrevlig som inte svarat.

 35. Ann skriver:

  Riktigt bra svar på tal, Elaine, du växer konstant i mina ögon (vi känner inte varandra, men jag har följt din blogg rätt länge nu). Till alla som tjafsar om ”falsk marknadsföring” ang. 90.000 besökare, mer eller mindre, osv… seriöst, hur orkar ni? Snacka om att missa poängen.

 36. Anna-Karin skriver:

  Svinbra svar! Mer Elaine åt folket och i bloggen : )

 37. Bästa svaret du gav! 🙂

 38. Maria skriver:

  Love it! Helrätt!

 39. Milena skriver:

  Haha, underbart!

 40. Stina, som anmäler telefonförsäljare eftersom de bryter mot etiska regler skriver:

  Bra rutet Elaine! Klart man inte svarar på alla spamreklammejl! Och klart du inte ska göra reklam för en ynka t-shirt. Eller vad de nu vill skicka.
  Fortsätt som du gör, du har en klockren humor. Och du har en härlig blogg.

 41. Lisa skriver:

  Haha! Bäst!

 42. Sofia S skriver:

  Hahaha! Så jääävla bra!

 43. Helena skriver:

  Ha ha ha! Underbart!

 44. Disa skriver:

  Booooom, Elaine! Bra svar!

  Som någon som i jobbet kontaktat en del bloggare åt olika företag för att försöka åstadkomma denna massmarknadsföring mot kostnaden av ett cykelbud och en papperspåse skrattar jag ihjäl mig åt de (tack och lov är de få) kommentarer som anser att företaget agerat ”i all välmening”.

  Framförallt för att de verkar tro att företaget faktiskt skulle bry sig! Nej nej. Check yo’ selves – detta är en marknadsförare som suttit och skrivit mail (förmodligen en mailmall där namn bytts ut, till alla bloggare med små barn i hela Sverige), och om personen i fråga har skickat ett TILL mail och sagt att det var otrevligt att du inte svarat på det första så var det antingen deras första bloggutskick, eller så borde de absolut inte pyssla med marknadsföring överhuvudtaget.

  Oavsett – fortsätt peka finger. Fantastisk användning av de medium detta företag ville köpa för priset av ett cykelbud.

 45. Linnea skriver:

  BAM! Like a boss!!!

 46. Cecilia skriver:

  BRA SVAR! 😀

 47. Linda Mp skriver:

  Så rätt. Hoppas fler bloggare inser sitt värde.

  Spelar ingen roll exakt hur många läsare du har, de är många och de pratar MED varandra. Cirklar på vattnet… så nån med färre läsare kanske når ut mer än nån med fler läsare. Avskyr sånt här sifferrunkeri som finns i kommentarsfältet. Så jävla missunsamt. ”Du ska inte tro att du har 90 000 läsare Elaine!” Eh nähe…

 48. Ulrika skriver:

  Hehe! Världsklass på det – den bilden talar!!

  De trodde de hittat nån som var,
  snäll, lite korkad, och ganska rar,
  till slut de fick ett artigt svar,
  från en som är helt obetalbar!

  (Iofs tror jag du är väldigt snäll o rar! 🙂

 49. Sofia skriver:

  Skulle tro att många företag som skickar såna mejl är relativt små med väldigt liten marknadsföringsbudget, där en länk från dig kan vara det som får företaget att överleva. Tycker du gör rätt som inte nappar på det, men att inte svara och räcka finger åt dem känns lite otrevligt. Varför inte skriva ihop ett standardsvar som du klistrar in i alla svar? Nånstans sitter det ju kanske en stackars assistent som måste svara till sin chef hur det går med bloggreklamen, eller kanske någon som satsat massor på sitt lilla företag och hoppas på att lite bloggreklam kan få fart på försäljningen. Tycker ett ” tack men nej tack ” kan de väl få, istället för ett finger.

 50. Nadja skriver:

  HAHAHHAHAHA! HELT JÄVLA RÄTT:)

 51. Tove skriver:

  Håller faktiskt med Sofia. Förstår att du inte har tid att svara alla men att ge dem fingret? Har hyfsad humor annars men här ser jag inte det roliga. Well, alla tycker inte lika! 🙂

 52. Tove skriver:

  Tänker också att du väl lever gott delvis tack vare (större) annonsörer och att även du en gång var ny i din bransch. Halvkul att få fingret då. Sen är det ju onödigt att de är otrevliga.

  Kommer antagligen inte se eventuella svar så kör på och kalla mig humorbefriad om ni vill. 🙂

  • Elaine skriver:

   Nej då Tove, man behöver inte vara humorbefriad för att man inte delar humor. Jag förstår hur du tänker. Men en sak har du fel i och det är att jag inte lever av annonsörer, jag driver en retorikbyrå som heter Snacka Snyggt. Är författare också.

   Modigt att du delar din mening i ett kommentarsfält där de andra är av annan. ❤ Kram på dig och vi delar säkert humor i andra inlägg. 🙂

 53. DeMarkey - LiveYourDreams! skriver:

  Brukar inte läsa din blogg men kanske ska börja? Inlägget va lite kul, antar att det är lite med glimten i ögat också för egentligen försöker dom små bara överleva genom dom stora.. inge fel.. men att vara otrevlig och fortsätta insistera är väldigt onödigt. Dom som kontaktar mig brukar ändå respektera att jag inte svara ibland.

  Rolig bild måste jag säga och otroligt vacker är du! Trodde dock inte att det va samma person eftersom du såg så annorlunda ut mot header bilden.. men vacker är du på båda bilderna!

  Trevlig tisdag
  /Diana

 54. LouiseMonica ♡ skriver:

  Haha fan vad soft du är ♡

 55. Natalie skriver:

  Hahaha!!!

 56. Linnea skriver:

  You go girl! Gud vad jag gillar dig!

 57. natalie skriver:

  HAHAAHAHAHAHA nästa gång ser du till att skicka ett extra email med samma bild som här på bloggen! så jag kan vara säker på att de har fått the message! 😀 vilka jävla rövskägg!

 58. Tove skriver:

  Hej Elaine, jag kunde ju inte låta bli att komma tillbaka och kolla eventuella svar, haha! Blev uppriktigt glad över att du svarat och det var dessutom ett bra svar. Jag vet att du främst är retorikkonsult och skrev därför att du ”delvis lever av annonsörer” men jag hade visst inte tittat så noga, såg bara något i högerkanten som såg ut som annonser men det var ju puffar för din egen verksamhet.

  En gång i tiden funderade jag faktiskt på retorikkonsultprogrammet men valde en annan väg. Kanske tur, hade inte varit lätt att konkurrera mot dig. 😉

  Kanske kikar jag in här igen framöver och ser om jag hittar något kul då istället!
  🙂
  Kram

  • Elaine skriver:

   Haha så gör jag också när jag kommenterat något som ingen annan i kommentarsfälten tycker. Då tittar jag lite med skräckblandad nyfikenhet. Skönt att du gillade svaret. Som sagt är det högt i tak för olikhet här på bloggen, det är bara när respekten fattas som jag tycker man kan fara och flyga. Det var inget respektlös i ditt inlägg, bara olikhet. Och vad vore väl världen för konstig och trist plats om alla var lika? 🙂

 59. […] och jag fick bekräfta att hennes blogg verkligen är som “en storasyster på nätet”. Här är en anledning till varför hon är min […]

 60. […] Bjag var förresten på Schlingmanns release för sin bok Stå aldrig still. Vilken uppsamling det var, som hela Almedalaveckan (den blå sidan) hade samlats upp på Escalier. Jag såg Felippa Reinfeldt och Ace of Bace Björn (heter han så?). Men mest så hängde jag med Karin Magnusson och min förläggare Anders Sjöqvist. En rolig sak var att fler män i sammanhanget gav mig beröm för min blogg. Jäklar vad glad jag blev för det. En kom fram och sa ”Elaine, när jag ser dig så tänker jag fuck you!” och log medan han höll upp fingret. Jag blev chockad och undrade vad jag hade gjort, men så skrattade han och sa att han syftade på mi…! […]

Lämna en kommentar