Att googla sina ex…


Det kan inte bara vara jag som är sjukt nyfiken på hur det gick för mina ex. Det är väl inget man pratar om kanske? Man kan ju såra sin nuvarande partner. Men jag är inte nyfiken på exen för att jag på något sätt skulle sakna dem. Utan det är som filmen Sliding doors då man undrar hur det skulle ha gått om jag slutat med dem. Jag frågade Gustav och han varken tänker på, eller googlar sina ex.

– Kooooom igen det gör du visst! Lite nyfiken måste du vara!

– Nej, inte det minsta faktiskt.”

Är det en tjejgrej? Går killar vidare i glömska medan vi brudar inte bara analyserar under tiden utan också efter alla våra förhållanden? Nu får ni kära genusmedvetna stoppa mig och jag går för långt, men jag tror att vi kvinnor analyserar mer än män. En förmåga och kompensation för de mängd muskler män fick mer än oss.

På tal om ingenting, så här rivig är jag idag. Min semester och författaroutfit! Grrrrrr. Shorts köpta på Monki!

20130808-114113.jpg
Bloggvännerna har ordet

18 svar till “Att googla sina ex…”


 1. Liz skriver:

  Jag tror absolut att kvinnor analyserar mer än män, men inte för att vi är skapta så utan för att vi LÄR oss att göra så. Så jag tänker inte stoppa dig, bara påpeka att det inte behöver, eller ska, vara så som det är. 🙂

 2. Lisa skriver:

  Jag är tjej men funderar absolut INTE på vad mina ex gör eller hur de mår nuförtiden.. Håller med om att tjejer kan ha en tendens till att analysera sönder saker mer än killar, men inte på just denna punkten 😉

 3. Camilla skriver:

  Åh jag känner igen det, men visst är de så att vi tjejer grubblar/analyserar mer i många lägen?
  Finns säkert några killar som gör de – men jag tror helt klart det är vanligare bland tjejer!

 4. Babbsan skriver:

  Haha jag tror kvinnor inte glömmer sina män lika lätt! Medans killar mer inriktade på den nuvarande kärleken och kvinnan.

  Förresten you’re one hot mama 😉 Säger inte Gustav det också?

 5. Anna skriver:

  Jag är verkligen inte en sån person som analyserar sönder saker, och har inget intresse av att googla gamla killar. Förstår inte varför jag skulle göra det? Men har alltid varit en sådan som fokuserar på nuet och siktar framåt. Så även om det kanske är en vanligare egenskap hos kvinnor så ogillar jag att man säger att alla kvinnor är si eller så för man känner sig alltid lite ”fel” när man inte är så.

 6. Theresia skriver:

  Jag grubblade just över ett ex innan jag surfade in här. Haha! Och honom var jag knappt tillsammans med men det är bara honom jag återkommande grubblar över, trots att jag varit lyckligt gift i sex år. 🙂 fanns mycket med honom som var så himla intressant på många olika vis och jag tror det är därför jag tänker. Det fanns också många andra killar, som jag aldrig tänker på…
  Är sjukt irriterad på att den här killen inte har Facebook, och ett så pass vanligt namn att det inte riktigt är lönt att googla. Vet alltså ingenting!

 7. Ninni skriver:

  Klart man googlar dom…Hihi!

 8. Johanna skriver:

  Jag har känslan (när jag utgår från min kompiskrets) att tjejer analysera mer men än googla ex och andra av ren nyfikenhet gör vi båda lika mycket. Men som sagt det är ju utifrån mitt perspektiv.

 9. Arijola skriver:

  Kanske inte googla dem, men definitivt kollar upp dom på facebook. Jag är ju oftast nyfiken och veta hur han har det nu och kunna se hur de har förändras. Det är ju bara en kul grej, behöver inte betyda något! Men jag tror det faktiskt är mer tjejer som är mer ”in to it” än killar. Tror att de tänker mer, det som varit har varit sen är det punkt 😛 !!! Kul diskussion

 10. Lagoma Linnéa skriver:

  Hahaha skönt att se att det inte bara är jag som googlar mina ex. Och som sagt, inte för att jag önskar få dem tillbaka på något sätt och vis. Jag är bara SÅ nyfiken på hur det gått för dem med allt i livet. Så google och facebook är mina vänner i mitt snokande!!

 11. Julia - träningsgalen skåning skriver:

  Jag håller med, jag vill veta hur det är med mitt senaste ex och skulle gärna vara vän med honom på Facebook för att kunna stay posted, men då tolkar min nuvarande kille detta som att jag saknar mitt ex eller fortfarande BRYR mig. Har försökt fråga honom om han inte alls är nyfiken på sina ex, vad de gör, hur de mår o.s.v. Men nej, det är helt nollställt för honom på den fronten. Tycker inte alls att det betyder att man saknar sitt ex för att man vill veta vad de har för sig. Jag är nästan lika nyfiken på vänners ex etc, som man känt under en tid, och det är inte direkt som att jag saknar dem på något romantiskt vis eller något vis överhuvudtaget faktiskt!

 12. Nadia skriver:

  Min bästa vän (en kille) sa att jag borde söka jobb på FRA eller NSA. Tydligen ärmina ”research skills” helt spektakulära haha.
  Men seriöst… jag dör av nyfikenhet ibland, och oftast får jag svar på mina frågor. Det svåra är att låtsas vara överraskad när man söter på sina offer på gatan och de berättar det man redan vet. Gud vad jag kommer ångara att jag delar med mig av detta 🙂 Usch jag skäms, men undrar ibland hur man kan göra karriär av denna talang.

 13. K. skriver:

  Jag tänker definitivt på mina ex, eller två iaf. Just för man undrar hur livet hade blivit då. Så ibland googlar man, lyssnar på någon låt från då, eller läser en text om kärlek man skrivit för någon annan än den man vaknar med idag. Och så myser man lite när man känner i hela kroppen att man är precis där man ska vara i sitt liv!

 14. K. skriver:

  Och just det! Tror faktiskt killar gör det också, iaf en hel del. Är några som hör av sig regelbundet för att kolla läget, och har gjort det någon gång om året i kanske 8 år. Ibland märker man att det nog beror på just fb eller instagram som de hör av sig just då… Beror nog mer på hur pass sentimental man är 🙂

 15. […] Nu har jag ju googlat mina ex och igår googlade jag B. Så drömde jag om honom. Vafan! Honom vill jag inte drömma om på något sätt. Det var ingen farlig dröm, men det kändes […]

 16. Tjejer får tidigt lära sig att sätta sig in i hur andra människor tänker och känner – vi får lära oss att känna empati helt enkelt. Detta för att skapa god stämning, kunna hjälpa, vara till lags osv. Vi får lära oss att ta mycket mer socialt ansvar.

  Därför analyserar vi mer och tolkar in saker människor säger, för att förstå vad de säger även om det bara är med några få ord – medan män i högre utsträckning lägger ansvaret på den som talar, att det är hens uppgift att göra sig förstådd osv.

  Så visst har du rätt i din analys, men att det skulle vara någon biologisk kompensation för brist på muskler tror jag inte en sekund på! 🙂

 17. […] nyss. Inte för att det gör något men det blev bara lite, jag vet inte… konstigt kanske? Jag har ju googlat mina ex och Gustav var inte, tro det eller ej, oskuld när vi träffades. Jag vet, helt […]

Lämna en kommentar