För ett år sedan och om ett år


Jag glömmer bort att jag har ett arkiv med händelser att jag kan se vad jag gjorde för exakt ett år sedan. Så här såg jag ut då. 89 glada pannor, mest bestod  det av lakritspuck.

För exakt ett år körde Gustav och jag upp i Dalarna. Jag var höggravid och hade gjort en videohälsning till er som var mina bloggvänner på den tiden – hälften så många var ni men lika god stämning hade vi då.

Jag hade börjat få förvärkar, det visste jag inte då men det var bara drygt två veckor kvar tills Matheo skulle dimpa ner. Innan dess skulle jag ta mitt körkort, så jag övningskörde till Dalarna och tillbaka, magen mot ratten.Jag visste det inte då, men en vecka senare skulle körkortet vara mitt.

Jag undrar vart jag kommer vara om ett år. Förmodlingen i New York med en ny knodd i magen. Hoppas det i alla fall. Eller så är knodden född. Jag är inte gravid i alla fall, inte än. Men det är ingen stress. Det händer när det händer.

Hur mår ni? Vet ni vad ni gjorde för ett år sen och hur tror ni att det kommer se ut om exakt ett år?

 

Bloggvännerna har ordet

24 svar till “För ett år sedan och om ett år”


 1. Fru K Porschemamman skriver:

  För ett år sedan satt jag med min tio dagar gamla lilla tjej i famnen, läste din blogg och höll tummarna för att du skulle hinna klara körkortet innan Matheo kom. Fast då visste vi förstås inte att det var Matheo.. 🙂

 2. pilla skriver:

  För ett år sedan var jag i Caribien och USA, solade, sprang, badade och festade. Nästa år hoppas jag på att jobba i sluttampen på något stort och utmanande jobbprojekt och gärna springa en löprunda på kvällen.

 3. Så fint! Jag hade ganska precis fått ett riktigt drömjobb på en fin byrå och nu ett år senare meddelade jag att jag ska sluta och förhoppningsvis också läsa teologi till hösten! 🙂 Så om ett år har jag precis läst klart om jag kommer in( utbildningen är ett år) och är iväg på nya äventyr! Hoppas på långa varma resor, bröllop med min älskade man och kanske har vi flyttat till en ny stad också 🙂

 4. Kul med en liten tillbakablick! 🙂 Din mage var så fin med Matheo där i!
  För ett år sedan pluggade jag till min stora terminstenta ute i solen, brände mig rejält och längtade till Canada dit jag åkte för 2 veckor direkt efter tentan. Minns att när jag var i Canada så var jag så nyfiken på när er lilla bebis skulle komma att jag varje gång jag kom åt wifi uppdaterade mig på vad som hände 🙂
  I år har jag ingen stor tenta men sitter istället med en stor uppsats som ska in imorgon. Går segt men jag försöker kämpa på!
  Och om ett år, då är jag snart klar med men utbildning och gör de sista finjusteringarna på slutuppsatsen innan jag börjar på mitt drömjobb! Förlovad kanske jag är då dessutom, men det är inget jag styr över helt 😉

  Ska bli ett kul år! Får se vad som händer 🙂

 5. Sandra skriver:

  För ett år sen höll jag på att stressa ihjäl mig med alldeles för mycket jobb och B-uppsats. Jag klarade mig igenom den tiden, men fortsatte in i depression och utbrändhet.

  Just nu sitter jag med C-uppsats och det är mycket att göra, men jag har bara en sak att fokusera på och min mentala hälsa är på topp.

  Om ett år då har jag tagit min examen för länge sen, tagit körkortet och jobbar för fullt! Förhoppningsvis har jag flyttat också 🙂

 6. Em skriver:

  Jag hoppas på att jag om ett år vågat tagit steget att köra eget företag med illustration och grafisk form fullt ut. För ett år sedan började jag arbeta heltid och hade två småbarn under 3 år, var lite stressad då.

 7. För ett år sedan var jag höggravid, följde din blogg slaviskt och körde även den sista raggar-träffen med magen vid ratten 🙂
  Iår kör jag igen, men med mer plats 😉
  Inom ett år hoppas jag på ett syskon till vår dotter som är två veckor yngre än Matheo 🙂

 8. Emma skriver:

  För ett år sedan exakt gjorde min pojkvän slut med mig. Från ingenstans.
  Han hade inga känslor kvar. Hade tråkigt. Ville vara ung, gå ut och festa, vara med kompisar och bo ensam. Jag var helt oförberedd. Bara dagen innan hade vi ju firat hans födelsedag…
  Jag stannade ändå hemma den natten. Sov i vår säng, ville hålla handen men han var stenhård, ändrade sig inte.

  På morgonen tog jag mina viktigaste saker och åkte därifrån. Stängde av mobilen och satt ensam i en park och kände mig tom. Vid 1830 satte jag på mobilen, 27 missade samtal, massvis med sms. Och så ringde det igen. Övervägde att trycka bort honom men valde att svara.
  Han ångrade sig sa han. Födelsedag (redan 26!?) Mormor på akuten. Allt på en gång och det enda han kunde förändra, tyckte han, var vårt förhållande. Men han älskade mig, var kär i mig, snälla kom tillbaka!

  Nu firar vi snart 3 år ihop och har det underbart!
  Om 1 år hoppas jag att vi har börjat planera bröllop och att vi varit på Aruba eller ett liknande underbart ställe under vintern.

 9. För ett år sedan hade jag ganska nyligen upptäckt din blogg, hade fullt upp med sluttentor, pendling och extraarbete. Om ett år är vår lilla bebis nästan ett år och förhoppningsvis har jag fått testa på att arbeta på ett av mina stora drömföretag inom byggbranschen under våren. Kanske vet jag också då om jag ska läsa vidare till hösten i Lund eller Stockholm. Jag hoppas jag tagit mod till mig att söka till Stockholm, Handels hade varit en dröm!! 😀 /J

 10. Jenny skriver:

  Hej Elaine.
  För ett år sedan hade mina värkar precis börjat, jag kände den första vid nio på morgonen. Kl. 9.20 imorgon är det exakt ett år sedan vi fick träffa vår älskade Victor för första gången! ♥ Vilken lycka!
  Jag läste din blogg redan då och väntade med spänning på att även ni skulle få vara med om det bästa i livet-att få bli föräldrar. Tänk att tiden går så fort!

 11. Anny skriver:

  För ett år sedan tentapluggade jag inför min sista terminstenta. Min svärfar hade precis fått cancerbesked. Nu sitter jag också och pluggar, svärfar finns inte längre i livet. Om ett år hoppas jag att vi kunnat bearbeta sorgen, att jag avslutat min utbildning och hittat ett jobb jag trivs med! Och att jag och min man fortfarande är starka i vårt förhållande, och såklart att alla jag älskar mår bra.

 12. Hope skriver:

  Du var så fin Elaine!
  För ett år sedan låg jag inlagd på SÖS (opererades för utomkveds) hade din blogg som tröst i allt elände. Men vet du vad, förra veckan så var jag på yterligare ett återbesök pga att jag skulle få svar på min magnetröntgen och läkaren säger glatt ”om tre månader så kan ni försöka igen”
  Det var nog det sista jag trodde läkaren skulle säga, jag är fortfarande chockad. 🙂

 13. Linda skriver:

  För ett år sedan försökte jag lära mig leva ensam efter ett lång och dåligt förhållande som precis tagit slut, idag är jag bara glad att det tog slut. Jag har vart singel i ett år och det har vart ett förbannat härligt år trots motgångar.

  Om ett år hoppas jag att han som idag ger mig fjärilar i magen är han som jag lever med, vi bor någonstans i närheten av mina föräldrar och framför allt hoppas jag att jag är lika lycklig och nöjd med livet om ett år som jag är idag 🙂

  Kram på dig!

 14. Marie-Louise - Fångar dagen! skriver:

  För ett år sedan hade jag fullt upp med de sista bröllopsplanerna inför den stora dagen 9e Juni! Pirr i kroppen och idel glädje. Jag hade precis börjat på, vad jag trodde, ett temporärt jobb men sitter fortfarande kvar på samma jobb. Planerar detta år vår bröllopsdagresa och om ett år hoppas jag på att vi kanske utökat familjen lite… 😀

 15. Erika skriver:

  För ett år sedan var jag överbelamrad med tentor och inlämningsuppgifter samtidigt som jag var involverad i en massa projekt. Min skada hade dessutom precis blivit betydligt sämre så allt såg ganska mörkt ut. Nu har jag visserligen också en massa inlämningsuppgifter och tentor (om 32 timmar ska jag ha skrivit 10 sidor och förberett en presentation) men jag har precis fått tid för operation samtidigt som nästan alla projekt är avslutade innan tentaperioden börjar! <3 Om ett år har jag om allt går som det ska precis lämnat in min C-uppsats och jag har förhoppningsvis ett jobb att gå till efter examen eller har blivit antagen till en masterutbildning:) Jag hoppas att jag har flyttat eller är på väg att göra det!

 16. Sofie skriver:

  För ett år sen satt jag spänt och väntade på att det skulle bli oktober, så att jag kunde få göra min bröstförminskning.
  Nu är den gjord, och jag trivs med livet som det är. Sambo, schysst lägenhet och ett jobb jag trivs med.

  Om ett år hoppas jag att min situation är likadan som den är idag, förutom att jag har gjort en större resa och sett lite mer av världen.

  Pratar vi 2 år fram är jag förhoppningsvis förlovad 😉

 17. Åh, jag älskar sånt här. För ett år sen hade man aldrig kunnat gissa hur det skulle vara nu och det ger hopp om framtiden. ”Det är roligt att leva och se hur det går” som någon sa. 😉

  För ett år sedan pluggade jag i Skövde och kämpade med det sista på C-uppsatsen för att bli färdig psykologisk coach. Jag flyttade tillbaka till Stockholm i mitten av maj och var jättenervös och orolig över om och hur jag skulle kunna försörja mig på mitt företag direkt efter studierna. Jag hade precis upptäckt möjligheten att jobba som frilansjournalist och sålt in mina allra första artiklar (till Cosmopolitan) och var allmän snurrig inför den stora förändring det innebar att avsluta studentlivet och börja bygga min dröm.

  Såhär ett år senare kan jag konstatera att det gått hur bra som helst att försörja mig på företaget. Jag har haft coachingklienter hela tiden, publicerats regelbundet i över 10 tidningar och föreläst en del. Har träffat många nya härliga vänner i Stockholm och brutit kontakten med andra. Nästa steg är att skriva en bok om attraktion (mellan människor, inte i universum) och om ett år kommer den vara skriven och klar för längesen och på väg ut ur förlagsmaskineriet, vilket kommer leda mig ett steg närmre min dröm att resa land och rike runt och föreläsa om det. Då kommer jag också ha träffat och leva ihop med min man, resa mycket och ha ännu fler helt fantastiskt inspirerande människor i mitt liv.

 18. Sussi skriver:

  För ett år sedan hade världen precis rämnat omkring mig och sorgen var exakt en månad gammal idag. Idag är livet så oändligt mycket lättare och vackrare och mer underbart än jag någonsin kunnat ana! Tänk vad ett år kan vara betydelsefullt!

 19. Jenny skriver:

  Hej! Det vore kul med ett inlägg om hur du ser på din graviditet så här efteråt? Vad kommer du göra annorlunda nästa gång och vad är du glad att du gjorde, typ mat, träning, vila, umgås med vänner m.m. Jag är gravid nu och det vore kul att höra lite hur du ser på det i efterhand till skillnad från när du var mitt upp i det.

 20. Tack vackra du för att du delar med dig! Älskar att läsa inlägg som dessa. För ett år sedan såg mitt liv helt annorlunda ut på ett sätt. Jag bodde i Florens och tog dagen som den kom, levde det typiska La Dolce Vita. Hade det helt fantastiskt. Men längtade efter något annat, mer givande. Blev Raw Vegan över en natt i januari och har inte sett tillbaka sedan dess. Aldrig mått såhär bra och startat upp ett företag med min syster. Vi ska ner till Ghana i juli för att starta upp vår egen soltorkning av mango! Det känns helt fantastiskt. Så många nya dörrar har öppnats när man följer hjärtat. Bor i Amsterdam för tillfället och älskar varenda stund av det!

 21. Alexandra skriver:

  Hej Elaine jag hade inte last din blogg pa ett tag, och gick igenom det jag hade missat.

  För ett ar sedan var jag ocksa hög gravid.

  Om exakt ett ar skulle jag önska att jag var pa en shopping resa 🙂 Men kommer hem efter 2 dagar da jag maste baka tartor till sonens 2 ars kalas!

Lämna en kommentar