Nödsituation för Skitungarna


Ni som följde bloggmiddagen och Lottas blogg så vet ni att hon brinner för ”de fattiga barnen i Afrika”. Idag gör jag det med och delar därför med mig av det hon skrev igår.
20130510-000106.jpg

Det här går inte längre för Emma. Det är kris och verksamheten för barnen hotad. Jag har i natt mailat de stora bloggarna i hopp om hjälp. Nu ber jag dig om du har en blogg, facebook, Twitter, grannar, eller kollegor att fråga och dela detta. Det hela är mycket olyckligt och Emma vädjar nu om all akut hjälp. Summan är 20 000 som behöver komma in. Kära bloggkollegor och läsare. Jag brinner mycket för gatubarnen i världen. Framför allt sedan jag själv blivit mamma. Att tvingas leva på gatan, äta sopor och försörja sina syskon när man själv är liten är obegripligt och svårt att tänka på. Svenska Emma Kock som bor och driver barnhem i Uganda har nu ett stort och akut problem. Lasten som jag och många andra fyllt med blöjor, leksaker, välling, sängkläder, skor, fotbollar etc har nu äntligen efter flera månader anlänt i hamn. Men tullen vägrar att släppa ifrån sig den och kräver Emma på en orimlig införselskatt på 20 000 kronor. Emma har sedan några dagar försökt prata med ministeriet om att slippa tullskatten eftersom det är pengar hon inte har samt gåvor till gatubarn som annars levt på gatan. Den höga kostnaden kan eventuellt sänkas mot betalning till enskilda tjänstemän eller handläggare (ren korrumption) men Emma vägrar gå den vägen. Nu när containern kommit fram kostar den även pengar varje dag att ligga i hamn. Tanken är att vi, med gemensamma bloggkafter kan sprida frågan virtuell på alla våra sociala plattformar. Att vi faktisk kan hjälpa de här barnen som väntar och längtar efter sin saker och att Emma och alla de som kämpat för att fylla den här lasten kan pusta ut. Tanken på att de inte ska få sina saker gör mig helt knäckt. Om vi alla kan kopiera detta inlägg eller själv formulera om det med egna ord (det bästa) och länka till bloggen våra skitungar, barnens egna namn på sig själva, eller skriva ut Emmas kontonummer till Handelsbanken direkt kanske vi, som sitter här hemma i vår trygga värld och med stor cybermakt, kan vända den här skutan. Du skulle göra mig så oerhört glad om du vill hjälpa till. Det är snabba ryck. Men du kommer bli belönad i känslan av att förändra utsikterna för någon annan. Stor kram, Lotta Gray AKA Vimmelmamman
20130510-000113.jpg
Emma: HANDELSBANKEN 6759 KONTONUMMER: 726 881 732
Märk ”Container”

Jag är inte den som lägger pengar i bössor i stan. Jag pengar i händer där jag ser att det gör skillnad. Emma är en eldsjäl. Det är inte många 26-åringar som beslutar sig för att åka till Uganda för att ta hand om tretton gatubarn. Det är inte många oavsett ålder som gör det. Hade vi fler Emmor så skulle världen bli bättre – på riktigt. Jag vill bidra till en sån värld. Autogiro från mitt konto blir det från och med denna månad. Läs för övrigt kommentarerna på bloggen efter krisen, världen känns himlans fin.

/Elaine, ska ringa sin revisor för att fråga hur mycket hon får skänka från bolaget.

Bloggvännerna har ordet

4 svar till “Nödsituation för Skitungarna”


 1. Sandra - Lastbilschaffis och blivande 2-barnsmorsa! skriver:

  Om alla ger det lilla de kan så kan många bäckar små….

 2. EllinorO skriver:

  Det är så fint med Emma hon är en sann eldsjäl. Det tråkiga är att vi inte kan ge något alls just nu. Jag är nyopererad och sjukskriven innan var jag arbetslös och min Make pluggar på MDH. Men när jag får ett jobb ska jag skänka pengar och göra något aktivt för att göra livet bättre för någon annan.

 3. Anna-Karin skriver:

  Åh, jag blir så glad att du uppmärksammar det igen (och att så många har uppmärksammat bloggen och deras knipa)! Tack Elaine!

 4. Helene skriver:

  DONE! 🙂 Hoppas fler ge vad de kan, så kanske de kan få sin last och till och med pengar över att fortsätta sitt viktiga arbete.

Lämna en kommentar