Vi ska titta på huset en gång till…


Det känns nämligen som mitt drömhus. Jag har tittat på det varje kväll innan jag har gått och lagt mig. Nackdelen är att det är så himla långt ut och att det bara finns en toalett på övervåningen. Annars känns det verkligen som ett hus som jag skulle kunna leva med.

Jag bävar mig också för Solsidan som är den närmsta kommunala kopplingen. Är det bara en massa rikemansbarn som mäter sitt värde i pengar? Det vore ju helt hemskt. Jag tror ändå att områden som Älvsjö eller kanske Sollentuna där skolorna både är villabarn och folk som inte har det lika bra ställt, att de ändå möts. Det vore ju det allra bästa. Men jag måste ändå se huset igen. Jag såg att Jessica Folcker bor på Älgö. Hon verkar cool och är ändå i min ålder. Kanske vi kan leka? 😉

Bloggvännerna har ordet

23 svar till “Vi ska titta på huset en gång till…”


 1. Veronica - träningstokigmammaledigdistriktssköterska skriver:

  Vilket fantastiskt hus. Gå på magkänslan! Det gjorde vi, och inte ångrat oss en sekund. Jag kommer fortfarande ihåg känslan under den första visningen på vårt hus, ”här ska vi bo” och det kändes så rätt.
  Lycka till!

 2. Albinssonskan skriver:

  Jättefint hus, verkligen!!!

  Oftast har magkänslan rätt, gå efter den!

  En fråga bara; ”bara en toalett på övervåningen”. Är det så viktigt att det står ich faller med denna brist, eller kan du/ni leva med att den ene får springa ner på toa. Eller menade du att det bara finns en toalett och den är på övervåningen?

  Tack för en bra blogg!

 3. Det ser helt fantastiskt ut! Vad kul det ska bli att få följa ert husköp och flytta-in-huset-tid 😀 Kram och glad påsk!

 4. Mara Frändegård skriver:

  Jag har både flyttat ut från stan för jag blev förälskad i ett hus och in till stan igen.
  Men mitt råd är att provåka till ditt jobb i rusningstid fram och tillbaks så du verkligen får en känsla om det är något du verkligen tycker funkar.

  Det funkade inte riktigt för mig men jag hittade ett hus i Bogesund och dit var det usla kommunikationer men det funkar ju för andra så det är mitt hetaste tips! Lycka till!!!

 5. Karin skriver:

  Elaine åker mest taxi så kollektiv trafiken är väl inte ett problem gällande husköp:)

  • Elaine skriver:

   Nja, taxi från Älgö (45min) skulle drabba ekonomin på en helt annan nivå än taxi från Liljeholmen till stan (10 min). Så nånstans går min gräns också. 🙂 Ojojoj får hjärtklappning när jag tänker på hur dyrt det skulle bli. haha!

 6. Terese skriver:

  Det ser jättefint ut!
  Jag kan verkligen rekommendera att flytta till Älgö, det är som att bo i skärgården men ändå på hyfsat avstånd från stan.

  Jag är själv uppväxt i Botkyrka och numera bosatt i Saltsjöbaden, och här har mina barn nu gått i skolan. Visst har det varit en viss stress för barnen med all ”pryl-hysteri”, men det är ändå värderingarna och beteendet inom familjen som avgör. Det kommer ni att hantera galant 🙂
  Lycka till!

 7. mininotavel skriver:

  Älskar din blogg!! Jag kan säga att det är den enda jag läser!
  Boa Sorte na compra da casa, que vcs achem a casa dos sonhos! Cheia de alegria, paz e muitas coisas boas, para ti e tua familia!

 8. jeskan skriver:

  Jättefint hus! Men kom ihåg att man kan ändra på allt förutom läget. Så om ni inte är nöjda med det så kanske det inte är rätt hus för er? Hur fint det än är.. Kram!

 9. Ser jättefint ut! Har du körkort och bil? Kram

 10. Johanna skriver:

  Men det finns ju en toa uppe och en nere! Det klara ni er på 😉 Fantastiskt fint hus! Men vad är det för fördomar du har? ”Är det bara en massa rikemansbarn som mäter sitt värde i pengar?” Visst är det mkt ”rikemansbarn” i den trakten. Men bara för att man är ”rik” måste man väl inte mäta sitt värde i pengar? Hoppas ni hittar ert hus till slut!

 11. Maria skriver:

  Att leta hus är inte lätt men när känslan är rätt och läget känns bra så ska man våga satsa lite 🙂 lycka till!!!

 12. Ilva skriver:

  Fina du:) vars har du lagt alla dina klänningar? Dags att ta fram och visa dina vackra ben!!! Inte alls ang huset…..;)))

 13. Fastna inte i ”husfällan” bara. Räkna plus och minus för just er. Vad är egentligen bäst om ni tar bort alla ”man borde” i huvudet..

 14. Elin skriver:

  Go for it! Om ni kunde tänka er att bo i Sigtuna så är väl Älgö mycket bättre. Inte särskilt off och väldigt härligt. Lycka till!

 15. Jag är pinsamt dåligt bevandrad i Stockholms förorter men jag håller med jeskan, det enda man inte kan ändra är läget. Gillar du inte läget – köp inte huset! Satsa annars på att hitta det perfekta läget och bygg eget hus?

 16. K skriver:

  Vackert! Själv har jag efter månader av huslängtan börjat tänka om. Ett litet, lättskött radhus med lagom trädgård nära havet, det passar nog den här familjen bättre. Känns som att det ger större möjlughet till att resa så mycket som vi älskar att göra.

 17. Sofia skriver:

  Halloj!, ett super fint hus men Älgö är bedårande men det är inte så många som bor där året runt och dom som gör blir det ju ett evigt åkande etc. Jessica F har flytta ifrån Älgö btw… Jag har bott i Nacka i 10 år så har du frågor så svarar jag på allt (är lite av en hus och områdes expert:))
  Sofia

 18. […] Lisa saknar jag faktiskt ord för. Sån rolig människa, skön, snäll, kompetent och så gillar hon hiphop. Kan det bli bättre? Vi har jobbat ihop i 1.5 år och grymmare person hittar vi inte. Man kanske kan tro att det är akward att bo med sina chefer i ett hus i Visby en vecka, men vi har det soft. Drack rosé och grillade gjorde vi igår. Jahopp! Då ska man hitta ett bra hus hemma i Stockholm då! Gärna en större version av drömmen ute på Älgö! […]

 19. […] Gud vad jag kan tänka på det där underbara huset som vi tittade på för några år sedan! Ett New England hus med så vackra fönster! Minns ni det? Huset som låg ute i Älgö. […]

Lämna en kommentar