Något att säga om Sigtuna?


För hade vi haft råd med det här huset så hade jag flyttat dit imorgon.

Jag kan verkligen släppa Stockholmsförorterna. Man får SÅ mycket mer för pengarna utanför, sen känner jag ingen dragning till stan alls. Det är viktigt att det finns bra skolor, förskolor, grönområden och nära till Arlanda och/eller Bromma flygplats. Jag har aldrig tänkt på Sigtuna förut, men nu börjar man ju tänka. Vet ni något om området och vad det är för slags folk som bor där. Inga bratsungar, för blir Matheo en brat så måste jag nog hänga mig.

Bloggvännerna har ordet

25 svar till “Något att säga om Sigtuna?”


 1. Towe skriver:

  Megafint! I want it. Sa om du inte ar snabb nog sa tar jag det fore. 😉 Sigtuna ar fint, mysig by/stad och helt ok manniskor tror jag, inga brats alltsa. Matheo blir ingen brat aven om han skulle umgas med brats, han har foraldrar som inte later honom bli en brat. Men apropa pa huset, megasnyggt. Sant i Zurich omradet skulle kosta kanske 75 millar fast da skulle det inte vara sjotomt, det hade nog gatt pa flera hundra. Pjuh. Jag far ocksa dromma lite till. kram towe.

 2. Caroline skriver:

  Jag är uppvuxen och bodde i Sigtuna tills alldeles nyligen, det är en jättemysig stad och fantastiskt fint på sommaren! Munkholmen är ett jättefint område! Älskar närheten till vattnet och naturen, samtidigt som det bara är ett stenkast till Arlanda och nära till Stockholm. Finns bra förskolor och skolor, men själva klimatet är tyvärr ganska hårt tycker jag, med mycket ”brats”. Det är väldigt viktigt med ytan, dyra kläder och prylar av ”rätt märke”…

 3. Victoria skriver:

  Hihi. Förlåt, din sista mening var verkligen helt underbar! 🙂

  …men samtidigt, hur gör man? Hur uppfostrar man fina ungar som kan stå emot trycket utifrån och bli självsäkra trygga individer? Blir alldeles orolig ibland och undrar var man ska bo för att mina två små ska få en bra uppväxt och barndom.

  • Jonas skriver:

   Du får nog flytta till en annan planet är jag rädd. På den här planeten är det bara ondska och socialdarwinism precis överallt. Finns inga sörgårdsidyller isolerade från den brutala omvärlden

 4. alexanda skriver:

  Hole mole! Vi har precis samma smak när det gäller hus. Älskart! 😀

 5. Haha.. Älskade din sista kommentar om det där med Matheo. Vi får hoppas att du slipper ta till sådana drastiska metoder, det hade varit fint om du kunnat hänga med ett bra tag till! 😀 kram /J

 6. Piffi skriver:

  Typiskt brat-hus – klart han blir en brat om ni bor sådär!

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/internatelever-doms-for-misshandel_7936644.svd

 7. Sara skriver:

  Självklart massa brats där- internatet är ju där:)

 8. Jenny skriver:

  Har bott i Märsta och var ofta till Sigtuna, jättemysig ort! Men som någon skrev väldigt mycket märkeshysteri.. Har du tittat något på Sollentuna? Finns jättefina hus där i Edsviken och det är inte alltför långt till bromma flygplats eller arlanda! 🙂 skolorna har jag hört ska vara ok.

 9. Vicky skriver:

  Hälften av eleverna som går på SSHL är ju extern elever, så det är inte bara fullt med brats! Sigtuna är en jätte mysig stad och det finns flera bra butiker tycker jag! Det är ca 20 mins till flygplatsen.

 10. Vivi skriver:

  Vi bor själva i Sigtuna och trivs hur bra som helst. Gott om vänner som har barn som växer upp här och genom området blir man ju inte per automatik ”brattig” utan snarare så styr de värderingar, normer och uppfostran man får med sig från hemmaplan.
  Närheten till naturen både sommar och vinter är underbar. Pendlingen till Arlanda löjlig, ler varje gång även om det blir fakirflyg. Stan i sig är mysig med en bra blandning av butiker, caféer och helt ok utbud på restauranger också.

 11. Tina skriver:

  Sigtuna som stad är mysigt, framför allt på sommaren, men som tonåring är det ingen jättehit att bo där. Det är liksom bökigt att ta sig in till stan, först med buss en rätt lång bit och sen pendel i närmare 40 min (från Märsta). Är man inte beroende av allmänna kommunikationsmedel kan jag tänka mig att det är betydligt lättare.

 12. Anna skriver:

  Täby! 20 minuter till stan. Mycket natur, bra förskolor, skolor, stort och fint centrum.

  Lövbrunna, Trädgårdsstaden

  • Tittijj skriver:

   Ja Elaine, flytta hit till Trädgårdsstaden så blir vi grannar!
   Skulle gärna ha dig som granne och filosofiera tillsammans med på en lekdejt 😉

 13. Jättefint men tänk på att brats är inte en definiton av att man bor i stan. Flyttar du till en lyxig kåk i Sigtuna så kan jag garantera att varannan unge är just vad du kallar för ”brats”. 🙂 förortsbrats är ju av den värre sorten enligt erfaranhet.

 14. Sofia skriver:

  Om jag har uppfattat det rätt så bor Hannah Graaf och hennes familj i Sigtuna, så kolla in hennes blogg kanske 🙂

 15. fanny skriver:

  How about Uppsala? 😉 blir bara smidigare och smidigare att pendla mellan Uppsala och Sthlm, och man har dessutom en riktig stad att bo i, inte bara en förort..

 16. Helena skriver:

  +1 för Sollentuna. Mycket fina områden som Edsviken med sina superdyra hus och ”vanliga” villaområden som Töjnan och Eriksberg/Helenlund med hyreshus insprängda lite överallt så att det inte är helt segregerat som i typ Danderyd och Bromma (och täby?). 11 min med pendeln till stan från Helenelund, Kista runt hörnet (20 min gångväg från helenelund) e4an går rakt igenom kommunen, 20-30 min med pendeln till arlanda, ny tvärbana på g…

  Gick i helenelund i montessori, iofs lite speciellt då alla hade rika och engagerade föräldrar, några år var vi bara 10 st i klassen… De vågade inte slå ihop oss med någon annan klass ;). Men kul att det där också finns en klass från stupvägen (eriksbergsskolan… iofs en del villabarn där med, men de som skriker högst får liksom definiera klassen) och en från tegelhagen som är ett radhus/kedjehus område vid Edsviken men inte alls snobbigt mer helylle. Iofs finns väl silverdal nu, så något har kanske ändrats. Så förutsättningarna för att bli vad man vill som barn finns liksom =).

 17. Sofia skriver:

  Sigtuna är en mysig liten stad! Tyvärr så är min uppfattning om ungdomar från sigtuna att de är lite ”förmer”, då har jag bott i Märsta mestadels av mitt liv. Tror dock att de fått det mesta från sina föräldrar så tror inte att det beror på stället de bor på. Allt grundar sig nog i hur man väljer att uppfostra sitt/sina barn 🙂
  Men det här är ju min högst personliga åsikt – inget som behöver stämma överens med andras uppfattning. Plus att en behöver ju inte välja att gå på internatet när man väl kommer upp i den åldern, det finns andra skolor.

  Supernära till Arlanda och inte långt in till stan. Bussarna går för det mesta med halvtimmes trafik till stationen om man inte vill åka bil. Vackra omgivningar och speciellt fint under sommarhalvåret eller förresten på vintern också.

  Har nog aldrig skrivit en kommentar på en blogg så får väl passa på att säga att jag har blivit smått beroende av din sen jag hittade den! 🙂

 18. Malin skriver:

  Jag bor i Märsta (i samma kommun som Sigtuna) och har gjort i hela mitt liv. Sigtuna är en jättemysig stad. Munkholmen (som huset ligger på) ligger fint vid vattnet. Från Munkholmen är det nära till flera bra förskolor (Munkebo och Graniten ska vara bra vad jag har hört) samt skolor (S:t Gertrud). Sigtuna är full med mysiga caféer, restauranger och omgivningar. RC Chocolat, Valvet, Tant Brun 32 rum och kök måste du testa. Den nödvändigaste servicen finns längs Stora gatan så som ICA, Systembolaget, Apotek, frisörer, blomsterhandel, vårdcentral med bvc, tandläkare och diverse ”krimskramsbutiker”. Vid storhandling får ni nog ta er till Märsta, men det ligger ju på vägen. Till Arlanda tar det med bil ca 15 minuter. Kollektivtrafik går med bussar regelbundet från Sigtuna till Märsta där pendeln tar 35-40 minuter in till t-centralen. Men SJ går resan på halva tiden.

  För mig som bor i Märsta så är Sigtunafolk ”fiiinare” än Märstafolk. Eller, de försöker nog framstå som det i alla fall 🙂 Men som någon skrev ovan. Matheo kommer inte bli så enbart för att ni bosätter er i Sigtuna 🙂

 19. Anneli skriver:

  Hej!
  Flytta till Vaxholm, finaste stället tycker jag. Mina 3 barn har vuxit upp här. Nära till allt.
  Mvh Anneli

 20. Elin skriver:

  Jag skulle verkligen vilja tipsa om Ekerö. Helt underbar miljö och underbara. Fråga vad Caroline Gynning tycker, nyligen flyttat dit. Värt att kolla in på hemnet.

 21. Ingrid skriver:

  Själv är jag uppväxt i område liknande Sigtuna där alla grannarna är läkare eller advokater. Och ja, då har det ibland blivit så att vännerna har varit märkesintresserade och många har haft fritidsintressen som segling och golf istället för billigare idrotter.
  Men samtidigt har jag genom mina föräldrars bekantskapskrets och genom alternativa fritidsintressen träffat större grupper folk som inte haft råd med märkeskläder o dylikt. Och denna mixen är det som är det viktiga tror jag för då blir man inte brat men kan vara i olika sociala sammanhang och lätt smälta in. Man får liksom en bredare bild av samhället.
  För mig har detta resulterat i att jag älskar segling (överklasshobby) och scouting (billigt där verkligen alla har en plats), jag föredrar billigt fika på något mer anonymt hak för där kan man sitta länge och snacka istället för dyra inneställen.
  Och framförallt har jag lärt mig att vad mina vänner bär för kläder eller har för bakgrund spelar ingen som helst roll, bara de har något under pannbenet så det är givande att umgås med dem.
  Det jag vill ha sagt med detta överdrivet långa inlägg, det är onödigt att undvika perfekta platser för eventuella brats, det viktiga är bara att skapa kontraster och inte isolera sig till en sorts människor, vilket jag tror att du och Gustav aldrig kommer göra. På så sätt kommer Matheo själv och fördromsfritt välja sunda och smarta vänner i framtiden med olika bakgrunder och erfarenheter.

 22. Elli skriver:

  Jag röstar för Knivsta! Ingen förort till Stockholm, men ändå så nära. Pendeln går förbi, nära till Arlanda och Uppsala, sjö med badplats på sommaren och fin skridskois på vintern. Mycket barnvänligt! Flyttade hit för två år sen och stortrivs!

 23. Anna Z skriver:

  Sigtuna är fantastiskt fint! Det bor ”fint” folk där, men det ska man inte haka upp sig på 🙂 Det finns bra skolor att välja mellan; SSHL, vanliga kommunala skolor och waldorfskola (där jag själv gått). Och det där huset du länkade till… det är sjukt bra läge där på Munkholmen, men det finns ju fler hus där. Och det är nära till badstrand och skolor by the way… 😉

  Förresten så är jag sugen att läsa mer retorik , funderar på att utbilda mig till något i den riktningen. Jag undrar; vad har du pluggat?

  Kram!

Lämna en kommentar