Dagens tanke


Har ni några drömmar som skrämmer er samtidigt som det skulle vara så kul om det hände? Min och Gustavs gemensamma dröm är att bo i New York cirka två månader om året och jobba där. Jag vill föreläsa och skriva böcker där borta. En underbar dröm som skrämmer mig samtidigt som den gör mig glad – det är att drömma stort. Vad drömmer ni om?

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Dagens tanke”


 1. J skriver:

  Jag skulle vilja vara min egen, ha mitt eget företag så småningom. Men pluggar fortf till byggingenjör och det är dessutom en mansdominerad bransch så det är precis som du säger, det känns lite skrämmande! Kram /Josse

 2. Leila skriver:

  Jag drömmer om två saker främst. Dels att säga upp mig från min fleråriga anställning och bli egen företagare, och dels att bli gravid och få barn som man ska fostra och ta hand om i närmare 20 år. Skrämmande, men ack så fantastiskt det verkar!

 3. Cilla skriver:

  Jag skulle vilja driva ett stuteri och föda upp hästar och försörja mig på de. En barndomsdröm, men med bebis just nu verkar de dumt å säga upp sig från ett fast jobb.. Men någongång i framtiden 🙂

 4. Ann skriver:

  Jag drömmer om att utbilda mig till civilingenjör, trots att jag knappt läst någon matte eller fysik. Sedan vill jag jobba med att ta fram design och inredning-produkter. Kanske starta ett företag med schyssta villkor, bra och miljövänliga produkter som gör skillnad för människor. Målet är att bara behöva jobba 75% och ändå leva ett gott liv, ha en fin familj och hus vid havet med lite får, kanske någon get och lite höns. En dröm som känns väldigt långt borta, och som hisnar lite i magen, men som jag är säker på att jag kommer kunna uppnå efter mycket slit! 🙂

  Tack för en inspirerande blogg! Du imponerar på mig mest varje dag Elaine!

 5. Ulrika skriver:

  Jag drömmer smått, en dröm är att åka utomlands själv och det ska jag göra i september. Får lite panik varje gång jag tänker på det men ser ändå fram emot att åka.

 6. matilda skriver:

  Min dröm är att läsa och så småningom få jobb utomlands med något som jag älskar. Sitter ofta och läser och planerar men alltid med ett nervöst pirr i magen. För även om det är svårt så är det ju faktiskt också möjligt!

 7. Felicia skriver:

  Min absolut största dröm är att ha hela mitt liv i Buenos Aires. Jag har aldrig ens varit i Sydamerika men jag bara Vet att det är där jag hör hemma av hela mitt hjärta. Den drömmen skrämmer mig för att den skulle kräva så mycket uppoffring relationsmässigt men den är Min och den Ska bli sann. Kram

 8. pilla skriver:

  Man måste drömma stort! Att bli framgångsrik i mitt jobb, bo utomlands igen, skaffa familj, vara frisk så jag kan träna så mycket jag vill och resa massor!

 9. […] ni idag? Har ni någon oförskämt stor dröm som ni hoppas ska bli er verklighet en vacker dag? Jag läste igenom era drömmar häromdagen och blev så inspirerad!   Sharing is […]

Lämna en kommentar