Första svaren


  1. Hej!

Jag läser ekonomi och vill gärna lära mig
Retorik, vad tipsar du om för litteratur om
Jag i detta fallet vill lära sig mer på egen hand?
Och vart övar jag, om jag inte har en presentation
Eller så?
Kul blogg att läsa:)

Hej Jenny! Jag rekommenderar all litteratur om retorik/kommunikation på engelska. ”How to make people like you in 90 seconds” är grym. Sen Henrik Fexeus böcker är grymma.

Johanna skriver:

Wei! Frågestund! Älskar fin blogg! Min lilla prinsessa fyller 3 månader så lite större än Matheo. Men inte mycket
Tänkte fråga om att vara mamma är som du tänkte innan, när mini låg i magen? Jag fick en jobbigt period efter några veckor när ingen var som jag hade trott och sömnbrist på det! Tänkte bara höra hur du upplevde det?

Svar: Min jobbiga period kanske inte har kommit än? Men det jag tycker är jobbigt är inte sömnen, utan tanken på att jag inte skulle vara en tillräckligt bra mamma. Liggamma is the shit – som någon bloggvän sa. Det har verkligen hjälpt mig med sömnen.

Josefine skriver:

Hej Elaine! Jag är en ny bloggvän som är gravid i v. 31. Jag undrar om du har några tips inför den allra första tiden när bebisen kommit ut? På BB och de första dagarna hemma. Det känns som att det är något man inte kan förbereda sig på hur det ska vara men du kanske vet nu vad du skulle ha sagt till gravida Elaine. Tack för en bra blogg!

Svar: Oj, det känns som jag födde igår så så mycket perspektiv har jag inte än. Lär känna din bebis och strunta i alla som vill träffa er och hetsar när barnet är född. Gå in i bubblan och strunta i de andra, vi gjorde tyvärr inte det och någon kom hem till oss och smittade Matheo. Var SJUKT noggrann med att snoriga personer inte kommer hem till er och alkogel om de ska hålla i bebben.

Lotta skriver:

Hej Elaine,
Jag gillar verkligen dig och din blogg! Jag har en fråga som kanske är för privat men jag undrar lite med jämna mellanrum om din pappa. Har ni ingen kontakt? Du nämner din farfar och farbror osv. men aldrig din pappa. Är det för personligt så är jag helt med på det.

Svar: Hej Lotta, vad roligt att du gillar bloggen! 🙂 Ni var många som frågade om min pappa. Och ja den frågan är privat. Puss!

Yasmine skriver:

Hej Elaine!

Ni var ju i Dubai för inte så längesedan och eftersom att jag ska gifta mig om 2 veckor så undrar jag om Dubai är något du kan rekommendera för ett nygift par, och eftersom att vi är unga, 20 respektive 22 år så vill vi inte att det kostar oss för mycket iheller. Och hur var det med priserna där nere? Kostar det skjortan att äta middag eller hur ska man göra? Om inte, har du några andra tips på något fint ställe att åka till som är relativt billigt att leva på? Dubai såg ju helt underbart ut.

PUSS&KRAM!!

Svar: Hej Yasmine, grattis till giftermålet! Jag skulle inte rekommendera Dubai trots att det var häftigt att vara där så är det inte mitt favoritresemål. Dyrt behöver inte alltid vara bra. Barcelona är min favoritstad i Europa, speciellt under sommaren. Så himla romantiskt och det behöver inte kosta en massa för att man ska njuta av staden. Ta bara en promenad från gamla stan till stranden och ni kommer uppleva en massa härligt, mysiga cafén och talanger till gatumusikanter – kostar ingenting. Puss på dig!

Jasmin skriver:

Tack för en bra blogg som är väldigt välskriven! Jag undrar, har du några syskon och lever dina föräldrar? Kramar

Svar: Hej, japp jag har syskon och båda mina föräldrar lever. Men jag nämner dem sällan för att de inte vill medverka i bloggen speciellt inte när den börjar bli så stor. Mamma däremot hon är gärna med, men hon är en teaterapa som jag. 🙂

Hedvig skriver:

Hur många år är du ?

Svar: Hej, Hedvig, jag är 30 år. 🙂

Hej Elaine!

Jag är en av dina nyare läsare.
Du har en helt underbar blogg, bra stämning, peppande inlägg och du verkar vara en vettig människa på många sätt och vis.
Jag har precis fått reda på att jag är gravid och jag undrar lite över hur ni tacklade frågor och kommentarer som ”är det inte dags för er att skaffa barn snart” osv i början av er graviditet, innan ni berättade om den? Och hur tidigt berättade ni för era nära och kära?

Kram och tack, för att jag alltid känner mig glad när jag läser dina inlägg.

Svar: Hej Susanna, vad roligt att du tycker om bloggen och roligt att du hittade hit! 🙂 Åh, det är så svårt att ljuga i början. Jag är sämst på att ljuga. De som frågade, såg igenom mig. Men de som inte frågade ljög jag för från första början, sa att jag gick på Viktväktarna och att alkohol innehöll SJUKT mkt points. Isabella trodde inte på mig. 🙂 Kram

Maria skriver:

Hej, jag och min vän håller på att starta upp ett företag. Jag undrar vad du har för tips till oss? Du kan följa med vår väg till att starta ett företag på http://www.ineedadollar.devote.se

Kram

Svar: Hej Maria, mitt tips är att sikta högt och utmana er att anta utmaningar och kontakta kunder som ni egentligen inte vågar, men vill kontakta och jobba med. Det var min metod. Kram

;

Majaskriver:

Vilken dag, tidpunkt och plats är du född på? (Jag är intresserad av astrologi )

Svar: Oj, jag är född den 26/7 1981, 17.20 tror jag och i Sverige. Hoppas det var svar nog, vet inte mer. 🙂

Emmaskriver:

Va kul med frågestund =).

Vad är ditt bästa tips för att få en kille att tycka om en?
Bästa makeup tips? Sminkar du dig mycket?
Jag är en väldigt blyg person, hur ska man göra för att komma över sin blyghet.? Jag känner för att jag är blyg så känner jag att folk kör med mig, hur ska jag lära mig att säga ifrån?

Svar: Vilken rolig fråga! Mina bästa tips för att få en kille att tycka om dig är att du tycker om dig själv först. Det finns inget sexigare än en person med självförtroende och som verkligen är vän med sig själv. Strunta i alla andra regler. Make-up-tips för att få en kille att tycka om dig är – Less is More! Få killar gillar smink. Sminka dig på ett sätt så att du knappt ser sminkad ut, jag försöker förstärka mina egna färger så gott det går men har nästan aldrig smink. Gustav tycker det är fint när jag har lite mascara, men han avskyr fondation, puder, ögonskugga och sånt – så det har jag lagt ned. För att komma över din blyghet så är mitt snabba recept att studera oblyga personer som är coola, hur de säger ifrån med stil – studera dem, gör som dem men gör det på DITT sätt. Kram på dig!

Cskriver:

Hej Elaine, först: tack för att vi får följa din jättebra:a blogg.
Jag undrar hur länge du/ni har känt Jossan och Crille? Ha en fin helg!

Svar: Hej C, jag har känt Crille i sex år och Jossan sedan de blev tillsammans för 4,5 år sedan. De är två av mina absolut bästa vänner. 🙂

emiliaskriver:

Hej Elaine! Jag är en ny bloggvän och följer dig titt som tätt! Jag skulle vilja veta hur du kläckte nyheten för Gustav om att du var gravid? Fick ni reda på det samtidigt eller visste du först? Ha en fin helg.

Svar: Jag gjorde graviditetstestet på när jag var på väg till Örebro. Jag brukar alltid äta godis dagen innan mens för då har jag ett galet sug. Det konstiga denna gång var att suget aldrig tog slut. Jag hade ätit godis i fem dagar, ringde min kusin som sa ”du är SÅÅÅÅ gravid!”. Jag köpte ett test och gjorde testet på Radisson blue vid t-centralen. Där fick jag reda på att jag var på tjocken. Klurade på hur jag skulle berätta det till Gustav. Väntade tills jag kom till Örebro och ringde honom från hotellet, men jag ringde med videocam så jag fick se hur han såg ut. Han var så rolig, han började räkna ut när ”knodden” (som blev arbetsnamnet) skulle komma och kom fram till att ”det blir maj/juni, men det är ju bra”. Haha, han är så organiserad! 😀

Jenniferskriver:

Hej Elaine!

Jag undrar om du vill berätta lite mer om din förlossning? Hur gick det till? Var det så som man kan föreställa sig? /Jennifer

Svar: Jennifer, det var MYCKET värre. Utan att gå in på några detaljer, eftersom det är privat, så kändes det väl ungefär så här när allt var klart.

Karin skriver:

Hej! Jag har sett i bloggen att du umgås med Blondinbella. Jag blir lite förvånad över det Ni verkar såå olika och hon är väl 10 år yngre? Hon verkar stå för allt som du inte står för. Vad har ni gemensamt egentligen? Jag tycker att du överglänser henne i allt! Coolare, ödmjukare och smartare Kram

Svar: Hej Karin! Tack och lov så umgås jag inte med folk som är identiska med mig, då hade jag blivit så uttråkad. Ålder ser inte jag heller som ett hinder för vänskap, jag har goda vänner som är både 10 år yngre och 20, ibland 40 år äldre än mig. Personer är personer oavsett ålder. Bella och jag har massor gemensamt samtidigt som vi är väldigt olika, men det är bara skoj. Hon är inte lika personlig i sin blogg som jag är så ni får ju inte se alla underbara sidor som vi närmsta får se. Hon brottas med livet hon med, är otroligt kärleksfull och hjälpsam mot sin omgivning – men det är inget hon skryter om eller nämner – det är sånt som vi runtomkring henne ser. Jag skulle kunna skriva massor om vilken fin person och vän Bella är, men eftersom hon själv väljer att behålla en del integritet på sin blogg så ska jag inte vika ut henne här.

Jag och Bella, på ett dansgolv i Barcelona förra året. 🙂

saraskriver:

hej!

Undrar hur du får ditt hår så fint? rakt och platt när du har afrohår (har oxå det därav min fråga)….plattar du varje dag? eller har du kanske kört någon behandling? isf vilken?? och berätta gärna om den då jag är träött på mitt hår som är uppsatt varenda dag för det är på tok för tjockt och lockigt. tips tack!
tacksam för hjälp!

Svar: Hej Sara, jag går till Blacknuss Hair n Care på grevturegatan i Sthlm. Jag kör inga behandlingar utan Deshimona tvättar, blåser och plattar håret åt mig. Jag skulle aldrig klara det själv. Gå till henne en gång så kan hon förklara hur man gör – väl investerade pengar.

Liseskriver:

Jag vill veta mer om ditt körkortstagande. Jag håller på att ta och är livrädd för att köra. Snart 30 år men vill ha ett om man skaffar kids, misstänker att det underlättar…
Ge mig lite tips på vägen. Berätta lite om ditt pluggande och vad du fick göra på uppkörningen.
Kraam

Svar: Hej Lise, jag läste körkortsboken två gånger. Sen körde jag STR:s teoriprov på nätet 40 gånger, de frågor jag inte fixade pluggade jag på. Himla bra pluggmetod. Här kan du läsa om min uppkörning. Kraaaam

Bea skriver:

Hur bra du skulle du säga att du pratar portugisiska? Från en skala 1 – 10, hur bra du förstår när de i brasilien pratar med mig osv.
Kram

Svar: Hej Bea, jag skulle säga 5, de förstår mig och jag förstår allt. Men det är svårt att dra skämt på portugisiska, kan man det så tycker jag att man är en 10:a, då förstår man inte bara språket utan också kulturen. Kram

Emmaskriver:

Jag har ingen fråga, vill mest säga att du verkar vara en helt fantastiskt underbar vän, fru och mamma. Med tanke på den värme och kärlek du kan föra fram via en blogg, så kan jag bara fantisera om hur du är i verkligheten. Det lugn, den glädje och de kloka tankar du sprider får mig på riktigt att känna mig bättre till mods de stunder livet känns tufft.

Svar: Gud vad du är go! Tack snälla, stooor kram!

Erica skriver:

Vad är det bästa med att vara mamma? Kram

Svar: Det gränslösa kärleken och känslan av att en annans liv går före det egna. Jag gillar hur jag hamnar längre ned i prioriteringslistan, men också hur saker som kändes viktiga förut känns ganska menlösa nu. Det tycker jag är underbart, hur chillad man blivit med saker och ting. 🙂 Kram

Annieskriver:

Hej Elaine!
Jag undrar hur din relation till dina (eventuella) ex ser ut idag? (Eventuella säger jag för jag har faktiskt ingen aning om ditt tidigare kärleksliv). Din vän Isabella verkar ju hålla kontakten med Nils. Vad har du för erfarenhet av kontakt med ex? Hoppas inte frågan känns för privat.

Svar: Hej Annie, din fråga känns inte alls privat. Jag har ingen kontakt med mina ex eftersom jag inte har haft något riktigt förhållande innan Gustav. Jag har aldrig varit så seriös som Bella var med Nils. Jag var väl en vilde kan man säga, reste omkring och ville aldrig binda mig. Sen var jag fokuserad på karriär också, vänner betydde mer än någon svartsjuk pojkvän (många som jag började dejta var svartsjuka).

Rebeccaskriver:

Hej. Jag är ny här och kommer absolut att stanna
Du uppdaterar verkligendin blogg bra. Alltid när jag är inne finns det nåt nytt att läsa, grymt.
Min fråga kanske är lite för privat men frågar ändå: Tjänar du bra pengar på din blogg?
Och hur träffades du och Gustav? Jobbar ni tillsammans?
Kram och tack för att du bloggar!!

Svar: Hallå Rebecca, jag tjänar inte en krona på min blogg idag. Mest för att jag gör det på skoj, sen är jag nyfiken på hur stor den kan bli. Jag tjänar så bra på mitt vanliga jobb – författare, föreläsare, retorikkonsult och vd för retorikbyrån Snacka Snyggt.” Gustav är min agent. Har du missat hur Gustav och jag träffades?!?!?! Du kommer bli förvånad! 😀 Läs hela berättelsen här!

Maria sskriver:

Hej! Har du slutat amma? Tyckte du inte om det? Blev själv mamma för 7 1/2 vecka sen och jag tycker det är set finaste och mysigaste som finns!! Grym blogg!

Svar: Neeej, jag helammar och jag ÄLSKAR det! Förutom när det gör ont, vilket det gör ibland. Matheo blir tjock och fin av min mjölk, nu väger han 4.5 kilo. 😀 Hoppas på att kunna helamma ett år.

Johanna skriver:

Hur får man det jobbet du har? Vad har du för utbildning och vad handlar dina föreläsningar om? Kram från Johanna

Svar: Hej Johanna, jag har en fil kand i retorik. Här kan du se vad mina föreläsningar handlar om; www.elaineeksvard.se Kram på dig.

Och that’s it för den här gången, fortsättning följer.<

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Första svaren”


  1. anna skriver:

    Helamma kan man inte göra 1 år då får ungen närinsbrist. Efter 4-6 månader behöver de även annan mat.

  2. Jan Lahti skriver:

    Vem är författare till boken ”How to make people like you in 90 seconds”, som du refererar till inledningsvis?

Lämna en kommentar