Nu har knodden äntligen fått ett namn


Efter många om och men så har vi tillslut beslutat oss för att döpa honom till

Orvar Star Eksvärd.

20120614-092551.jpg

Hahahahaha, näe, var inte oroliga. Men OJ vad jag hade velat se era miner när ni läste det!! 😀 Nej så här är det att det stod mellan Adrian, Damian, Tiago och Matheo. Adrian var min favorit länge och er också har jag förstått, men när knodden kom ut och var så ljus så kände både Gustav och jag att något mer exotiskt men inte för komplicerat namn skulle vara fint och gärna brasilianskt. Tiago är brasilianskt, men vi tyckte inte det passade knodden. Damian vill vi ha uttalat till Deymion och det blir svårt i Sverige. Så vi tog förslaget som några av er bloggvänner hade. Tillåt mig presentera:

Matheo Gustav Oberlan Eksvärd

20120614-093441.jpg

Gustav efter pappa, Oberlan efter min älskade morbror i Brasilien.

Matheo betyder Guds gåva, ingen dålig betydelse.

Stavningen med th för att vi hoppas att hans smeknamn blir Theo istället för Matte.

/Elaine, spar Adrian till nästa pojke hon tror att det kommer bli en mörkare pöjk.

Ps: För de PK läsare därute som tycker att det är taskigt att jag gör narr av namnet Orvar så finns det endast 267 Orvars i Sverige så oddsen är inte jättehög att de skulle läsa min blogg. Och om du Orvar mot all förmodan läser bloggen så är jag hemskt ledsen ❤ för att jag gör narr av ditt namn.Ds

Bloggvännerna har ordet

72 svar till “Nu har knodden äntligen fått ett namn”


 1. Carolineeilondon skriver:

  Hej, vilken underbart fin liten kille och ett jattefint namn! Jag ar nybliven mamma till isaac 14 veckor. Isaacs pappa ar svart och isaac var vit nar foddes, valdigt ljus. Nu efter 3 manader ar han mkt morkare, pigmenten kan ta ett tag tydligen. Intressant!
  Du ar otroligt vacker och gor ett toppen jobb, tom mjolkfabrik eller inte:)
  De forsta veckorna ar sa omtumlande och utmattande och hemska och fantastiska saklart. Jag tror jag grinade varje dag i 7 veckor:)
  Du gor ett toppen jobb!
  Caroline i london

 2. Alva skriver:

  Matheo, så himla fint! Jag tycker namnet passar perfekt till er lilla pöjk! Stor kram till dig Elaine, jag tycker att du är toppen! Du är en riktig förebild, så klok och så inspirerande. Tack and keep up the good work! Kram /Alva

 3. Alexandra skriver:

  Haha jaaa du skulle sett min min. ^^ Liksom:”Orvar? Va?” Haha, blev riktigt lättad faktiskt sen när jag såg vad han ska heta på riktigt och det var ett JÄTTEFINT namn, inte bara namnet utan HELA hans namn/mellannamn/efternamn. Passade fint ihop. 🙂

 4. Anna skriver:

  himla fint namn, bra val!

 5. Veronica skriver:

  Jättefina namn men vänta du bara, min son föddes kritvit. Nu är han ett ettårigt yrväder med stora mörka lockar och ljusbrun hy 🙂

 6. Maria skriver:

  Superfint namn! Vi har också två ”färdiga” namn men det kanske inte alls känna rätt när den lille/lilla kommer till oss!
  Matheo var jättefint till er prins!

 7. Angelica skriver:

  Matheo var vad vi skulle döpa vår knodd till om det skulle bli en pojke – men nu blir det en flicka så det föll bort :-).. Finaste killnamnet!

 8. Flizans skriver:

  Han är en självklar matheo 😀 ni gjorde ett utmärkt val till er lilla knodd! Matheo kommer att bli en riktig liten tjejtjusare! Kram x

 9. Amanda skriver:

  Haha, underbart med Orvar! Det heter min systers katt och var även det ord/namn som min systerson lärde sig först 😉

 10. Met skriver:

  Hahaha ja, jag erkänner att jag såg ut såhär: :O
  Matheo är jättefint!<3

 11. Ninni skriver:

  Fint! Glöm inte att hålla mjölkbomberna ordentligt varma. En sval vindpust kan räcka för mjölkstockning och det är inte kul. Lev livet lite lugnare och nu och passa på att bara dräll omkring lite.

 12. Linnea skriver:

  Haha, Orvar Star, höll på att sätta i halsen!

  Härligt att ni äntligen kom på vad han heter, fine lille Matheo!

 13. Nathalie skriver:

  Åh! HEJ MATHEO! Vilket fint namn du fått!<3

  PS. ÄLSKAR!! Oberlan! Har aldrig hört det namnet tidigare men det är verkligen underbart!

 14. J skriver:

  Haha.. Usch, jag skrek i högan sky när jag läste det första! Snacka om att bjuda på en nagelbitare alltså! Haha.. Fina namn blev det iaf! Underbart att läsa sin blogg, humorn är iaf helt intakt 😉 kram /Josse

 15. Towe skriver:

  Haha! Jattefina namn! Aven Orvar hade varit kul. Men Matheo ar jattefint. Snuttisen! kram towe.

 16. Andrea skriver:

  Hahahahaha! jag höll på att kissa på mig när jag läste Orvar (gravid), Matheo är verkligen jätte vackert!

 17. jessica skriver:

  Asså. Mina ögon ploppade nästan ut när jag läste ORVAR?! :O HAHA.
  Men Matheo var superfint och passande! Tyckte knodden annars såg ut som en Milo .. 🙂

 18. Astrid skriver:

  Haha!! Du är så sjukt rolig Elaine! Jag utbrast för mig själv: ”Orvar?” Och sedan såg jag fortsättningen: ”Star?!” hahaha

  Matheo är ett fantastiskt fint namn, det kommer bli kanon! 🙂

 19. Malin skriver:

  Men hej på dig Matheo! Det var bamne mig det finaste namnet du kunnat få!
  Kram Malin

 20. Anna skriver:

  Haha underbart:-)
  Erkänner att jag hann rynka pannan och börja fundera på hur ni tänkte:-)
  Matheo är superfint namn till knodden!

 21. Emshie skriver:

  Hahahaha herregud vad rädd jag blev när du skrev Orvar! Tänkte direkt på ”Orvars Korvar”.. Och sen Star?! Hahahaha, men vilken tur att ni gav honom ett sådant fint namn istället! 🙂

 22. Johanna skriver:

  Haha fy fan vad du fick mig där!! Tog ett tag innan jag skrolla ner, sög länge på karamellen ”Orvar Star.. Hm.. Jo men asså varför inte..man kanske vänjer sig..” 🙂 du är för rolig! Faktum är att när jag tänkt och sagt Orvar Star några gånger tycker jag att det är ganska coolt. Fast nej Matheo är sååå mycket bättre 🙂

 23. EL skriver:

  Hahahaha min lilla syster som är 9 år, satt bredvid o du skulle ha sett hennes min 😀 men sen vart det mkt bättre med Matheio 😀 jätte fint namn <3 min son kommer heta Leo 🙂

 24. Martina skriver:

  HAHAHA! vad rolig du är! Du skulle vilja ha sett min min…. 🙂

 25. EL skriver:

  Menar Matheo* sorry 😛

 26. Margherita skriver:

  Hahaha! Höll på att sätta i halsen! Damn, mina höga tankar om dig dök som en sten tills jag såg att det var ett skämt och att ni istället valt jättefina namn, då steg de hela vägen upp igen!
  Du är grym!

 27. Magdalena skriver:

  HAHAHAH tuuuuuuur att det inte blev Orvar! Orvar-korvar 🙂 Matheo är jättefint!!!!!!!!! massa kramar!

 28. Baba Jaga skriver:

  Hahaha Matheo är gulligt! Men nu för att vara lite lagom fräck skulle ni döpt barnet till Liam eller Kevin eller tjejen till Tindra eller Ängla skulle jag fått mig ett gott skratt. Grattis till Bebben!

 29. G.O.S skriver:

  haha ramlade nästan av stolen ju..de första namnen

  Fin fina namn ni har gett knodden

 30. Lise skriver:

  Flott navn! 🙂 Men jeg hadde egentlig trodd at et av navnene skulle bli Arne etter din farfar 🙂

 31. Jo allt skulle du nog vilja se mig när jag läste namnet Orvar! Haha!
  Slog nästan hakan i bordet och sa det rakt ut ”Orvar?!” och tänkte direkt på honom i bröderna lejonhjärta (för visst är det där namnet är med?). Haha!

  Men vad fina namn ni valde , låter helt perfekt! 🙂

 32. Sanna skriver:

  Hahaha, innan jag skrollade ner försökte jag få mig själv att acceptera ert ”första” namnval och det gick nästan, eller jag fejklog här för mig själv i alla fall.Vilken lättnad 🙂

 33. pilla skriver:

  Sötaste! Och fint namnval, gillar när det är en baktanke!

 34. Julia skriver:

  Hahaha ler meg ihjel Elaine! Jeg gikk på Orvar :)))

 35. Nkosazana skriver:

  Tycker inte Orvar var så fult.. Men star? Riktigt white trash varning på det. Så jag tänkte va?..

  Inte efter din pappa? Men kul att han har sin pappas namn ändå! Och ett brasilansk namn också. Mina barn har både svensk och zulu namn.

  Haha, svenska män har ganska starka gener, starkare än kvinnorna. Så vet inte om det blir mycket mörkare.. Min man gav min barn som såg så ljusa som ditt och jag är ganska mörk+100% afrikanska. Jag hade till och med papper på att jag var 100% afrikan innan.. Haha Apartheid is fucked up..

  Fast de mörknade efter ett tag, kanske din också gör det.. har två som ser ut som klassiskt coloured (Mulatt) och en som ser ut som en vit pojke med en solbränna och krulligt ljust hår.

  • A skriver:

   Haha, det er jo ikke slik det genetiske bestemmes. Det dreier seg om dominante og recessive gener. Dominante gener dominerer (duh …) over recessive, og det er uavhengig av foreldrenes kjønn.

   Elaine – herregud som du skremte oss med det første navnet, iallefall mellomnavnet!! Men dere landet på et veldig fint navn syns jeg. Jeg tror at han kommer til å bli mørkere etterhvert da, og herlighet som han kommer til å knuse hjerter om noen år! 😉

   Trivelig kveld!

   • Nkosazana skriver:

    Jo jag vet hur det funkar. Jag har en examen i biokemi, halv skojade bara. MEN vad jag har sätt så tar barn men vita pappor efter honom mer än vad vita kvinnors barn gör (general speaking).Inte bara jag som säger det men mina kompisar ser det också. Speciellt mina kompisar med bland barn i usa..

    Btw fick ta google translate på ditt inlägg, min svenska är inte så bra att jag fatta danska och norska 🙂

    • A skriver:

     Aha 🙂 Interessant! Jeg har selv en afroamerikansk mann, det blir spennende å se hvem våre fremtidige barn tar mest etter da! Vi får se om vi bosetter oss her eller i USA …

     Haha! Jeg kunne jo skrevet på svensk også, men man får holde på sitt språk! 🙂 Nordmenn flest har vokst opp med Pippi og Emil, så for oss kjennes liksom svensk helt naturlig! Fint språk er det!

     • Nkosazana skriver:

      Då skulle jag vara mer orolig över att bli lämnad än hur att de ser ut.. Dom är inte kända för att stanna kvar, som mina amerikanska vänner beklagar sig över. Samma med karibiska män som mina vänner i England säger..

      Skaffa för guds skull inte barn innan du gifter dig annars är det sure way till singel motherhood med barn som hatar dig för deras svarta pappa lämnade dem. Det finns tillräcklig med mulatter i värden i den situationen, bara se alla halv gambier här med vit mamma.

      Hoppas det går bra! Bara en liten varning lol, har hört för mycket historier om dem och jag kan statistiken.

 36. Evelina skriver:

  Så vackert! Det finns på min lista med men min sambo heter Mathias så det blir lite för likt tycker jag.
  Ett riktigt bra val 😉

 37. M skriver:

  Haha, sitter här och dricker kaffe! Började skratta och sprutade ut kaffet över datorn när jag läste Orvar! Haha!

 38. Kristin skriver:

  Hahaha!! Du är underbar Elaine!

 39. Annika skriver:

  Jag hann ju bli lite besviken med Orvar. Gillar din humor starkt Elaine! Tyckte han såg ut som en Theo första gången jag såg honom på bloggen. Pojken är så fin och namnvalet passar perfekt. Vad har han för ögonfärg förresten, tror inte jag har sett honom med öppna ögon än?

 40. Emelie skriver:

  HAHA!
  Höll på att dö när jag läste Orvar Star – stackars barn! Haha.
  Men ååååh vad fint namn! Matheo och Orbelan ååååh helt underbart!
  Så fin bebis!

 41. Elin skriver:

  Hahhahaha jag döööör. Jag önskar det fanns en webcam som fångade mitt garv. Jag skrek ”Orvar!!” och böjde huvudet bakåt i ett sånt där riktigt gapskratt. Matheo är betydligt finare på knodden 🙂

 42. Annelie skriver:

  Jösses vad min haka hamnade långt ner.. Orvar Star 😀 Jag ville till och med byta födelsedag när jag var liten för att Orvar hade namnsdag då och det var enligt mig (7år) det värsta namn som fanns i almanackan 🙂
  Sällan har jag skrattat så högt i min ensamhet när jag insåg att jag var lurad 😉

  Matheo däremot är väldigt fint!! Fint namn till ett fint barn!! Stort grattis till ert underverk 🙂

 43. Sandra skriver:

  Grattis till fina fina pojken. Jättefint namn 🙂

  Lycka till med amningen, och ge det tid. Jag höll på att bryta ihop när de sa på bb att det kan ta upp till 6 månader innan allt flyter på med den. Det tog inte så lång tid, tack gode gud…

  Men om jag får ge ett tips är det att lita på dig själv, fråga (precis som du gjorde) dem som står dig nära, och håll tuttarna varma. Sobea har fina sköna ullskydd till tuttarna.

  Ibland känns tuttarna HELT tomma, men tro det eller ej, det finns mjölk kvar. När man ammar reglerar bebisen själv mjölktillförseln i sina tillväxtperioder.

  Jo och en sak till 😉 Något som jag önskar att någon hade sagt till mig var att bebisen blev på påverkad av det jag själv åt. Lök, bönor, paprika = magknip på bebis. Men det kanske du redan visste!

  Jag gillar din blogg så mycket!!

  Varma Kramar till dig.

 44. Theodora skriver:

  Då delar jag och Matheo namnbetydelse. Men det finns väl fler guda gåvor 🙂 Grattis och ett supergulligt namn.. Gullig är han också. Tiden går fort. Min lilla tjej är 2 månader och oj säger jag bara. Hon känns inte som en bebis längre 😉

 45. louise skriver:

  hahaha, min min var nog ungefar: den dar elaine har ju alltid verkat sa vettig, men orvar?? star?? ehhhh.

  sjuk kul inlagg! 🙂 och fint namn pa fin pojke!

 46. Åhhh, det blev jättejättefint ju! Matheo. Underbart!

 47. Erik skriver:

  Jättefint namn! Höll på att sätta drickan i halsen när jag läste Orvar. Men Matheo! Perfekt 🙂

 48. Anna skriver:

  Matheo är väldigt vackert, men du vet väl att Matteus är skyddshelgon för skatteindrivare, tulltjänstemän, bokhållare och växlare? 😉

 49. Mima skriver:

  Haha hur kan alla reagera på Orvar!? Vad tycker ni om Star på en kille!!

 50. Sandra skriver:

  Hajade till på Orvar Star först och ba: ”men nääääää?” för det låg så långt ifrån alla namn ni hade diskuterat, men vilka fina namn han fick till slut! Matheo är jättefint!

 51. Smulan skriver:

  Ha ha! När jag läste namnet så sa jag
  till mig själv Orvar Star?! Men sen tänkte jag
  det måste va ett skämt. Den bar bra 😉

 52. Johanna skriver:

  hehe ja du har rätt. Tror jag läste första meningen flera gånger; Orvar Star Eksvärd, och Elaine och Gustav… Nä det kändes inte klockrent! Grattis till Matheo 🙂

 53. Ida-Fida skriver:

  Haha, jag tyckte faktiskt inte att Orvar var dumt alls, däremot kändes ”Star” lite knäppt. 😛 Matheo känns som att det passar honom väldigt bra. 🙂 Tror att alla har sådana där ”skämtnamn” som man skojar om. För oss här hemma är det Brynolf. 😀

 54. Vickan skriver:

  Men jösses Elaine, du hade nog skrattat så du kiknade om du hade sett min min samtidigt som jag läste det allra första. Tur jag läste vidare innan jag själv trillade av soffan, men vilket härligt och fint namn ni tillslut valt till knodden 😀 Passar honom utmärkt! Tack för att du fick mig att skratta från hjärtat efter en hektiskt och kämpig kväll på jobbet. Puss & kram på lill familjen

 55. Ulrika skriver:

  *lol*
  Jag gick så på det! 🙂
  Scrollade bara ner så att jag såg namnet och bilden och satt länge och filosoferade om valet. Till slut tänkte jag ”Ja, men okej då, vill de att han ska heta det så…Ja..” Och sedan så scrollade jag ner och såg att det fanns mer text, jag blev lite lättat måste jag säga. 😀

 56. Josefin skriver:

  Såå fint med Matheo, jag verkligen hoppades på det 🙂

 57. Delia skriver:

  Haha alltså halledar!!!!! Jag bara: VAAAA?!?!?! Orvar?! Star?!?! Herregud tänkte jag haha där ser man! Nen det var dagens alltså!

  Förresten, hej matheo o välkommen till jorden! Jättefint namn 😀

  Ps. ”Välkommen till jorden” är för övrigt en fin låt! Jag i bästis spelade in den låten o doppresent 🙂 ”handens fem fingrar” är också vacker!

 58. Stelline skriver:

  vaere för fel på Star? Prinsessan heter ju de!

 59. Johan Strålfors skriver:

  Matheo är ett mycket fint namn. Det är en bra anknytning till mammas brasilianska anknytning.

 60. Charlotte skriver:

  Min dotter ska heta Elaine. NÄ BA SKOJA! Hahahahaha.

  På allvar, är detta en tonårsblogg?

 61. […] Gud vad kul det var när jag lurade er att han skulle heta Orvar Star Eksvärd. Herregud vad jag fnissade bakom datorn trots att jag inte såg era reaktioner så kunde jag föreställa mig ändå. Jag har tänkt lite på det här med att de som visar intresse för ens barn respektive inte så mycket intresse. Tänk att det blev inte riktigt som man kanske tänkt sig. En som är långt ifrån en kan visa överdrivet intresse till ens barn, som en servitör på Primo ville jag nästan be att lägga ned när han jollrat framför Matheo i fem minuter när vi andra åt. Sen finns det personer jag känner som jag trodde och önskar hade varit mer intresserade, men för dom är Matheo en bebis som alla andra bebisar. Aj. […]

 62. Sandra skriver:

  Hahahaha, det här är fortfarande något av det roligaste jag läst på länge. Orvar Star.. Star?!?! hahaha

 63. […] /Elaine, garvar och tänker tillbaka på när hon lurade alla bloggvänner om vad Matheo skulle heta… Tihi. > […]

 64. Tissel skriver:

  haha. kramis

 65. […] varit fantastiskt, en ny Orvar Star Eksvärd! Hade betalat MYCKET för att se era ansiktsuttryck. Och en bok på huvudet tyckte några av er. […]

 66. Åsa skriver:

  Men hörni, Orvar är ju jättefint! Alla kan inte ha filmstjärnenamn. Sitter höggravid och googlar namn och blev glad när jag hamnade på Elaine Eksvärd som valt samma namn. Trodde jag. Haha vad smaken e olika. Det kanske blir en Orvar här ändå om jag vågar.

  • Jenny skriver:

   Haha samma här!! Tycker Orvar är stencoolt.. mycket häftigare än alla tramsnamn som fluktuerar Leo, Teo osv listan kan göras lång. Nä ett namn med karaktär ska det vara!!

Lämna en kommentar