Viktväktarna är så kul!


Jag och Meryem har gått med ihop och nu är vi lite fanatiska tillsammans – det är så roligt. Vi har signat upp oss för tre månader, det sköna är att man kan äta vad man vill. Men jag äter det som gör knodden glad och min PT Davids kost är riktigt bra so far. Jag äter det som jag gjorde när jag var en fitnesszilla. Så här ser appen ut. Superenkelt att skriva in livsmedel och man kan spara måltider som man äter ofta.

20120610-124443.jpg
Min app var lite skum den ville att jag skulle väga mig igår trots att jag började VV för tre dagar sedan. Så jag vägde mig, det är mycket vätska som jag tappar nu efter förlossningen. Det går inte så här fort annars. Min första målvikt är 77, 10% av startvikten. Jag har inget slutmål, vikten är inte viktig men det är en bra mall för att se att det går framåt. Jag kommer kolla midjemåttet om några veckor.

20120610-124805.jpg
Nu ser jag att inskrivningsdatumet är fel, då låg jag och kämpade med förvärkar.

Meryem och jag VV-peppar varandra, det är så kul!

20120610-125128.jpg
Hur mår ni fitnesszillaz där ute? Det är ju trist väder men då kan träning och hälsosam kost bli en boost i vardagen.

Puss på er alla!

Bloggvännerna har ordet

17 svar till “Viktväktarna är så kul!”


 1. Mina skriver:

  Jag är en nybliven tvåbarnsmamma som gick med i vv för en månad sen. Jag älskar oxå appen!! Den är toppen! Tyvärr har jag inte lika mkt motivation som er men nu när jag läser din blogg kanske jag kan få det :-)! Jättegrattis till er lilla!! 🙂

 2. HB skriver:

  David! Så fiint :))

 3. Elina skriver:

  Välkommen i VV klubben. Jag har varit med i ett halvår snart och har tappat ca 10 kg och då utan att röra på mig speciellt mycket. Nu har jag lagt in en växel till med mer promenader och rörelse! Nu ska bara magen försvinna! 🙂
  Sort Grattis till den lille krabaten och Lycka till med VV! 🙂

 4. Helena skriver:

  Jag kör också vv! Superbra!! Hur många points får du äta på en dag?

 5. Cecilia skriver:

  Fitnesszillan i mig har vaknat igen, har som mål att kunna springa hela min löprunda i sommar. Jag har aldrig joggat innan så det är lite spännande, hittills går det ganska bra faktiskt. Men i dag lärde jag mig den bittra läxan att alltid ta min pollenmedicin innan jag går ut i spåret, jag höll nämligen på att få ett astmaanfall efter halva rundan bara – så jag fick vända hem… Tar nya tag imorgon.

 6. HB skriver:

  Hihi åja :p

 7. victoria skriver:

  Hej Elaine! Jag älskar att träna egentligen men just nu har jag varit sjuk och inte riktigt fått upp motivationen än. Hur gör du för att alltid behålla motivationen? Kramar! 🙂

 8. Sara S skriver:

  Men så kul att det funkar för dig! Du har inspirerat mig till den grad att jag imorgon kommer att införskaffa ett nytt träningskort! Ser framemot att börja igen!

 9. Tina skriver:

  Känner mig som fitnezilla idag faktiskt! Körde ett löppass på 7 kilometer, och sista kilometern råkade jag få nån slags magkramp.. Sprang ändå på 8,5 i snitthastighet sista km. Tränar du något alls nu? Kan tänka mig att man måste vänta ett tag på att.. läka helt.. Många kramar till dig och familjen!

 10. tina skriver:

  Kaneke hamnar detta under filken ät bajs…. På ett sätt tycker jag att det är beundransvärt att gå med i vv när man just fått en liten. Klart att det är skönt att känna att man är på väg tillbaka rent fysiskt. Samtidigt så tycker jag att det är lite annorlunda att ha vikt som fokus första veckan hemma. Ammning kräver energi och tar massor av vikten. Att undvika för mycket fika och socker kommer man långt med. När det sedan finns tid och mod för längre promenader så rasar kilon. Det finns så mycket annat att tänka på så varför lägga ner tid och energi på något som du kommer att lösa genom träning när tid ges? Du kommer att bli snygg och vältränad. Varför så bråttom?

  • Elaine skriver:

   Haha, nejdå Tina det hamnar inte under ”ät bajs” du säger ju inget respektlöst utan tänkvärt. Jag tycker att det går att kombinera bebisbubblan med hälsotänk. Jag är ju en träningsmänniska så hälsosam kost tycker jag är spännande. Men vikthets däremot det gillar jag inte alls. Sen är det inte alls bråttom att nå en hälsosamvikt, med VV går det i en hälsosam takt. Tack för dina synpunkter, världen hade varit ganska så trist om precis alla var överens. ❤

   • Sofia skriver:

    Va bra att du svara på detta E. Har faktiskt undrat samma sak. Fick min lilla bebis för några dagar sen och än är allt så nytt. Så jag blev nästan stressad när jag gick in här då jag saknar motivation att komma i form helt så här nära inpå förlossningen. Men nu förstår jag lite mer hur du tänker och det låter vettigt. För vi är ju olika, detta är din grej. Jag går min väg och hoppas på att det inte blir för mycket viktfokus i din blogg. Den är ju ju så bra och du skriver så målande!
    Hoppas tonen i detta blev rätt, för jag gillar dig och förstår dig mkt bättre nu. Ibland är det dock lite svårt att få fram saker i skrift. Kram

 11. Oj jag säger det samma, varför starta med Viktväktarna så tidigt? Amningen kommer få dej att rasa i vikt snabbare än nån bantningsmetod! Det tillsammans med barnvagnspromenader och en hälsosam kost och nån god fika då och då (det är man värd efter långa vaknätter!) kommer du komma superlångt med. Efter tre månader eller så kan du göra en ny utvärdering och se om du ens behöver räkna points!

 12. Sandra skriver:

  Åh, vad kul med en bebis! Lycka till 🙂 Sedan vill jag också önska dig lycka till med viktVäktarna, kul att du redan är så entusiastisk. Ska bli kul att se hur det går för dig och vad du tycker om programmet. Är själv konsulent och håller nu mer i klasser. Har själv gått på programmet och nådde målvikt för ca 1 ½ år sedan 🙂 Är kanske lite opartisk i min bedömning men VV är bäst 🙂

 13. Paulina skriver:

  Elaine,
  Jag känner att jag bara vill skicka ett varningens ord. VV är inget jag hållt på med, men jag har ett antal arbetskamrater som gjort det, och en som är en riktigt fitnesszilla. Just hon har berättat att VV förstörde allt sunt tänk kring mat, och många andra höll med henne. Livet börjar kretsa kring poäng och fortsätter även efter att man slutat med VV, man skippar måltider för att kunna ”unna sig extra” en helg osv.
  Du får självklart fortsätta om du vill, men det känns lite som en skyldighet för mig att berätta för dem som talar om VV.
  Ha det gott! Pussa knodden lite extra från oss alla 🙂

 14. ÅB skriver:

  Savner et norsk alternativ for VV. 🙁

 15. emma-isabella skriver:

  Hej hej.. hur går det för dig med VV?
  Jag kör VV sedan 6 veckor.. händer ingenting på vågen.. Känns rätt surt med tanke på hur noga jag är med att väga, mäta och räkna mina PP 🙁

  Hur länge har du hållt på?

  Pepp

Lämna en kommentar