Fall inte för ord fall för handling


Har ni någonsin fallit för en velig person? En som inte ger klara besked om var ni står någonstans utan allt bara fortsätter som vanligt utan att du vet vart ni är på väg. Det enda du vet är att ju längre tiden går så är du på god väg att falla ordentligt för en person som inte ger dig klara besked. Det är verkligen bitter sweet love.

Hur gjorde jag? Först så gjorde jag alla misstag, jag vände upp och ned på min värld om jag fick ett sms från killen:

”Ska vi ses?”

Jag tjöt, blev överlycklig och sa till mina tjejkompisar att han nog vill vara tillsammans ändå. Jag ignorerade det faktum att det kanske var tjugonde gången som jag sagt så och försökt övertyga mig själv och min omgivning om att det nog skulle bli vi. Men ändå hamnade vi på ruta ett nån gång. Det där pirret i magen, lyckan över att han sa att han saknade mig, ville träffa mig. Underbar obeskrivlig lycka. Veckan innan sa han att han inte var redo för en relation, men nu NU lät allt bra igen. Vilken bergochdalbana. Nu skakar jag bara på huvudet och undrar varför jag inte blev irriterad istället. Mot slutet blev jag tack och lov det.

Jag såg mig själv som en beskyddare och vakt till mitt hjärta och jag såg honom som en som lekte med det – not ok.

För trettionde gången på 8 månader så skar han loss ännu en bit av mitt hjärta med orden:

”Du är underbar, men jag är inte redo för en relation. Jag vill vara din vän, kanske för livet”.

Själv var jag inte där, för jag var ju kär. Men då så slöt sig något över mitt hjärta och jag blev lite arg, men visade det inte då.

Sen kom sms:et en vecka senare

”Jag saknar dig, kan vi inte ses. Vill hålla om dig för just nu håller jag bara om tanken på dig”.

Han försökte väcka liv i mitt nästan brustna hjärta, men återupplivningsförsöken funkade bara på vakten i mig så jag skrev:

”Jag vet inte vad jag ska göra med den här informationen – ”kompis”. För mycket fram och tillbaka för mitt eget bästa. Hör av dig om du vet att du inte kommer köra det obligatoriska kompissnacket om en vecka. Annars får du ha det så bra. Jag är kär i dig, men jag är mer kär i mig själv för att låta mig bli sårad en gång till.”

Han hörde inte av sig igen och visst var det sårande för mig, för sanningen visade att det bara var tomma ord när han sa allt det snälla. Jag var tillgänglig och han utnyttjade det.

Det är viktigt att man vet sitt eget värde när man dejtar. Tar du skit så kommer du bli skitig och inte betraktas som så värdefull. Hitta någon att älska – men älska dig själv först.

Bloggvännerna har ordet

17 svar till “Fall inte för ord fall för handling”


 1. Mia skriver:

  Tack Elaine för alla dessa fina ord du skriver!

  Jag tittar in hos dig varje dag och dessa ord är fasen de bästa! Mycket pga att jag nyligen lämnat en snubbe som jag hade många års relation med men som aldrig menade allvar. Jag valde att avsluta och älska mig själv mer och visst det var jobbigt men nu i efterhand var det ett mycket bra beslut!

  Lycka till med körkortet! Du kommer greja det denna gång!

  Kram M

 2. J skriver:

  Älskar din blogg, den är grymt bra! Alltid lika nyttig och bra läsning. Känner igen mig i situationen du beskriver, både från förr men också nu. Önskade man hade någon att prata med som man kunde få några vettiga tips ifrån och även om texten har en bredd känner man sig iaf träffad på något sätt! Kom att tänka på att jag inte läst någonstans hur länge du och Gustav varit tillsammans så jag tänkte att det är lika bra jag frågar eftersom jag är så nyfiken! Så, hur länge har ni varit tillsammans egentligen? 😀 kramar /J

 3. Sofia skriver:

  Jag älskar dina fina ord Elaine! Tack för bra tips och tankar om livet och dina erfarenheter, de får mig att verkligen tänka efter en gång till. Tack!

 4. Fredrik Ö skriver:

  Hej,
  När kommer nästa omgång med svar från Gustav? Nyfiken :)!

 5. Jessika Rödin skriver:

  Åååh du är så klok, jag hoppas jag är lika klok om några år! För just nu känner jag mig inte alls klok, blev precis lämnad av killen jag älskar för andra gången för hans olika drömmar om jobbet. Och det känns i hjärtat men jag kan bara inte sluta älska denna underbara människa. Det är svårt när man står på olika plan i livet liksom. Men jag ska verkligen lägga allt fokus på att älska mig och mitt liv utan honom nu, allting löser sig ju på något sätt och man är ju starkare än man tror 🙂 Ville egentligen tacka för att du är så klok och peppande!

 6. K skriver:

  Låt mig bara säga halleluleja!!! Killar är grisar ibland. Fast andra människor kan också vara sådana, ex vänner. Våga sätta ner foten tjejer, var inte toffliga. Ni är värd någt helbra- inte halvbra.

 7. Josefin skriver:

  Så himla bra skrivet. Det skulle vara så himla kul om du samlade dina kloka anekdoter i en bok. Fullkomligt älskar de här inläggen! Tänk om 15-20-åringen i en varit så kolk, vad man besparat sig. Fast å andra sidan kanske man inte kommit dit man är idag om man inte genomgått all denna hjärtesorgen.
  Du står verkligen för den bästa bloggen!

 8. Gabriella skriver:

  elaine, jag älskar dessa inlägg!
  det här är verkligen sånt man behöver påminna sig om.
  är sedan fyra månader tillsammans med en kille. vi är jättekära, men pratar i princip aldrig i telefon, utan ses några kvällar i veckan. och smsar däremellan… han kan vara dålig på att höra av sig och stämma av saker och ting vilket lett till att jag ibland måste avboka andra planer för att invänta honom, och sedan kanske han ändå inte kan ses pga olika orsaker, och det får jag veta ”för sent”. ibland känns det som om han inte respekterar min tid (vilket väl egentligen i förlängningen mest innebär att han inte respekterar mig, men jag vill inte ens tänka tanken…).
  jag vet verkligen inte hur jag ska göra nu. jag är så kär. men olycklig. och det tär. så det här var bra läsning för mig just nu. tack!

 9. Sandra skriver:

  Jag var EXAKT där när jag var 17 (för fyra år sen). Vi var bästa kompisar, jag var kär i honom, och han var ”kanske” kär i mig men visste inte vad han kände. Vi bestämde oss för att gå framåt men INGENTING hände. Till slut orkade jag inte vänta på att han skulle bestämma sig så jag sa att det fick vara. Sen dess har vi inte haft någon kontakt, och det var helt rätt beslut för vi hade aldrig kunnat fungera i längden.

  Tyvärr har jag inte gillat någon sen dess och jag väntar fortfarande på att den stora kärleken ska uppenbara sig. Jag börjar tröttna på att vänta dock…

 10. Blombergs skriver:

  Måste säga att den här texten verkligen var ett uppvaknande. Jag fastande verkligen för den. Det är så sant allt det du säger, och jag blev verkligen peppad av att läsa den, tack så jätte mycket!

  skrev också om din text på min blogg, http://carolineblombergs.blogg.se/2012/may/elaine-eksvard-fall-inte-for-ord-fall-for-h.html

 11. K. skriver:

  Tack igen, för att du påminner mig om varför jag är klar, klar, klar med honom och mig. Att jag måste släppa taget om honom om jag vill hitta någon som håller hårt i mig.

  Hoppas vi springer på varandra i Vinterviken någon dag så jag får säga tack personligen.

  All lycka, K.

 12. Mia skriver:

  Tack fina Elaine för att du skriver sånt här. Är där just nu. Just idag tog jag tag i saken och fråga vart det här som jag och han håller på med ska leda till. Ingenstans, tycker han. Och nu känns hjärtat som i tusen delar.

 13. Liz skriver:

  När jag tänker efter så var det just så här i början på mitt nuvarande förhållande. Blev glad när han hörde av sig och släppte allt annat.. Han velade, jag blev sårad. Fram och tillbaka. Och ändå, den där känslan av kärlek som man inte upplevt för någon tidigare. MEN, jag sa ifrån och var riktigt duktig på det också. Tanken på att vara vänner kändes faktiskt ganska bra ändå när jag väl bestämt mig. När han därför skickade ett sms och sa att han tänkte på mig så bad jag honom att tänka efter lite närmare om det verkligen var mig han saknade eller om han bara saknade någon. Mestadels tror jag att han var rädd för att ge sig hän någon, men jag tror att han faktiskt blev än mer rädd av att han kunde sumpa det bästa som hänt honom för sn

 14. Liz skriver:

  Oj, råkade visst klicka på skicka kommentar.. Det jag höll på att säga var att sen hände det grejer och han visade att han brydde sig om mig på riktigt och vi blev ett par. Nu är vi förlovade sedan februari 2011 och i oktober detta år har vi varit tillsammans i 5 år 🙂 Jag tror att det bästa jag gjorde var att visa att jag älskade mig själv mest och att jag visste mitt egna värde och då tror jag att han insåg vilken tjej han hade framför sig 🙂 yeayy for me 🙂

 15. Oj så fruktansvärt bra skrivet. Och så sant! Jag gissar att vi är många som känner igen oss… Det gör jag iallafall, jag var (olyckligt) kär i under många år i en speciell kille, men nu har jag mött mina drömmars man och tänker sällan tillbaka på den tiden. Även fast det gav många fina minnen också så var det inget att bygga en framtid på! Nu är jag lyckligare än någonsin och har allt jag kunde drömma om 🙂

 16. Elina skriver:

  Skrev till den senaste jag dejtade när han efter vår uppbrott kom krypandes med komplimanger och förlåt-meningar att det var fint att han var så förstående och välmenande men det ändrade inte faktum att han slängde iväg mig som skräp medan någon annan (syftade på vänner familj och alla som uppskattar mig i deras liv) hittade mig som den största skatten på jorden. Efter det släppte jag bilden av han och mig helt och tog vara på mitt liv som om inget fattades. . Nu är jag nykär i någon jag just mött, som älskar mig som jag älskar mig. Därför fick han titeln. Min pojkvän ! <3

Lämna en kommentar