Dagens tanke om att vara sin egen bästa vän


När jag ser det här citatet så tänker jag inte så mycket på vad man lyssnar på för musik, utan vilka personer man lyssnar på i sin vardag. Kanske kan man tänka längre än så, det man tar in under sin vardag. Vad läser du för tidningar, bloggar, vilka tv-program tittar du på. Allt det här formar dem vi är eftersom det går in i vårt ”själsliga system” det processas undermedvetet så jag tror att man ska vara noggrann med vad man tar in. Läs inte skitbloggar, gör du det varje dag och känner att du faktiskt mår dåligt efter att du har läst så låt inte vanans makt ta över – sluta läs den bloggen.

Jag känner till folk som är otroligt negativa, de är verkligen det de lyssnar på. De har bara lyssnat på negativa röster och positiva kommentarer rinner av dem som teflon. De blir verkligen det som de lyssnar på. Vad och vilka lyssnar du på? Försök att ha som utmaning att ta in varenda liten komplimang, uppmuntran och klapp på ryggen du kan få. Försök att bli din egen bästa vän som säger snälla saker rätt ofta. Många gånger är vi vår värsta vän då vi säger ”Gud vad mycket finnar jag har”, ”Vad tjock jag är!” ”Herreguuuud vad blek jag är”. Tänk dig att du träffade en kompis som startade din dag med såna repliker, inte en bästa vän direkt. Hur illa är det inte om den värsta vännen är den du ser i spegeln. Ändra den vanan och bli din bästa vän, för vi förstår nog inte hur ledsna vi kan göra oss själva.

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Dagens tanke om att vara sin egen bästa vän”


  1. Theresia skriver:

    Skrev nästan samma sak på min blogg nyss, haha… 🙂 Kram Elaine! Älskar alla dina fina tänkvärda citat

  2. Linnea skriver:

    Jättebra skrivet! Särskilt viktigt att tänka på när man får ”goda råd” från människor som inte vet vad dom pratar om men ändå säger ”sådär kan man ju inte göra, det kommer inte funka”. Min riktlinje är att bara lyssna på dem som har skapat de resultat jag vill ha. Jag tar tex inte ekonomiska råd från någon utan pengar och går inte till en otränad PT. Superviktigt att lyssna på magkänslan också, särskilt om man vill göra något som ingen ännu har gjort.

  3. […] – slut citat härifrån. […]

  4. […] – slut citat härifrån. […]

Lämna en kommentar