Sista regnet av svar


Hej Elaine,

en fråga som absolut inte handar om dig :) Men jag har läst ett tag, tycker att du verkar klok och och jag har läst ett tag och du skriver mkt om kärlek och prinsar/grodor.

Jag har en fråga. Dejtade nyligen en killen, men som jag uppfattade det ganska… seriöst. Han ändrade dig däremot över natten och avslutade det hela på ett ganska dåligt sätt (via sms som jag fick fråga efter när vi dessutom bestämt att vi skulle ses och han bara försvann från jordens yta, vi är inte 14 – man kan i alla fall använda hyfs). Jag blev både besviken för att för mig var det oförväntat och hade förhoppningar, snubben gjorde en kovändning och skötte det dåligt. Jag är medveten om att vi inte hade lovat varandra någonting och att dejting innebär att man känner efter, men ändå.

Min fråga är egentligen, hur vågar man ut igen? Eller orkar? Just den här gången tog vi det långsamt och han verkade trevlig och gentlemannamässig och vuxen på ett psotivt sätt (jag är 23, det är ganska ovanligt bland studentkillarna fortfarande) – och jag kan bara känna att om jag ändå blev sårad, hur fan gör man då?/ S

”The best way to get over a man is to get under another” – Mae West

Nu säger inte jag att du ska ut och ligga runt, det jag säger är snarare att stirra dig inte blind på stängda dörrar när det står en massa öppna i framtiden. Jag har blivit rådumpad två gången först behövde jag slicka mina sår i kanske två månader, men att gå ut och dejta igen och få uppskattning var verkligen den bästa medicinen istället för att undra varför vill han inte vill ha mig. Undra istället vilka andra fantastiska snubbar där ute som tycker att ditt ex gjorde värsta missen och är så glada över att de får dejta dig. Med andra ord, gå mot framtiden – the best is yet to come.

Hej Elanie!
Tack för en jätte bra och inspirerande blogg, du får en att stråla av glädje varje dag! Och så vill jag önska er lycka till med Knodden och allt!

Du och Gustav gifte ju er för inte så längesedan, och nu är det min tur! Jag ska gifta mig i sommar men har ett problem. SKOR!! Jag hittar inga fina, höga skor till min brudklänning. Man vill ju ändå vara lite lång och känna sig fin i ett par fina skor. Hade du kunnat tipsa mig om några bra butiker, eller hemsidor? Tyvärr bor jag i Malmö, där utbudet är mindre än i Stockholm haha.. Men jag hade gärna uppskattat några tips. Var hittade du dina? Och tyckte du att det var svårt?

Tack för en underbar blogg och lycka till med allt!!! PUSS Yasmine

Grattis till bröllop! Åh, då ska du plöja dig igenom Bridezillakategorin så får du svar på alla bröllopsfrågor. Här är skorna jag hade på dagen D, jag älskar dom! Köpta i Sthlm men det går säkert att beställa via hemsidan. PUSS på dig med! 😀

Tack för en härlig blogg! Lycka till med livet och kärleken!
Jag undrar varför Gustav har fått smeknamnet grisen som stod skrivet på
hans födelsedagstårta?

Det är faktiskt inget större skäl mer än att jag tycker minigrisar är så sjukt gulliga och när jag känner att jag spricker av kärlek till Gustav så blir det ”grisen”. Jättemärkligt, han är inte ohygienisk eller så, han är bara så fin.

Hur har ni det med ekonomin, då menar jag inte hur stor ekonomi ni har eller sådant utan lite hur ni fördelar allt. Har ni all lön på samma konto eller har ni era privata konton fortfarande? Annica

Hej Annica, vi har delad ekonomi. Men lönen kommer på varsitt konto. Sen har vi gemensamt räkningskonto där alla räkningar dras och gemensamt matkonto. Så vi sätter in en klumpsumma på respektive konto så att det dras en gång i månaden – himla smidig. Men har någon mindre pengar så bjussar den andra osv, vi är väldigt generösa mot varandra och det finns inget ”ditt och mitt” förutom att Elaine AB äger jag till 100%.

Hej Elaine!
Jag vill tack för en inspirerande och väldigt rolig blogg :) Jag har precis fått reda på att jag är med barn och därför är jag ännu mer dragen till just din blogg. Det är härligt att följa med på din resa då jag själv ska få gå igenom en graviditet. Just nu har jag så svårt att ha på mig något eftersom det inte syns att jag är med barn utan jag ser bara lite extra ”mullig” och svullen ut. Har du några tips på vad jag ska kika efter för kläder?
Jag undra vart du får tag på alla fina kläder du har på dig? Den där svarta kjolen t.ex.

Ha en bra dag :) Sanna

Hej Sanna, jag vet hur det känns. Mina kläder är från HM och Indiska – där köpte jag kjolen för hundra pix. Himla skönt. Sök på business outfit kategorin så får du alla mamakläder, eller sök på Hot mama i sökfältet så ser du vart jag köper mina kläder. Lycka till och grattis till graviditeten. 🙂

Hej fina inspirerande Elaine,

kommer du att besöka Finland i ngt skede? Skulle väldigt gärna delta i ngn retorikkurs på den här sidan ö-sjön!

S

Hej fina S! Jag var i Helsingfors för inte för länge sen. Men kikar du på elaineeksvard.se och kalender så ser du mina närmsta destinationer. 🙂

Hej!

Gillar verkligen din blogg och dina råd och tips om att tala bra och snyggt. Jag undrar om du coachar privatpersoner, ett par timmar, om man skulle behöva lära sig mediaträning, t.ex. Hur mycket skulle det kosta?

Tack, Anna

Hej Anna, vad roligt att du gillar bloggen. Jag coachar sällan privatpersoner, men Diana på Snacka Snyggt gör det. All info om det hittar du här: Retorikakuten.

Hej Elaine!

Tack för en jättebra och inspirerande blogg! :)

Jag har en fråga om vardagsretorik.
Det är nämligen så att jag har en kompis som jag tycker jättemycket om men hon kan lätt bli väldigt fokuserad på sig själv och att diskussionerna oftast ska behandla hennes problem. Ibland när hon ringer och vill prata så handlar det bara om henne och hon frågar inte ens hur det är med mig.
Jag är inte den enda i vår umgängeskrets som tycker att detta beteende är jobbigt. När vi har försökt prata med henne så tar hon väldigt illa vid och försöker vända det till att vi inte tycker om henne vilket verkligen inte stämmer. Har du några tips på hur vi kan säga till henne på ett bra sätt så att hon kan ta till sig det vi säger? :)

Mitt råd är att vara ärlig och säg det när du är på gott humör istället för att vänta tills du har fått nog. Säg att ofta när du försöker berätta om något som kanske tynger dig så hittar hon sätt att prata om sig själv. Säg att det säkert inte är medvetet men att det ändå gör att du drar dig för att höra av dig till henne när du behöver prata och att du inte vill känna så. Om hon försöker vända det till att ni inte tycker om henne så säg: Jag tycker om dig, du har en massa kvalitéer som jag gillar. Men det är en av kanske 100 bra egenskaper som jag inte gillar och det är den här.

Har ni börjat att fundera på namn till knodden ännu :)

Nej, inget namn känns bra alls. Jätte-trist. 🙁 Det finns många fina som Leah, Adrian, Estelle (taget), Celine osv. Men knodden ska gärna ha något som är mer än fint, det får gärna vara unikt också.

Hej Elaine!
Egentligen har jag ingen fråga utan bara beröm :-) Jag tycker du är en supergo tjej och en riktig inspiration för unga tjejer. Gillar de små citaten som kommer upp på bloggen lite då och då. Har ramat in vissa, ger mig kraft när jag är ledsen. Skulle gärna höra dig föreläsa, fick själv gå en tråkig e-learing kurs i retorik på jobbet. Kul också att många ställer frågor om förhållanden. Många ser nog det du och Gustav har och önskar sig något liknande själva. Stor kram! Emma

Va go du är Emma, du anar inte vad din och andra bloggvänners kommentarer betyder. Som det känns nu så kommer jag aldrig att sluta med bloggandet. Stor kram

Hej Elaine!
Jag gillar ditt relationsfilosoferande, det är alltid så klokt! Min fråga är hur man säger till en familjemedlem, i detta fallet mamma, som alltid har behandlat en som mindre värd, med höga krav och har fått ta en massa skit i form av hårda ord och hot så fort det inte passar henne.

Har lixom nästan först nu blivit medveten om detta som vuxen och det hade inte varit okej om någon annan gjorde så. Hur säger man ifrån eller bryter för ett tag/alltid på ett bra sätt tycker du? För att den andre ska förstå?

Kanske blev en tung stor fråga, men tycker du är klok när det gäller relationer och jag vet att jag måste sätta nån form av gräns, men behöver förslag på vad man kan säga.

Kramar Johanna.

Hej Johanna, det är en stor och bra fråga du ställer. Jag vet inte om jag har några bra svar. Men min filosofi är att man ska göra sig förtjänt av bra relationer. Ett blodsband ska inte göra att man kan ta en för givet – tvärtom. Det är väl ändå dem man älskar mest som man ska behandla bäst! Jag har nära vänner som har varit dryga och familj som varit respektlösa. Jag är noggrann med att sätta gränser. Jag har sagt till en familjemedlen att om hon inte förändras så kan vi inte ha en fortsatt relation. Det var en risk att säga så eftersom är de alldeles för stolta så kanske man förlorar den relation. Så det är svårt. Men sätt gränser, livet är för kort för att umgås med folk som trampar på en oavsett om det är familj eller vänner. Läs mer om mina tankar om familj och stolthet här. Stora kramar

Blir du aldrig nervös innan du ska föreläsa? :-)

Jo, jättenervös många gånger. Men jag försöker tänka att det är en gåva att så många VILL lyssna på ”lilla mig” och då blir jag genast riktigt lycklig istället.

Hej! Jag funderar över hur du lägger upp din retorik i den här bloggen. Jag håller precis på att läsa din bok Snacka snyggt och funderar över hur den här bloggen skiljer sig från andra i upplägget eftersom du har stor kunskap om argument och att fånga lyssnare och läsare. Carina

Hej Carina, bloggen är verkligen ett retoriskt experiment. Jag lär mig med tiden vad som är bra bloggretorik. Ni har gått från 300 per dag till 15000 per dag. Det jag gör är att jag läser kommentarerna, ser vilka blogginlägg som får mest klick och så får jag ett hum om vilka delar av mitt liv som ni är intresserade av. Jag har lagt ner det här med att man ska provocera lite. Det räcker ju med att jag skriver om gluten och träning så bli folk provocerade, men det är mina intressen så där kompromissar jag inte. Än så länge har jag inget metaperspektiv över bloggen, men här har jag skrivit vad det är för blogg i ett nötskal.

Så nu har jag svarat på alla frågor so far. Vill ni se tidigare frågor och svar så kolla in den nya kategorin ”Frågor och svar”. Puss på er.

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Sista regnet av svar”


  1. Delia skriver:

    Tusen tack för att du har tagit dig tiden att svara på alla våra funderingar 🙂 det betyder mycket!

  2. Johanna skriver:

    Ja, tack för att du svarade på allas frågor, riktigt bra gjort 🙂
    Kram!

Lämna en kommentar