Julen för mig och kanske några till?


 

christmas_family460Julen har för mig alltid varit ett skyltfönster där man fick titta in på den perfekta familjen utan sprickor. Jag stod utanför och jämförde min familj med den familjen som visades i reklamfilmerna. Mamma, pappa, två barn och lite släktingar. Alla log, hade råd med dyra presenter och var allmänt glada. Jag började ogilla julen för att den här ”det-måste-vara-perfekt-stressen” drabbade så många inte minst mig. Med stela leenden gick man runt, men oftast blev det bra, ibland inte.

Idag tänker jag på er som kanske inte har en perfekt familj.

Som kanske lever ensamma.

Har det taskigt ställt.

Har taskig relation med familjen.

Dåligt med vänner.

Sitter ensam just nu.

Jag tänker på er för att jag vet att just den här dagen är extra tung för alla oss som inte matchar familjen bakom skyltfönstret. Men försök att komma ihåg att du är i ett stort sällskap. Vi är väldigt många som inte har det perfekt på julafton. Du är inte konstig. Det är konstigt att du ska behöva leva upp till ett ideal där det krävs en man, kvinna och några barn. Gör din egen jul oavsett förutsättningar, se bort från skyltfönstret och tänk ”Vad skulle vara den allra bästa julen i mitt egna skyltfönster?”. Jag vill ändå önska dig en god jul och att dina jular framöver får bli perfekta, men på ditt eget sätt.

Stora kramar från mig till dig

Bloggvännerna har ordet

4 svar till “Julen för mig och kanske några till?”


 1. MsA skriver:

  Vet precis vad du menar.
  Är 23 år och vet hur det känns att inte
  ens ha ett hem på julafton.
  Och man glömmer alldrig hur det känns.
  Har varit där och nu är julen som
  jag vill att sen ska vara.
  Fylld med värme för min dotter och min sambo.

  Elaine du är så otroligt bra som tar upp sån här .

  Ha det underbart med din man och
  Bebisen i magen <3

 2. Sara skriver:

  Du är så fin och tack för detta inlägg. Sitter här i soffan och funderar på hur jag ska hinna åka förbi den sluta avdelning min självmordsbenägna mamma sitter på… Pappa ska egentligen komma hit. Hörde dock på morgonen att han hade tagit ett återfall i sin alkoholism så jag sa vänligt men bestämt att han fick höra av sig när han var nykter. Vill inte att mina barn ska behöva uppleva det jag gick igenom varje julafton. Tack än en gång för dina ord. Dom behövs bland alla putsade fasader. Kram

 3. Magdalena skriver:

  Du har ett fantastiskt stort hjärta! Med dina fina värderingar kan du inte bli något annat än en bra mamma.

  Kram Magda

 4. Lina skriver:

  Gud vad fint skrivet, jag har en van som ar helt ensam pa julen och han ar 20 ar. Hans mamma gick bort i cancer och hans pappa betalar for allt for honom, men ar aldrig narvarande av nagon anledning. Han har ingen kontakt med sin syster och hans storebror bor i ett annat land. Han ar helt enkelt helt ensam, och har inte sa mycket nara vanner heller.

Lämna en kommentar