Snack med tv4 om S valfilm


20140729-205805-75485570.jpg

Tv4 kom förbi kajen igår för att höra mina synpunkter på Socialdemokraternas nya valfilm. Ni ser den här.

20140729-205922-75562102.jpg

Jag är väldigt nyfiken på vad ni tyckte om den. Här har ni min åsikt:

Tanken med filmen var att väcka känslor såklart, vad annars, men inte den sortens känslor som jag tror att filmen kommer att väcka. Filmen verkar rikta sig till Stockholmare trots att Sverige är så mycket större än sin huvudstad. Den verkar också rikta sig till välbärgade medelålders män som raljerar över dålig vårdpersonal. Det är inte det S vill säga, men det är de vibbarna jag får och jag tycker att de misslyckas kolossalt. Mannen känns som en mer slipad men lika dryg Fredde från Solsidan. Han glider in i både dyra kläder och bukett och suckar över de stressade personalen som inte verkar kunna göra sitt jobb. Antipatin han känner mot de stackars kämpande vårdpersonalen gör att empatin mot hans mor faller. Den enda starka delen i filmen är när han säger ”min mamma”. Det är min åsikt. Vad tycker ni?

”Lycka eller mig – du väljer!”


20140729-205020-75020736.jpg

När jag låg på stranden med vänner och Matheo så kände jag hur lycklig jag var. Precis då fick jag ett mejl från en bloggvän som berättade att hennes man och hon har en sorts lyckovaluta. Eller snarare han har det med henne:

Så fort jag gjort det där månatliga nöjet (som ni har reducerats till varannan månad pga mitt dåliga samvete) så hittar han alltid sätt att ge mig dåligt samvete. Att barnen skrikit sig till sömns eller att jag har märkliga prioriteringar. Elaine. Vad ska jag göra för att inte känna mig skyldig varje gång jag känner mig lycklig?

Jag vettefan. Ta en stekpanna och tappa den på hans fot. Näe, men vad är det för idioter som skapar ett dilemma mellan deras partners lycka och stanna hemma. Att jag gör saker som får mig att må bra gör ju mig både till en bättre mamma och fru. Att folk inte förstår att deras partners lycka blir lycka och energi som deras relation vinner på. Det där guilttrippandet gör mig vansinnig. Ger era partners er guilttrips när ni har kul? Eller är ni kanske sånna som ger det själva? Hur ska sånt hanteras tycker ni. Stekpanna var mitt råd så kom på nåt eget please.

På äventyr med Robert


20140729-204619-74779095.jpg

Robert tog med mig, Matheo, sin syster och hennes dotter ut till sjöss igår. Strålande väder och härliga humör. Nästan så att jag tycker det ska bli skönt med lite oväder idag. Jag vet, man får inte säga så.

20140729-204821-74901124.jpg

Min krulltott kom jättebra överens med Robert som han bara har träffat en gång förut. Men det verkar vara så att de jag klickar med klickar Matheo med. Vi är nog rätt lika och har samma energi tror jag.

20140729-204945-74985943.jpg

Matchmaker


20140729-011531-4531613.jpg

Jag känner både killar och tjejer! Ibland slår det mig att de borde dejta. Här sitter jag och ruvar på guldklimpar liksom, helt i onödan. De är inte bara killar och tjejer – de är smarta, snälla och snygga sådana. Imorgon ska två av mina vänner på blinddejt. Tihi.

Vem av mina vänner hade ni helst velat gå med på blinddejt?

Jag beundrar flirtligan


Jag var ute med några vänner häromdagen och blev ofrivillig retorikkonsult på singelmarknaden. Inte så att jag coachade någon, jag bara tjuvlyssnade på fraserna som männen avfyrade till kvinnorna. Och så betraktade jag kvinnorna som huvudsakligen använder kroppsspråket, i alla fall på Mosebacke.

20140729-010726-4046362.jpg

Ok inte lite uppenbart kroppsspråk som jag har på kortet. Men mer svankningar, brösten mot taket och framför allt blicken – den säger allt.

Jag skulle förmodligen vara svindålig på singelmarknaden, säga något i stil med: Tjäääna!”

Eller så hade jag dragit alla klyschiga fraser som män ofta drar mot kvinnor. Ja, det hade jag. Bara för att. tjääänna kexet, står du här och smular? eller Ge mig en flytväst jag drunknar i dina ögon eller Din mamma är en tjuv. Hon stal himlens alla stjärnor och la i dina ögon eller Du är cok najs asså, är du modell? Sen hade jag garvat åt mig själv sådär självgott att mannen hade ursäktat sig och känt sig som tredje hjulet eftersom den där kvinnan verkar ha det så fantastiskt kul med sig själv.

Helt ärligt brudar och grabbar. Hur raggar ni helt seriöst. Jag vill se en lång tråd av goda raggningstips som alla singlar kan gotta sig. Sommaren är här och singlarna är ute – shoot! Hur gör man? Hur raggar man upp någon med bra ragningsfraser? Hur gör ni?