Den där Lotta Gray, och Läkarmissionen


IMG_2792.JPG

Hon är på riktigt, bryr sig på riktigt och kramar om barnen på riktigt. Jag läser hennes blogg slaviskt nu när hon är på Läkarmissionens resa som jag inte kunde följa med på men vill följa med på nästa år. Ni läser allt om deras arbete och Lottas resa här.

Nu jädrar ska vardagsrummet göras om


IMG_2788.JPG

Jag har precis haft över Kristina som är inredningsarkitekt. Efter diverse misslyckade försök att inreda efter egen förmåga, så kändes det dags att ta hjälp. Ett av mina berömda besök som målades över illa kvickt! Ecstacytapeten

IMG_2789.JPG IMG_2790.JPG

Jag ser fram emot hennes förslag och ni får självfallet se förändringen på bloggen.

Hemma med plutten


Efter tre dagar i Karlstad så var det inget snack om saken. Jag avbokade allt jobbrelaterat idag och har en heldag med Matheo. Hade jag varit anställd så hade jag haft rätt mycket komtid att ta igen, jag tror man måste tänka så för att inte jobba ihjäl sig. Vi har ägnat förmiddagen åt att städa, nu ska vi till Sats.

IMG_2767-0.JPG

Matheo är för övrigt i en vansinnig trots som jag skulle behöva hjälp med. Just hanteringen av den. Någon utbildad eller kanske bara superförälder som kan ge mig lite uppfostringstips för jag är så rädd att jag gör fel. Som när Matheo sparkar eller slår oss upprepade gånger så säger jag ifrån i lugn ton, sen i hårdare ton. Sen varnar jag honom om att fortsätter han slåss så får han gå till sitt rum. Då slår han oftast igen och då går jag med en gråtandes Matheo till sitt rum. Det är odramatiskt, jag drar honom inte utan vi går dit tillsammans och så stänger jag inte dörren utan han är där och gråter, skäms ett tag tills han kommer ut igen. Jag har läst att man ska låta barn få ut sina ut sina arga känslor istället för att avleda uppmärksamheten. Så jag låter honom gråta och skrika i sitt rum, sen när han kommer ut till mig sätter jag mig på huk och frågar om han vill ha en kram. Det vill han alltid. Sen förklarar jag att han inte får sparkas och det gör jag när han ligger i min famn alldeles lugn. Det börjar visa resultat, men så är jag rädd att jag kanske kör helt fel metod. Jag har inte direkt läst mig till den.

IMG_2777.JPG

Jag tänker att barn måste väl lära sig att det finns konsekvenser för dåligt beteende. Men det ska ju vara konstruktivt. Jag är rädd att jag laddar hans rum med negativa känslor när det blir forum för konsekvensen. Vad säger ni och hur gör ni? All feedback välkomnas, jag vill ju vara en bra mamma och göra rätt för Matheo.

BRY – Barnens rättsskydd


Kan någon ge mig namn på ansvariga politiker vad det gäller hanteringen av utsatta barn? Vem ska man vända sig till? Och hela rättssystemet? Vem/vilka vänder man sig för att ändra det? Straffet för sexuellt utnyttjande av barn är ett skämt och visst jag kan lyfta kampanjer som Kinnamans.

Men det känns bättre att rikta sig mot ansvariga. Vilka personer är som har det tyngsta ordet inom rättssystemet och hanteringen av utsatta barn? Någon som vet så jag kan göra större krafttag?

10754_788032767926052_5147308913268777848_n

Det kan inte ha undgått någon att barn som utsätts för allvarliga brott som misshandel och övergrepp här i Sverige inte får den hjälp eller det skydd de behöver.

Nu får det vara nog!

Vi har tröttnat på att se samma larmrapporter publiceras om och om och om igen!
Hur många gånger har vi inte läst om bristerna inom socialtjänsten?
Hur ofta har vi inte hört om nedlagda polisutredningar, om barn som tvingas bo kvar hos föräldrar som misshandlar dem eller om barn placeras i otrygga fosterhem?

Bristerna är så allvarliga och omfattande att BRY uppmanar till REVOLUTION!

1. Våldsutsatta barn finns närmare än du tror. Börja BRY dig om barnen i din närhet, i ditt kvarter. Ägna dem tid, skapa kontakt och fråga hur de mår. Erbjud urvuxna fotbollsskor till grannbarnen eller fråga om du kan skjutsa till träningen. På så vis byggs förtroende och trygghet upp. Små enkla handlingar som kan betyda så mycket mer än du kan tro. Genom att BRY dig kan du faktiskt rädda liv!

Hjälp oss att dela detta inlägg i sociala medier. Bjud in vänner och bekanta att gilla BRY:s FB-sida. Läs mer här. Här kan ni följa vårt förändringsarbete.

Stöd gärna BRY, bankgiro 124-1454. Medlemskap kostar 250:-/år. Glöm inte ange mail-adress.

Trasslat in mig och bloggvän❤️


IMG_2748.JPG

Hellow my fellow birthday cakes! Jag ska snart hålla min sista föreläsning här i Karlstad, jädrar vad jag ska bjuda sista gänget på skratt och allvar förstås. Men jag vill lämna stan med känslan av att ha gjort folket lyckliga!

En av er vågade er fram och säga hej! 16-årig bloggvän, sån lyx att ni vi läsa tantens blogg!

IMG_2739.JPG

Nu ska jag bege mig ut för att försöka ta en fin höstbild på Karlstad.

/Elaine, trasslar loss sitt headset och beger sig ut i hösten.