Höstkläderna är framplockade


IMG_1819.JPG

Jag älskar hösten! Önskar bara att jag hade en ordentlig skinnjacka! Min gamla har nog en ny lycklig ägare eftersom jag glömde kvar den på flygplatsen. Undrar hur det känns att ha på sig en jacka man ”hittat”. Tänker man ”Bingo!” eller känner man sig sorgsen för den stackare som har glömt kvar den? För ett gäng år sen som fattig student hade jag nog tänkt Bingo! En gång hittade jag en 500-lapp på gatan och jag tyckte inte synd om ägaren utan var glad för min skull!

Hur fungerar ni ”stackars” eller ”bingo” om ni ser en vrålsnygg skinnjacka alldeles ensam på en bänk.

/Elaine, skulle skamligt nog tänka bingo om hon såg en sån jacka idag…

Mat är kärlek


Vill ni hitta närmsta genväg till mitt hjärta så är det inte smicker, presenter eller blommor – även om jag älskar att få det. Men den snabbaste genvägen du kan ta är via maten.

IMG_1796.PNG

Att få mat lagad till sig är för mig en av de största kärlekshandlingarna. Jag sitter på tåget från Uppsala alldeles glad.

IMG_1792.JPG

Skälet är proteinpannkakor och kocken är Gustav. Jag ska se om han kan dela med sig av receptet senare.

I Uppsala igen och önskestund


IMG_1785.JPG

Goddag gott folk! Nu är jag i Uppsala igen och det är min sista föreläsning för förskolor och andra barnomsorgsverksamheter hör uppe. Jag är så peppad! Och medan jag föreläser så tänkte jag ha en liten önskestund här på bloggen! Mest för att det var så länge sen.

Vad önskar ni läsa mer om på bloggen? Kanske något ni vill ha mindre av också?

”Varför gör jag det här mot mig själv?”


IMG_1781.JPG

Det är inte en ovanlig tanke jag har efter passen med David. Om jag kände mig svag efter passet jag gjorde själv igår så snackar vi död efter detta. Jag ligger på golvet på Crossfit Nordic och gör allt för att peppa mig, säga att jag är stark för jag fixade det. Men den ena minen jag får fram är ”vem-fan-försöker-du-lura”:

IMG_1782.JPG

Jag ligger på golvet, jag är svag. När jag reser mig upp så är jag stark. Det kommer inte att hända på ett tag.

Stark och svag på samma gång


IMG_1745.JPG

Har ni tänkt på att svaghet och styrka ligger väldigt nära varandra. Hela träningspasset kände jag mig svag, men facit i hand var jag ändå stark eftersom jag genomförde det.

Man kan tänka så i andra situationer i livet. Som att vara svag för en person, men stark nog att inte vara involverad med honom för att relationen var destruktiv eller kärlekslös. Vara helt orkelös småbarnsmamma men ändå lyckas ta hand om-, och ge kärlek till barnen.

Jag är glad att jag har valt styrka trots känslan av svaghet så pass många gånger. Valt att gå när det känts som att man inte haft ben. Jag tror att gör man det i tillräckligt många områden i livet så smittar det av sig på områden man minst väntar som på gymmet. Träningen gick bra i dag trots att jag kände mig svag. Livet är bra idag trots alla svaga perioder. Jag är stark. Är du?