En hälsning från Elaine 2013


För er som är nya så skriver jag ett årsbrev till mig själv varje år. Jag samlar ihop tankar. Funderar på året som gått och klurar på vart jag skulle vilja vara nästa år.:

Hallå Elaine, det är Elaine från 2013. Nu har det gått ännu ett år av vårt liv och den största insikten är mer tid med Matheo.

Vänner har ju alltid varit centralt i vårt liv och det gör ingenting, vi mår bra av vänner. Men du mår allra bäst med Matheo och framför allt så mår du dåligt om du är utan honom. I skrivandes stund så är det söndag och du sitter med en deadline när du vill hänga med Matheo. Du har varit på resandes fot i fyra dagar utan att träffa Matheo och imorgon drar resekarusellen igång igen. Nästa år hoppas jag att du inte har sådana veckor. Dra ner på karriären och sätt istället mål för mammaskapet. Du vill ju ändå vara mamma till ett gäng barn och allt du behöver för det är tid. Du har fått ditt bekräftelsebehov mättat i karriären, men nu sitter bekräftelsen i hur bra mamma du kan vara till dina barn. Jag tycker det är en riktigt bra målsättning.

Och vad det gäller kändisskapet så är ju inte det en strävan i sig. Kom ihåg det då det kanske dyker upp nya retorikexperter i rutan att det är ok. Det är inte därför du är här och det har aldrig varit kändisskapet som har varit dina bedrifter. Det har liksom bara kommit på köpet och det kan lika gärna försvinna. Men det är ok så länge dom du älskar känner dig.

Sen tycker jag du ska klura på hur du ska göra med negativa kommentarer. De är ju sällsynt få på bloggen, men ändå sätter du ned foten. Jag vet att du gör det för den mobbade Elaine, för alla de förtryckta i samhället som du vill inspirera att sätta ned foten också. Jag vet också att du vill visa att en retoriker är fullt förenligt med att be idioter att dra åt skogen. Men vilka energier vill du skicka ut? Jag har inte svar på vad som är rätt eller fel nu. Men vi kan väl fundera ett år och se vart det landar när du läser det här.

Så kort och gott. Mindre karriär och mer familj. Det är det enda jag kan tipsa dig om så här långt. Nu har vi ju en lägenhet i Spanien så åk dit när ni kan. Och hångla upp Gustav och berätta hur mycket du älskar honom. Han blir himlans glad av det. Det kanske är mycket att begära, men får vi som vi vill så är ju ett syskon till Matheo på G eller i världen redan. En kan bara önska.

Puss och kram från Elaine från 2013

Nu är det dags


IMG_9641.JPG

Jag laddar för partiledardebatten som sätter igång 19.00 på Aftonbladet! Japp, hösten är här och håret rakt igen. Älskar mitt afro men nu så är det raka rör!

Farväl kära fru, vi ses om nio månader


IMG_9623.JPG

Jag är dålig på att vara sjuk, i synnerhet när ens fru ska åka till New York i nio månader. Jag tog mig till Bredäng och där satt vi utanför hennes hus och pratade om vår sommar och vår framtid. Vi glömde att be ihop, men det ska nog gå bra ändå. Rebecca ber till Allah och jag ber till Gud, fast jag tror det är samma sak. Skitsamma. :)

IMG_9608.JPG

Mittemot Rebecca bor JKS Anders så jag passade på att hälsa på honom när jag ändå var i krokarna. Han var hemma och det slutade med att vi tog en promenad till Bredängshallen och spelade lite basket.

IMG_9605.JPGIMG_9606.JPG

Anders är Bredängs ängel, det var JKS basket som räddade många ungdomar från destruktiva förhållandet som jag själv. Jag sa det till honom att han räddade många av oss. Då log han lika glatt som sorgset och sa: Inte alla.

IMG_9607.JPG

Nej han har rätt. Några hamna i fängelse, andra i kistan och andra i Hollywood – Isabella Scoropcu är från Bredäng.

Själv så hamnar den här gamla baskettjejen från Bredäng i Aftonbladet ikväll 18.00-22.00.

IMG_9595.JPGIMG_9622.JPG

Det här med att ta ansvar för andras relationer


Jag slutade med det för längesen. Om jag har två nära vänner som bråkar så blir jag aldrig stressad eftersom det är deras relation som inte är mitt, utan deras ansvar.

IMG_9572.JPG

Har man många nära vänner som dessutom är olika så finns det alltid tillfällen då de krockar och det är cool med mig.

IMG_9574.JPG

Som Daniela hon har en bästa vän i London som jag inte klarar av. Haha, det är alltid så komiskt när vi är i samma rum för Danielas familj väntar bara på att londontjejen ska avfyra första giftpilen till kommentar och jag fräser på reflex. Så har det varit i alla år och det är ingen big deal om man är chill med att världen består av olika människor och agree to disagree eller till och med dislike.

Mina älskade tärnor❤️. Så olika och älskade av mig, men inte alltid av varandra. Haha, älskar’t!

IMG_9570.JPG

Det är samma sak med ex jag hade som blev kompis med mina tjejkompisar. Han var fladdrig av sig och kunde säga att han skulle komma men dök ibland inte upp när han sa att han skulle. Han försökte blanda in mig och i början tjatade jag på att han skulle dyka upp på min väns fest som han hade lovat. Men så plötsligt så sket jag i det. Han får ta ansvar för alla sina relationer även de med mina vänner. Riktigt skönt var det. Så när jag satt på vännens fest så fick hon ett sms om att han inte kunde komma.

- jävla skitstövel, man vet aldrig vad man har honom. Förlåt Elaine.”

- Nej, säg inte förlåt. Han kanske är min pojkvän men han är ju din kompis och ni har er relation. Jag förstår dig.”

Det är SÅ skönt att ha den distansen, att inte ta ansvar för andras relationer.

IMG_9573.JPG

Att låta folk tycka om, irritera sig och till och med bråka. Min kärlek påverkas inte av andras förhållningssätt till varandra såvida det inte är djupt omoraliskt och våld inblandat. Jag kan varmt rekommendera det förhållningssättet för allt blir så chill.

En bra övning till ängsliga varelser som jag var en gång i tiden. Var hänsynslös när du bjuder till fest. Bjud alla som du tycker om oavsett vad de tycker om varandra. Det blir lite spänt ibland men också fantastiska nya oväntade möten mellan vänner man aldrig trodde skulle hänga. Som Meryem och Rebecca har blivit BFF. Love it!

IMG_9571.JPG

/Elaine, förbereder sig mentalt för ett gråtsnorigt farväl av Rebecca som åker till New York i eftermiddag..